Home / Industria Mobilei  / Godfrey Syrett și puterea de inovare rapidă alături de Lectra

Godfrey Syrett și puterea de inovare rapidă alături de Lectra

Competența și tehnologia Lectra îl ajută pe producătorul de mobilier orientat spre design, destinat sectorului medical, învățământului și birourilor, să continue să ofere mobilier modern și funcțional, mărind totodată viteza de lansare pe piață și reducând costurile operaționale.

 

PROVOCAREA

 

Piața s-a schimbat foarte mult de la înființarea companiei Godfrey Syrett, în 1947. De-a lungul anilor, popularitatea mobilierului cu cadru de oțel și linii drepte din spațiile publice a făcut loc unui design mai discret, mai inovator și complex. Mobilierul de birou trebuie să fie flexibil, astfel încât să se adapteze naturii nomade a mediilor de lucru contemporane. De asemenea, tot mai multe companii comandă mobilier echipat cu stații de încărcare și prize pentru spațiile de recepție.

 

Clienții devin tot mai exigenți, nu doar în materie de stil și funcționalitate, ci și în ceea ce privește termenele de livrare. „Acum trei ani am fi avut la dispoziție între șase și opt săptămâni pentru a livra mobilierul clientului. Acest termen s-a redus acum la trei sau patru săptămâni. Avem chiar și produse pe care trebuie să le livrăm în șapte zile lucrătoare de la primirea comenzii”, explică Michael Donachie, director de operațiuni.

 

Procesul de producție manual al companiei nu mai era adecvat pentru ambițiile acesteia în materie de design, producție și dezvoltare, punând probleme legate de capacitate și calitate. Pe lângă faptul că dorește să producă în continuare soluții de mobilier practice și, totodată, inovatoare, Godfrey Syrett intenționează să își extindă cota de piață în sectorul spațiilor de cazare private și cele destinate studenților. Dezvoltarea în aceste sectoare va ajuta compania să își atingă obiectivul de a atinge o cifră de afaceri de 40 de milioane GBP în următorii cinci ani.

 

“Lectra ne-a dovedit că ne poate ajuta să ne îmbunătățim capacitatea, eficiența și calitatea, dar și să

aducem produse pe piață cu ajutorul unui proces mult mai rapid”, spune Michael.

 

IMPLEMENTARE IMEDIATĂ, REZULTATE RAPIDE

 

Cu noul său proces digitalizat, care, pe lângă o mașină de croit material VectorFurniture®, mai include și mașina de șpănuit automată Brio® de la Lectra, precum și soluțiile automatizate de realizare a tiparelor și marcajelor oferite împreună cu aceasta, Godfrey Syrett și-a îmbunătățit capacitatea de producție cu 70% față de tăierea manuală. „Lectra ne ajută să respectăm termenele limită stricte. Înainte, echipa noastră de tapițeri tăia materialul cu mâna; ca urmare, pierderile erau mai mari, iar timpul necesar pentru tăierea materialului era de cinci până la zece ori mai lung decât este acum, cu mașina Lectra”, spune David Hall, directorul de vânzări și marketing al grupului.

 

Un proces mai eficient, care include încadrarea automatizată, a permis companiei și să reducă pierderile de material, ceea ce a dus la economii de 150.000 £ pe an. “Mașina Lectra susține și eforturile noastre în materie de sustenabilitate, deoarece reduce cantitatea de pierderi cu aproximativ 20-30%”, continuă David Hall.

 

UN PROCES POTRIVIT PENTRU VIITOR

 

Pe măsură ce cererile clienților legate de modularitate, viteză și stil continuă să fie factori importanți pe piață, investițiile efectuate de Godfrey Syrett în cea mai bună tehnologie de pe piață, oferită de Lectra, reprezintă o strategie valoroasă menită să satisfacă cererile pieței actuale și să pregătească societatea pentru schimbările inevitabile care vor veni în viitor.

 

 

Despre Godfrey Syrett

Înființată în 1947, compania Godfrey Syrett lucrează în parteneriat cu clienții săi de 70 de ani, oferind mobilier de calitate superioară, bine proiectat și elegant, în întregul Regat Unit și în restul Europei. A avea clienți mulțumiți, însă, înseamnă mai mult decât a realiza mobilier. Înseamnă și a oferi servicii complete și lipsite de probleme, care le simplifică viața. De aceea, Godfrey Syrett oferă o soluție profesională completă, care utilizează întreaga gamă de servicii pe care compania le propune. Compania își celebrează 70 de ani de existență în 2017.

 

Despre Lectra

Pentru companiile care privesc spre viitor și care insuflă viață în garderobele noastre, în interioarele autovehiculelor, în mobilier și multe altele, Lectra se angajează să producă tehnologii de calitate superioară care facilitează transformarea digitală a industriei lor. Oferta Lectra pune la dispoziția mărcilor și fabricanților mijloace de la design la producție, asigurându-le respectul pieței și liniștea pe care o merită. Sprijinind Industria Mobilei, Lectra oferă softuri CAD, soluții pentru sala de croi și servicii expert dedicate modelelor tapițate. Înființată în 1973, Lectra are în prezent 32 de filiale în întreaga lume și servește clienți din peste 100 de țări. Având peste 1.650 de angajați, Lectra a raportat venituri de 313 milioane USD în 2017 și este cotată pe bursa Euronext (LSS).

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT