Home / Industria Mobilei  / Finanţare pentru creșterea competenţelor digitale

Finanţare pentru creșterea competenţelor digitale

În această perioadă dificilă, cauzată de pandemia de Covid-19, se dezbate intens necesitatea digitalizării proceselor la nivel administrativ, dar și în cadrul companiilor. Digitalizarea trebuie să devină un instrument extrem de puternic pentru fluidizarea proceselor în firmă și să conducă spre flexibilitatea forței de munca tehnice active în zonele de cercetare – dezvoltare de produs, automatizare a producției sau a sistemelor de logistică la nivel de firmă.

 

În acest context, în perioada imediat următoare, vor fi lansate 2 programe de finanțare privind creșterea competenţelor digitale ale personalului, iar Asociația Producatorilor de Mobilă din România în parteneriat cu firma Hofag Engineering vă propun o serie de cursuri care se încadrează în obiectivele acestor programe de finanțare, si anume:

 

1. Operator / programator mașini cu comandă numerică

 

2. Specialist în proiectare asistată de calculator pe programe specializate pentru industria prelucrării lemnului

 

3. Utilizarea unor sisteme moderne de management de tip ERP (Planificarea tuturor resurselor întreprinderii de o manieră integrată, începând chiar de la aprovizionare si trecând prin toate procesele esențiale ale firmei: contabilitate, managementul proiectelor, vânzări, producție și distribuție) / MRP (Planificarea procesului de producție)

 

 

În cadrul acestor proiecte vor beneficia de finanțări angajații întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv și în domeniile de specializare inteligentă sau care vor să-și extindă activitatea în aceste segmente. Proiectele vor fi implementate în regiunile mai puțin dezvoltate ale României: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud Muntenia

 

Cele două apeluri vor avea un buget de 30 milioane euro, după cum urmează:

 

1. Competențe digitale pentru angajații IMM

 

Bugetul apelului este de 20 milioane de euro și vor fi finanțate 20 proiecte, beneficiind de finanțare minimum 5.000 angajați. Valoarea maximă a unui proiect este de 1 milion euro, iar perioada de implementare a proiectelor este de maximum 18 luni.

 

Solicitanți eligibili

 

  • Organizații patronale (patronate, federații patronale, confederații patronale sau uniuni patronale teritoriale)
  • Asociații de întreprinderi
  • Camerele de Comerț și Industrie

 

Activități finanțate

 

  • Furnizarea de programe de formare profesională exclusiv în domeniul alfabetizării digitale și al tehnologiei informației și comunicațiilor
  • Evaluare/validare și certificare pentru recunoașterea competențelor aferente cerințelor locurilor de muncă
  • Sprijin acordat întreprinderilor pentru organizarea de programe de învățare la locul de muncă

 

2. Competențe digitale pentru angajații din întreprinderi mari

 

Bugetul apelului este de 10 milioane de euro și vor fi finanțate 40 de proiecte, din care vor beneficia minimum 3.000 angajați. Valoarea maximă a unui proiect este de 500.000 euro, perioada de implementare a proiectelor fiind de maximum 18 luni.

 

Solicitanți eligibili

 

  • Întreprinderi mari, care pot avea sediul social inclusiv în regiunea București-Ilfov, cu condiția ca proiectele depuse să fie implementate cel puțin în una din regiunile mai puțin dezvoltate

 

Activități finanțate

 

  • Furnizarea de programe de formare profesională exclusiv în domeniul alfabetizării digitale și al tehnologiei informației și comunicațiilor
  • Evaluare/ validare și certificare pentru recunoașterea competențelor aferente cerințelor locurilor de muncă

 

Compania Hofag are o experienţă bogată în desfășurarea unor astfel de cursuri fiind reprezentanţa autorizată pentru România a companiilor Autodesk şi Top Solid.

 

Hofag Engineering a dezvoltat un parteneriat şi cu Facultatea de Ingineria Lemnului Brașov prin care tinerii studenți sunt instruiți sa lucreze pe soluțiile Top Solid Wood. În perioada 2009 – 2012 firma Hofag Engineering a implementat un proiect strategic prin care s-au instruit 1.154 de persoane din industrie în meseriile prezentate mai sus. Proiectul a fost declarat proiect de succes pe plan național.

 

❗️  Cei interesaţi sunt invitaţi să ne scrie pe adresa apmr@industriamobilei.ro până la data de 9 iunie 2020

 

Este o ocazie extrem de favorabilă pentru companiile din industria mobilei, întrucât acestea nu vor fi implicate financiar în niciun fel, cofinanțarea cerută firmelor prin program fiind 0%.  Se solicită doar seriozitatea angajării în procesul de învățare din partea companiei şi a angajaților, soluțiile de furnizare de formare profesională putând fi extrem de flexibile şi convenabile pentru companii.

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT