Home / Industria Mobilei  / Forța KRONOSPAN vine din inovare, din cercetare și dezvoltare

Forța KRONOSPAN vine din inovare, din cercetare și dezvoltare

KRONOSPAN a aniversat anul trecut 20 de ani de prezență în România, timp în care a investit continuu, și-a consolidat operațiunile pe piața locală. Kronospan deține astăzi, în România, două unități de producție de plăci de lemn, la Brașov și la Sebeș, o unitate logistică în Zona Liberă Constanța și o divizie logistică activă la nivel național, SILVA, compania susținând direct peste 1.000 de locuri de muncă și indirect alte 7.000.

 

 

Revista MOBILA: Care este situația companiei pe care o reprezentați la momentul actual?

 

KRONOSPAN: „Trecând prin atât de multe etape și schimbări de-a lungul timpului, inclusiv criza pandemică actuală, suntem categoric tot mai bine pregătiți să facem față provocărilor pieței. Suntem mai flexibili, am păstrat o structură organizatorică suplă și vom continua să ne adaptăm la orice evoluții. Avem șansa ca din România să putem livra în peste 60 de țări din întreaga lume. Realizăm, de asemenea, o gamă largă de produse pentru diferite industrii, precum industria mobilei, industria construcțiilor, cea de ambalaje, pentru fațade și cea de design interior, ceea ce ne conferă o stabilitate suplimentară.”

 

 

Revista MOBILA: Cum vedeți viitorul și  ce măsuri ați luat pentru a traversa cu bine această perioadă dificilă?

 

KRONOSPAN: „O provocare majoră pe care a trebuit să o gestionăm în această perioadă a fost asigurarea continuării propriu-zise a activității și păstrarea locurilor de muncă pentru angajații noștri. Am luat rapid măsuri extrem de drastice, precum stoparea achizițiilor de materie primă, renegocierea anumitor contracte și oprirea parțială a unor linii de producție, precum și măsuri extinse de siguranță pentru angajații noștri. După scăderea inițială a cererii globale și locale, survenită ca urmare a faptului că multe fabrici de mobilă și-au suspendat activitatea, ceea ce a făcut o diferență majoră în bine pentru noi a fost diversitatea piețelor de livrare. Am putut să le alternăm și să reușim astfel să nu închidem complet producția.”

 

 

Revista MOBILA: Aveți în plan investiții noi, reorganizare, retehnologizare, protecția mediului, reciclare?

 

KRONOSPAN: „Principala noastră forță vine din inovare, din rezultatele pe care le generează constant investițiile noastre în cercetare și dezvoltare. Am investit în ultimii ani sume consistente în asigurarea unor linii de producție care să poată utiliza deșeuri din lemn, dar și în creșterea capacității noastre de a colecta și procesa cantități tot mai mari de deșeuri reciclabile din lemn, cum este platforma de colectare pe care o vom construi la București și pe care ne dorim să o replicăm, ulterior, și în alte orașe din România, pe baza unui plan de investiții de 10 milioane de euro. În prezent, suntem în faza studiului de fezabilitate pentru mai multe proiecte de investiții în următorii ani (atât la Brașov, cât și la Sebeș), care vor însuma peste 20 de milioane de euro și care vizează reducerea costurilor, creșterea calității produselor și eficientizarea fluxului de producție. Tendințele actuale de consum ne confirmă direcția ascendentă  pe care am înregistrat-o în ultima perioadă și indică un apetit tot mai mare al clienților români pentru produse de calitate, respectuoase față de mediu și armonizate cu tendințele internaționale în design și materiale. Este contextul în care promovăm activ în România colecția de decoruri Kronodesign Trends 20/21, gândită de echipele noastre mixte de specialiști și inspirată din atmosfera marilor orașe europene. Colecția a fost extrem de bine primită pe piețele externe și ne dorim să promovăm, în paralel cu noile decoruri, atmosfera naturală și stilul de amenajări care să însoțească creativitatea clienților noștri.”

 

Detalii pe kronospan-express.com

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT