Home / Design  / 7 greșeli de decorare de evitat la renovarea locuinței

7 greșeli de decorare de evitat la renovarea locuinței

De la supraîncărcarea cu perne decorative până la iluminarea slabă, există destule greșeli de decorare pe care oamenii le fac atunci când renovează locuința. Iată cele mai comune 7 greșeli, precum și sfaturi despre cum să fie evitate.

 

  1. Aceeași culoare

 

Da, este bine să aveți o schemă cromatică puternică și să vă folosiți de ea, dar această baie albastră dovedește că, uneori, “mai puțin” poate reprezenta “mai mult”. Ziduri albastre placate cu mozaic albastru, prosoape, lumânări, accesorii albastre… și lista continuă! Cel puțin proprietarii acestei camere de baie au optat pentru cadă și chiuvetă albe.

 

Greșeli de decorare: aceeasi culoare

Greșeli de decorare: aceeași culoare

 

  1. Mobilă care nu se potrivește

 

Indiferent de aspectul casei voastre, asigurați-vă că ați ales mobilierul care se potrivește bine în spațiul respectiv. O canapea mare poate domina o cameră mai intimă… Cei mai mulți oameni cumpără canapele prea mari, iar covoarele și alte piese de mobilier prea mici pentru încăperile în care se află. Planificați-vă cu grijă când ieșiți la cumpărături și întotdeauna să aveți o bandă de măsurat la îndemână.

 

Greșeli de decorare: mobilă nepotrivită

Greșeli de decorare: mobilă nepotrivită

 

  1. Dezordinea sub control

 

Amintiți-vă să luați în considerare un spațiu de depozitare a obiectelor vechi atunci când vă planificați următorul proiect de decorare. Cu toate acestea, înainte de a vă angaja într-un proiect mare, rețineți că este, de asemenea, un moment ideal pentru a rezolva și a scăpa de orice aglomerație suplimentară (de care știți că nu aveți nevoie).

 

Greșeli de decorare: depozitare neadecvată

Greșeli de decorare: depozitare neadecvată

 

  1. Iluminare slabă

 

De la spoturi și aplici până la lampadare și candelabre, amintiți-vă să vă planificați iluminatul atunci când începeți un nou proiect de decorare. Gândiți la scară și incercați să „simțiți” camera. Nu cumparați o lustră mică într-un living mare.

 

Greșeli de decorare: iluminare slabă

Greșeli de decorare: iluminare slabă

 

  1. Prea multe imprimeuri si modele

 

Amestecarea diferitelor modele este o adevărată formă de artă. Da, motivele floralele mici de la tapet se pot amesteca bine cu floralele mari de la draperie dacă sunt alese cu atenție. Și, da, deseori dungile și pătratele pot funcționa bine împreună. Cu toate acestea, după cum dovedește această imagine, ar trebui să evităm mai mult de trei modele.

 

Greșeli de decorare: aglomerarea decorativă

Greșeli de decorare: aglomerarea decorativă

 

  1. Opere de artă nepotrivite

 

Alegerea operelor de artă potrivite pentru casa ta nu este o sarcină ușoară. Locul unde să atârni un tablou este la fel de greu de găsit. În mod tradițional, partea de jos a tabloului agățat pe un perete ar trebui să fie la 8-10 centimetri deasupra unei piese de mobilier. Chiar dacă nu doriți să respectați această regulă, asigurați-vă că alegeți un tablou care se potriveste cu spațiul și cu celelalte lucrări din jurul lui.

 

Greșeli de decorare: opere de artă nepotrivite

Greșeli de decorare: opere de artă nepotrivite

 

  1. Supraîncărcarea cu perne decorative

 

Toți iubim pernele decorative de diverse culori și modele diferite. Dar, dacă ai atât de multe perne pe canapea încât nu poți să șezi, este clar că ai de-a face cu una dintre cele 7 greșeli de decorare.

 

Greșeli de decorare: supraîncărcarea cu perne

Greșeli de decorare: supraîncărcarea cu perne

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT