Home / Design  / Frații Campana lansează colecția de mobilier din plută

Frații Campana lansează colecția de mobilier din plută

Designerii brazilieni Humberto și Fernando Campana au creat o colecție de mobilier compusă dintr-un fotoliu și trei dulapuri realizate aproape în întregime din plută.

 

Numită Sobreiro, colecția conține piese create special pentru a evidenția potențialul plutei ca material de design versatil, atractiv și durabil.

 

Cunoscuți pentru utilizarea materialelor și a materiilor prime naturale, frații Campana au lucrat cu plută acum, pentru prima dată. În trecut au folosit piele, frunze de palmier și chiar piele de pește pentru a crea efecte neobișnuite în creația lor.

 

 

„Am fost întotdeauna fascinați de plută, nu numai pentru că este un material ecologic, ci datorită faptului că este ușoară „, a explicat Humberto Campana. „Textura, varietatea aplicațiilor și proprietățile de izolare îmbogățesc posibilitățile de utilizare a acestui material, pentru a exprima noi concepte. Este ca o marmură care poate fi sculptată.”

 

Durabilitatea materialului a fost, de asemenea, foarte atrăgătoare pentru designeri. Pluta este unul dintre cele mai durabile materiale ce se pot recolta și este complet reciclabilă.

 

 

„Suntem dornici să explorăm materialele reciclate. Am descoperit atâtea materiale și procese impresionante și ecologice durabile”, a continuat Campana. „În prezent, cercetăm posibilitățile de utilizare a pielii de ananas.”

 

Fotoliul și cele trei dulapuri sunt în nuanțe naturale de maron. Unul dintre dulapuri are o textură în valuri, în timp ce altul are o textură pestriță, similară pietrișului.  Fotoliul este fabricat din plută naturală, în timp ce dulapurile au o structură de lemn realizată din aglomerat natural de plută expandată, un material realizat prin încălzirea plutei și care nu conține niciun aditiv. Unul dintre cele trei dulapuri este realizat dintr-o combinație de aglomerat de plută și argilă naturală – un experiment de hibridizare a materialelor.

 

 

„Dulapul din plută și argilă a fost un experiment”, a spus Humberto. „Imediat am fost inspirat de hibridizarea acestor materiale și am văzut posibilitatea de a proiecta o piesă pentru colecția Sobreiro. Ne place foarte mult hibridizarea.”

 

Colecția Sobriero a fost expusă pentru prima dată la Consulatul Portugaliei din Sao Paulo, Brazilia, în cadrul Festivalului anual de artă și cultură „Experimenta Portugal”. Festivalul sărbătorește legăturile culturale dintre Brazilia și Portugalia.

 

 

Cercetarea mobilierului din plută a fost efectuată în Portugalia în colaborare cu Asociația Portugheză a Plutei (APCOR) și cu principalul furnizor de plută din Portugalia, Amorim. Humberto Campana a petrecut mult timp în laboratorul Amorim experimentând materialele. Pluta este unul dintre principalele materiale de export ale Portugaliei.

 

Fondat în 1983 în Sao Paulo, Studioul Campana a devenit renumit pentru designul și mobilierul său creativ. În 2016, frații Campana au construit o casă în Sao Paulo, Brazilia, care este acoperită cu fibră de palmier pentru a-i oferi un exterior păros. De asemenea, au creat mobilier din piele de pește și un pat ascuns în spatele unei perdele de rafie.

 

Sursa: dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT