Home / Industria Mobilei  / Global Design a sărbătorit 20 de ani de activitate

Global Design a sărbătorit 20 de ani de activitate

Compania Global Design a fost înființată la data de 27 decembrie 2001, pentru a activa în domeniul producției de mobilier personalizat. Cu trecerea timpului a evoluat realizând constant investiții în tehnologie și în pregătirea personalului. Astăzi este lider pe piața de profil cu o cifră de afaceri de peste 12 milioane de euro în 2021, cunoscută la nivel național prin divizia de fronturi MDF. Reprezentanții companiei estimeaza pentru 2022 o creștere a cifrei de afaceri la peste 16 milioane de euro.

 

 

Marinela și Florin Croitoriu, fondatorii Global Design: „Povestea Global Design a început în anul 2001 cu investiții modeste, dar cu o pasiune imensă și dorința de oferi soluții și produse noi în industria mobilei. La acea vreme mobilierul din comerț era standardizat, iar variantele disponibile foarte limitate. Încă de la început am considerat că o casă nu se rezumă doar la spațiul de locuit, ci trebuie să reflecte personalitatea celui care locuiește în ea. Casa este emoția care te cuprinde după ce deschizi ușa. Este locul în care te întorci după o zi obositoare și care te încarcă cu energie. Astfel a luat naștere Global Design și visul nostru Nici o casă fără Global Design.”

 

 

Povestea Global Design a început, în anul 2002, într-un spațiu închiriat de 70 de mp, cu 2 angajați, un circular și o Dacia papuc

 

„În acel mic atelier, proiectam, debitam, căntuiam și asamblam mobilierul. Dorința noastră era să înțelegem cât mai bine nevoia clientului și să-i oferim o soluție de mobilier personalizată care să-l reprezinte”, explică fondatorii companiei.

 

 

Anul 2006 a reprezentat un an al investițiilor majore în tehnologie. A construit o unitate de producție în Șcheia, având o suprafață de 2.000 de mp.

 

 

„Am achiziționat prima linie complet automatizată cu comandă numerică pentru producția de mobilier: mașina de croit în pachet, centru de prelucrare CNC și mașina de căntuit. Astfel, calitatea produselor noastre a crescut foarte mult. Atunci a fost un mare moment de satisfacție în viața noastră! Tot atunci am înțeles că succesul se datorează oamenilor care se dedică în totalitate muncii lor, rezultând produse de excelență.  Ne-am confruntat cu multe momente dificile și incertitudine, dar am reușit să depășim împreună provocările, să nu ne pierdem din vedere visurile și ideea de progres”, au povestit Marinela și Florin Croitoriu.

 

 

În 2007 a fost înființată divizia de Fronturi MDF pentru că membrii fondatori ai companiei și-au dorit să împărtășească experiența lor și altor producători de mobilier. „Prin această divizie am reușit să ne facem cunoscuți la nivel național și să ridicăm standardele în producția de mobilier. Suntem foarte bucuroși de această decizie pe care am luat-o la vremea respectivă. Global Design este despre calitate, despre tehnologii revoluționare. Global Design este un partener care oferă soluții infinite și produse realizate la cele mai înalte standarde.”

 

 

„Am investit constant în dezvoltarea tehnologiei de producție, iar astăzi suntem lideri în producția de fronturi de mobilier la nivel național. Acest lucru a fost posibil datorită celor peste 350 de angajați și clienților care ne-au acordat încrederea”, susțin Florin și Marinela Croitoriu.

 

Detalii despre companie și despre produsele pe care le realizează pe www.global-design.ro, www.frontmdf.ro

 

Din 2020 Global Design este unic importator și distribuitor exclusiv în România al accesoriilor de mobilier marca Samet. www.shop.global-design.ro

 

Articole despre GLOBAL DESIGN, AICI

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT