Home / Design  / Focus asupra protecției mediului la RADICAL INNOVATION AWARDS 2017

Focus asupra protecției mediului la RADICAL INNOVATION AWARDS 2017

„Descoperim concepte care au puterea să schimbe industria hotelieră”

 

La ceremonia de decernare a Radical Innovation Awards 2017 (Premiile pentru Inovație Radicală), care a avut loc în ziua de 4 octombrie, la New Museum din New York, au participat specialiști din domeniul ospitalității, finanțelor, designului, arhitecturii, brandingului și dezvoltării.

 

Cinci concepte de ospitalitate au fost prezentate live pe scenă de finaliștii profesioniști: Vertical Micro-Climate Resort de Arno Matis Architecture; Hotel Play Design și Living the Till de EoA, împreună cu doi studenți, Hyperloop Hotel de Brandon Siebrecht și Garden House a lui Caspar Schols. Proiectele finaliste au fost alese din mai mult de 65 de înregistrări internaționale la concurs, iar selecția s-a bazat pe creativitatea și fezabilitatea propunerilor lor.

 

Radical Innovation Awards 4

 

Locul 1: Living the Till

 

Cu un concept turistic unic, hotelul Living the Till (Trăind până la capăt) implică o structură nomadică temporară care permite cazarea sezonieră în zone îndepărtate.  La 30 de metri deasupra solului pădurii, structura are o platformă din plasă, susținută de o serie de cabluri care pot fi livrate în orice loc cu elicopterul și instalate de o echipă de alpiniști. Conceptul încurajează un stil de viață durabil, în natură, metodele de a face compost și accesul la resursele naturale.

 

Radical Innovation Awards 6

 

Malcolm Berg, director și proprietar al EoA: „Fiecare instalație ar putea avea un număr de 24 de module într-un singur loc, pentru un sezon. Pădurile reprezintă un mediu mai bun pentru proiect, deoarece copacii oferă nu doar infrastructura naturală pentru instalarea corturilor și plaselor, dar și posibilitatea mare de panoramare.”

 

Berg a specificat că ridicarea hotelului pe plase nu ar pune nici un fel de presiune pe copaci, iar instalarea ar dura aproximativ 10 zile.

 

„Acest proiect a fost, probabil, cea mai senină dintre propuneri: evadarea pe care o oferă este atât rară, cât și binevenită în lumea modernă. A trăi pană la capăt este un antidot perfect pentru locuința de la oraș”, a spus John Hardy, CEO/președinte al grupului John Hardy și fondator al Inovației Radicale.

 

Locul 2: Play Design Hotel

 

Hotelul Play Design a fost singurul dintre cele trei prezentate care a fost deja deschis publicului. Proprietatea din Taipei are cinci camere, fiecare dedicată unei scheme diferite de design.  Concepută ca o galerie de design locuibilă, Play Design Hotel al designerul Ting-Han Chen funcționează atât ca incubator, cât și ca laborator live pentru designerii locali. Conceptul leagă designerii locali de călătorii internaționali, care, la rândul lor, sunt conectați la cultura țării prin design. Camerele au mobilierul, corpurile de iluminat și accesoriile selectate de la brandurile de design locale, cu semnificație culturală sau cu istorii interesante pentru ca oaspeții să se simtă confortabil sau chiar să le cumpere. Oaspeții pot chiar să aleagă mobilierul pentru camera lor, în avans, pe site-ul hotelului. Camerele sunt flexibile tocmai pentru a găzdui un mobilier divers și elemente de design și pot fi reconfigurate în diferite setări pentru diferite utilizări, prin schimbarea sau înlocuirea mobilierului.

 

Radical Innovation Awards Radical Innovation Awards 2 Radical Innovation Awards 8

 

Premiul 3: Vertical Micro-Climate Resort

 

Folosind tehnologia termică și solară naturală, acest concept de stațiune montană, proiectată pe vârful muntelui, în partea sudică a Insulei Vancouver, Canada, oferă un mediu cald și luminos, de inspirație tropicală, pe tot parcursul anului, atât la interior cât și la exterior. Terenul Resortului Micro-Climat Vertical este iluminat natural datorită turnurilor în formă concavă care utilizează sisteme reflectorizante pentru a redirecționa lumina în partea de jos. Deschiderile care lasă să treacă lumina naturală spre laturile platformei reflectă lumina suplimentară în apartamente și în celelalte spații interioare. Resortul este proiectat să funcționeze exclusiv pe hidrocentrale și să maximizeze lumina naturală a soarelui. Căldura geotermală încălzește piscinele de pe marginea versantului, în timp ce cabanele-sere de lângă piscine fac din locul de odihnă un spațiu plăcut chiar și pe timp de iarnă.

 

Radical Innovation Awards 3

 

„Tehnologia pe care o prezentăm poate fi aplicată în multe locuri”, a spus Matiș în prezentarea sa, menționând că tehnologia care dă viață resortului funcționează, deja, în alte clădiri din întreagă lume, cum ar fi Heliostatul din Sydney.

 

Radical Innovation Awards 9

 

Student câștigător: Hyperloop Hotel

 

Acest concept de hotel utilizează un design modular, durabil, sub formă de containere de transport maritim, care se dublează, transformându-se în apartamente pentru oaspeți ce călătoresc într-un „hiperloop” precum cel propus de Elon Musk pentru călătorii de mare viteză.  Containerele sunt personalizabile în ceea ce privește aspectul și designul. Fiecare cameră de oaspeți este împărțită în patru spații cu funcții separate, precum: odihnă, baie, living și activități sportive. Fiecare dintre aceste funcții are trei opțiuni pentru configurare: business, premium și lux. Oaspeții pot călători și se pot caza la una dintre cele 13 destinații ale hotelului din Statele Unite, inclusiv New York, Los Angeles și Chicago. Întreaga experiență poate fi gestionată printr-o aplicație personalizată.

 

Radical Innovation Awards 7

 

 Mențiune de onoare pentru un student: Garden House

 

Construită din lemn de brad Douglas, un lemn foarte bun pentru construcții, Garden House conține o carcasă interioară din sticlă dublă și are un acoperiș din oțel. Carcasa exterioară este complet izolată, iar spațiul este încălzit de o mică sobă de lemn din Norvegia. Aceste calități elimină nevoia de control artificial al climei, făcând temperatura cabanei reglabilă pentru toate anotimpurile și climatele, eliminând risipa de energie și dizolvând bariera între interior și exterior.

 

Radical Innovation Awards 1 Radical Innovation Awards 5

 

Sursa: hotelmanagement.net

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT