Home / Design  / Fotolii de designer, siluete inedite în peisajele interioare

Fotolii de designer, siluete inedite în peisajele interioare

În mii de culori și forme, extensibile sau nu, tapițate în stofă, pânză, mătase, vinilin, piele și multe alte materiale, fotoliile sunt nelipsite din casele noastre, din sălile de spectacol, din hoteluri sau din sălile de așteptare și reprezintă unele dintre cele mai reprezentative piese de mobilier. Designerii de mobilă acordă o atenție deosebită proiectării acestor piese de mobilier și aduc permanent în actualitate fotolii din ce în ce mai rafinate și mai comode, îmbinând nevoia de confort cu esteticul.

 

QUETZAL, fotoliul-floare cu nume de pasăre

 

Designerul francez Marc Venot a proiectat un fotoliu neobișnuit pentru compania spaniolă de mobilă Missana. La fel ca pasărea după care a fost denumit, fotoliul QUETZAL are un aspect frapant, care surprinde și atrage. Cele 14 “pene” sunt perne suprapuse, bicolore, disponibile într-o varietate de combinații cromatice. Întorcând pernele, fotoliul trece cu ușurință de la o culoare la cealaltă, căpătând un aspect diferit. Caracterul interactiv îi permite să se integreze în orice spațiu datorită culorilor duale. QUETZAL se alătură “noutăților” de la Missana.

 

Quetzal Quetzal-1 Quetzal-3

 Sursa: http://www.trendir.com

 

Fotoliu VALSUSA de la Pool

 

Patru forme geometrice diferite alcătuiesc cel mai nou design de fotoliu al studioului francez Pool. Lansat recent la festivalul Operae din Torino, Italia, cu sprijinul Galeriei S Bensimon, fotoliul VALSUSA are două materiale de acoperire contrastante. Catifeaua albastră de pe șezut, un braț și spătar este contracarată de pielea de culoarea nucului ce învelește piciorul cu aspect rustic. Au fost remarcate conceptul acestui fotoliu cu aspect sculptural și capacitatea studioului Pool de a experimenta formele și de a le transforma în mobilier funcțional.

 

Valsusa1 Valsusa2 Valsusa3

Sursa: http://work.poolhouse.eu

 

ARA, fotoliul fanilor internetului

 

Acum, când toată lumea este strâns legată prin intermediul tehnologiei și este atât de ușor să ai o “întâlnire” cu cineva de pe cealaltă parte a lumii printr-un singur click, fotoliul ARA, proiectat de Perez Ochando pentru Missana, ne oferă confortul și intimitatea de care avem nevoie atunci când comunicăm cu cineva prin intermediul unui calculator, unui telefon sau unei tablete. Cu spătarul înalt, ce acaparează în forma sa curbă și lateralele tapițate care ajută la absorbția sunetului, ARA te înconjoară asigurându-ți intimitatea față de celelalte persoane din cameră.

 

Ara-Chair-Missana-PerezOchando-2 Ara-Chair-Missana-PerezOchando-3 Ara-Chair-Missana-PerezOchando-4

Sursa: http://design-milk.com

 

 

CALA îți oferă intimitate conectându-te cu împrejurimile

 

Regalul fotoliu CALA, creat de Doshi Levien pentru Kettal, are un spătar supradimensionat țesut din coardă. Fotoliul se “înfășoară” în jurul tău, asigurându-ți un spațiu privat și, în același timp, lăsându-ți conexiunea cu elementele naturale. Prezența sa dominantă nu copleșește datorită structurii sale tip grilaj deschis, un tip de țesătură rară și ușoară, dar care oferă un pic de intimitate. CALA poate fi utilizat atât pentru luat masa în aer liber, cât și pentru relaxare în camera de zi. Diversitatea finisajelor metalice, a culorilor corzilor și a țesăturilor pernei permite personalizarea sa pentru toate gusturile.

 

Cala3 Cala4 Cala5

Sursa: http://design-milk.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT