Home / Industria Mobilei  / FSC încheie dezasocierea de HS Timber Group

FSC încheie dezasocierea de HS Timber Group

Decizia vine în urma unui program cu durata de 4 ani, care a avut drept scop îmbunătățirea operațiunilor HS Timber și soluționarea problemelor sociale și de mediu care au determinat FSC să excludă HS Timber din sistemul său în anul 2017”, se precizează în comunicatul de presă publicat astăzi de Forest Stewardship Council (FSC®).

 

 

„Decizia s-a bazat pe constatările unei verificări independente, care a conchis că HS Timber a îndeplinit cerințele prevăzute în Condițiile cadru FSC, document care a definit condițiile de încheiere a dezasocierii. FSC s-a dezasociat de HS Timber în anul 2017, în urma încălcării Politicii de asociere a FSC. Dezasocierea a însemnat că HS Timber a pierdut certificarea FSC și dreptul de a utiliza mărcile comerciale FSC. HS Timber a dorit să pună capăt dezasocierii de FSC și s-a angajat să întreprindă măsurile și acțiunile necesare pentru a remedia prejudiciile cauzate. Rezultatele verificării independente au demonstrat că HS Timber a implementat cu succes proceduri de „due diligence” îmbunătățite, care au sporit trasabilitatea și transparența lanțului său de aprovizionare, reducând astfel semnificativ riscul de intrare în sistem a lemnului recoltat ilegal. Detaliile verificării independente, istoricul cazului și alte resurse privind HS Timber pot fi găsite pe pagina web Holzindustrie Schweighofer | Forest Stewardship Council (fsc.org)”, au explicat reprezentanții FSC.

 

FSC a acceptat planul de acțiune al HS Timber Group pentru un lanț de aprovizionare sigur

 

HS Timber Group a salutat decizia Forest Stewardship Council (FSC®) și a venit imediat cu precizări:Compania a implementat un plan complex de acțiune pentru un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil, care depășește cu mult toate cerințele legale. HS Timber Group este un actor responsabil în industria lemnului și pionier în sistemele de trasabilitate a lemnului și sprijină în mod activ silvicultura durabilă”.

 

Redăm integral comunicatul de presă al HS Timber Group

 

 

„Astăzi, 2 noiembrie 2021, Forest Stewardship Council (FSC®) și-a anunțat decizia de a pune capăt dezasocierii de HS Timber Group. O analiză cuprinzătoare a operațiunilor HS Timber Group de către o echipă de auditori independenți a condus la această decizie. HS Timber Group este foarte mulțumit de rezultatul final al acestui proces lung și intensiv desfășurat într-un cadru public.

 

Din ianuarie 2017, HS Timber Group a implementat un plan de acțiune pentru un lanț de aprovizionare sustenabil și sigur în România, care depășește cu mult toate cerințele legale. Planul se bazează în mare măsură pe un grad ridicat de transparență. Compania a dezvoltat un Sistem Due Diligence (DDS) strict, bazat pe analize de risc, verificarea strictă a tuturor documentelor de origine, precum și verificări la fața locului pentru lemnul pe care îl achiziționează. Prin toate aceste măsuri, compania a răspuns condițiilor FSC de a lua măsuri suplimentare pentru a aborda provocările asociate lanțurilor sale de aprovizionare din Europa de Est.

 

În decembrie 2020, FSC a autorizat Soil Association Certification Limited să efectueze o verificare independentă de către terți a HS Timber Group, pentru a evalua conformitatea companiei cu Condițiile Cadru ale FSC.

 

Verificarea independentă a combinat analiza evaluării documentare, verificarea pe teren, auditurile la fața locului, precum și interviurile cu angajații HS Timber Group și un proces de consultare a părților interesate. Raportul confirmă evoluțiile tangibile și semnificative ale operațiunilor HS Timber Group și a recunoscut eforturile companiei de a asigura un lanț de aprovizionare sustenabil și sigur.

 

Încă din aprilie 2017, compania a lansat propriul sistem de monitorizare GPS Timflow, ce urmărește fiecare camion care livrează bușteni din România la fabricile de cherestea HS Timber Productions și verifică de unde provine lemnul (www.timflow.com).

 

Timflow este obligatoriu pentru toate camioanele care intră în fabricile de cherestea HS Timber Productions și integrează caracteristici de securitate, cum ar fi coordonatele GPS ale punctului de încărcare, traseul transportului, documentația privind lemnul și fotografiile încărcăturii camionului la locul de încărcare – din toate unghiurile camionului. Toate aceste informații sunt accesibile publicului în orice moment la www.timflow.com, lucru unic în industria europeană a lemnului.

 

A fost stabilit un dialog continuu cu părțile interesate în cauză și cu FSC, care s-a încheiat acum prin decizia consiliului de a pune capăt dezasocierii de HS Timber Group.”

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT