Home / Industria Mobilei  / Fidel motto-ului „Totul pentru confecționarea corpurilor de mobilier”, Wood IQ Lohmeyer își extinde constant portofoliul de produse

Fidel motto-ului „Totul pentru confecționarea corpurilor de mobilier”, Wood IQ Lohmeyer își extinde constant portofoliul de produse

În luna mai 2019, compania din Valea Tauber, din sudul Germaniei, va fi din nou reprezentată la LIGNA, în Hanovra, împreună cu partenerul său, Nanxing. Wood IQ se dedică mașinilor de prelucrare a lemnului pentru confecționarea corpurilor de mobilier și acoperă întregul lanț de producție în ceea privește tăierea, aplicarea de canturi, găurirea și frezarea. Mașini robuste și de înaltă calitate, cu un raport preț/performanță imbatabil și costuri reduse de întreținere asociate cu un serviciu fiabil și direct: asta înseamnă LOHMEYER – SMART∙ WOOD ∙WORKING.

 

La standul din acest an, fiecare etapă de producție a corpurilor de mobilier va fi prezentată cu  mașini dedicate – toate pregătite de funcționare. Pe lângă mașinile deja consacrate, prezente cu succes pe piață, vor fi introduse și noile modele.

 

Pentru tăierea panourilor Lohmeyer introduce noul fierăstrău orizontal NP330HG. Seria HG este prevăzută cu două lungimi: 3.300 mm și 3.800 mm. Acest tip de mașină este disponibil și ca masă elevatoare. Comparativ cu seria DBS, care a fost deja recepționată cu succes pe piața de profil, seria HG este dotată cu funcționalități suplimentare, printre care:

 

 • Posibilitatea de a tăia pachete de până la 120 mm grosime.
 • Timpii necesari ciclurilor sunt mai scurți deoarece proiecția pânzei de fierăstrău și înălțimea barei de presiune sunt controlate în raport cu înălțimea pachetului.
 • Pânza principală și pânza incizoare sunt antrenate de motoare diferite.
 • Software-ul standard de optimizare minimizează consumul de panouri, optimizând tăierile.
 • Toate informațiile sunt afișate grafic și în cuvinte pe panoul de comandă, poziționat ergonomic.
 • În ultimii ani s-au realizat numeroase noi conexiuni la software-uri externe de optimizare.

 

În ceea ce privește fierăstraiele circulare cu formatizat, la standul de târg va fi prezentat noul model rafinat FKS 355 IQ. Masa mobilă din aluminiu anodizat ce culisează pe 2 sisteme cu role, asigură precizia tăierii de lungă durată. Cu grila de ghidare acționată CNC care a fost preluată de pe modelul mai vechi fiind dovedită de piață a fi foarte stabila, noul FKS 355 IQ aduce un plus de valoare și s-a consacrat deja cu succes în primele luni ale acestui an.

 

Mașinile industriale pentru aplicarea de canturi de la Lohmeyer din seria KAM 780 IQ au fost introduse la Ligna 2017. Cererea ridicată din partea utilizatorilor și a clienților industriali a determinat Lohmeyer să adauge mai multe serii portofoliului său. Ca rafinament sistematic al KAM 780 IQ, Lohmeyer prezintă KAM 792 IQ cu un sistem PU și un sistem de retur a pieselor la Ligna 2019. Seria KAM poate combina viteza mare de alimentare cu flexibilitate maximă. Alimentarea automată de canturi și unitățile duble reglabile pneumatic (frezare fină și razuirea cantului profilat) sunt baza perfectă pentru o producție industrială flexibilă. Sistemul de adezivare permite schimbarea rapidă a diferitor culori ale canturilor. Unitatea de pre-topire asigură o temperatură optimă a adezivului în orice moment și protejează adezivul de ardere.

 

Sistemul cu curea în V întărită cu fibre maximizează stabilitatea și sincronicitatea transportului piesei de prelucrat și protejează suprafața panoului. Diferitele dispozitive de pulverizare, periile oscilante de lustruit și cele opt racorduri de aspirație protejează sculele și asigură o suprafață curată a piesei de prelucrat, astfel încât mașina să poată lucra cu precizie. Acest lucru asigură un finisaj perfect chiar și la viteze mari de rulare.

 

Viteza de alimentare a KAM 792 IQ este de până la 26 m/min în funcție de agregatele selectate, atunci când este activată rotunjirea colțului, viteza maximă de alimentare este de 20 m/min. La fel ca toate mașinile Lohmeyer, KAM 792 IQ obține un raport optim de preț/performanță. Lohmeyer poate livra și sistemele de retur a pieselor prelucrate.

 

1 Mașina industrială de aplicat cant KAM 792 IQ

 

Mai mult, Lohmeyer va prezenta la LIGNA o linie de NESTING complet automată cu imprimantă de etichete și manipularea panourilor semi-format (2.800 x 2.070 mm).

 

Masa elevatoare hidraulică (sarcină 3.000 kg) ridică automat panourile la nivelul imprimării etichetelor, înaintează panoul și aliniază automat la poziția corectă. La stația de încărcare, piesa de prelucrare este ridicată de patru cupe de aspirație cu vid și transportată în condiții de siguranță și fără probleme pe masa de lucru. Grupul de găurire este dotat cu 10 burghie verticale. După prelucrare, piesele sunt transportate ușor din mașină pe o bandă transportatoare de ieșire.

 

Senzorul de măsurare și suportul pentru scule asigură o ajustare și o schimbare eficientă și necomplicată a sculelor. Numeroasele sisteme de extracție asigură o masă de lucru curată, frezare fără reziduuri și piese prelucrate curat. Lubrifierea automată a stației de încărcare și a centrului de prelucrare CNC reduce întreținerea la minimum.

 

Software-ul dedicat pentru NESTING ajută la programarea facilă ce poate fi executată direct în atelier,  suportul DDX acoperind totul, de la importul de fișiere XML, generarea automată a codurilor DIN, re-prelucrarea pieselor de prelucrare, procesele de optimizare până la etichetarea pieselor de prelucrare individuale și a diferitelor funcții, cum ar fi proiectarea pieselor de prelucrare din interiorul plăcii.

 

Sistemul acceptă fișiere standard XML și oferă interfețe deschise pentru conectarea la aproape toate software-urile de mobilier convenționale. Formatul XML este accesabil în mod gratuit de către client.

 

3 Linie de NESTING  BAZ 895n IQ

 

În domeniul tehnologiei de prelucrare CNC, Lohmeyer introduce pe piață un număr de mașini noi, cu ocazia LIGNA 2019.

 

Centrul de prelucrare NCB2806 este disponibil pentru găurirea precisă a panourilor orizontale din toate părțile la viteză mare. Găurile de perforare orizontale sunt furnizate automat pe un centru de prelucrare CNC orizontal. Piesa de prelucrat etichetată anterior este scanată convenabil de un cititor de coduri de bară. Software-ul de NESTING DDX a furnizat deja datele necesare când au fost create toate operațiile necesare. Datorită unui senzor optoelectronic, perforarea se efectuează automat după ce placa este poziționată pe masa de lucru. Cilindrii de poziționare laterali și dispozitivul de aliniere laterală telescopică sprijină poziționarea și fixarea panoului pe masa de lucru. Cilindrii de presiune din partea de sus apasă ferm pe suprafața plăcii – această combinație asigură rezultate de înaltă calitate pentru perforare.

 

4 Mașina de găurit CNC NCB2806 va fi prezentată în combinație cu linia de NESTING BAZ 895n IQ

 

Portofoliul de produse este, de asemenea, completat cu o mașină de găurit cu alimentare continuă CNC pentru găurirea laterală de deasupra și găurirea orizontală pe cele trei laturi. N2508 este dotat cu două platforme, fiecare cu două suporturi, care transportă în total patru unități de găurit selectabile individual și un total de 84 de burghie verticale selectabile separat și 16 orizontale. Este proiectat pentru o performanță ridicată. Oricare două plăci sau o piesă de prelucrare pot fi prelucrate simultan cu toate cele patru unități de găurit. Datorită structurii încrucișate a celor patru unități de găurire se pot reproduce eficient un număr mare de modele de găurire.

 

Fiecare unitate de prelucrare este acționată de servomotoare separate (16 în total). Transportatorul cu role pentru masa de încărcare și de descărcare cu bandă transportatoare permit mașinii să fie integrată într-o linie automată de producție.

 

Date tehnice

Dimensiunile piesei de prelucrare

 • lungime (stații de lucru duble):                  250 – 2.500 mm (2 x 250 -2 x 1.300 mm)
 • lățime:                                                              120 înălțime:   12 – 50 mm
 • spațiu de lucru:                                               3.000 mm x 800 mm

Unitate de găurit

 • burghie verticale:                            21 x 4
 • burghie orizontale:                         X=3 x 4, Y=2 x 2
 • viteza de rotație:                             4.000 rpm

Viteze max. de deplasare

 • axa X:                                                     80 m/min
 • axa Y:                                                     80 m/min
 • axa Z:                                                     20 m/min
 • viteza max. de transport:                   80 m/min

Pompă de vacuum:                                   5,5 kW, 160 m³/h, 0,5 kg/cm2

Extracția prafului:                                    200 mm x 4, viteza de extracție min. 28 m/s

Aer comprimat:                                         7 kg/cm2

Specificații de ordin electric:                  41 kW, 400 V, 3 faze, 50 Hz

Dimensiunile mașinii:                             11.200 × 2.100 × 2.300 mm

Greutate:                                                    5.000 kg

 

 

5 Mașină de găurit cu alimentare continuă CNC N2508

 

Cu NCB2412, Lohmeyer introduce pe piață o mașină de găurit CNC pe 6 laturi. Într-o sigură operațiune pot fi găurite șase laturi și pot fi canelate atât partea superioară cât și partea inferioară. Mașina este dotată cu două grinzi transversale și două axe de 3,5 kW. Platforma oferă o mare stabilitate și posibilități de prelucrare cu un bloc de găurire superior și inferior. Toate axele sunt antrenate de servomotoare. Sistemele duble de prindere puternice și receptive și dispozitivul de aliniere automată a părții laterale permit o prelucrare rapidă și fără probleme. Datorită ghidajelor robuste si continue se asigură o viteză mare de prelucrare.

 

Date tehnice

Dimensiunile piesei de prelucrare

 • lungime:                                   220 – 2.550 mm
 • lățime:                                      250 – 1.200 mm
 • înălțime:                                     12 – 50 mm

Dimensiuni de prelucrare

 • axa X:                                      2.400 mm
 • axa Y:                                       1.200 mm
 • axa Z:                                            70 mm

Masă de lucru:                                masă pe perna ne aer din HPL și din oțel

Viteze max. de deplasare

 • axa X:                                        110 m/min
 • axa Y:                                        75 m/min
 • axa U:                                       110 m/min
 • axa Z:                                        30 m/min

Axe principale:                              2 x 3,5 kW, ER25, 18.000 rpm

Unitate de găurit

 • burghie verticale:                  12 (partea superioară) + 9 (partea inferioară)
 • burghie orizontale:                8 (X 2×2, Y 2×2)
 • diametru max. burghiu:       35 mm
 • distanta burghie alăturate:  32 mm:
 • turație:                                      4.000 rpm
 • coadă burghiu:                        10 mm

Aer comprimat:                             0,6-0,7 MPa

Extracția prafului:                        2 ieșiri: inferioară 125 mm × 1, superioară[ 150 mm × 1, min. 28 m/s

Descărcare:                                     masă standard de aer (lungime 1.500 mm)

Suflantă de aer:                            2 kW,  duză de aspirație cu diametru 60 mm

Specificații de ordin electric:    19,4 KW, 400 V, 3 faze, 50 Hz

Dimensiunile mașinii:                 5.900 x 2.640 x 2.100 mm

Greutate:                                         3.500 kg

 

6 Mașină de găurit CNC șase laturi NCB2412

 

Persoana de contact Germania:

Wood IQ GmbH Lohmeyer

Peter Lohmeyer

Robert-Koch-Str. 1

D-97941 Tauberbischofsheim

Tel.: +49 93 41 89 56 8-0

Fax: +49 93 41 89 56 8-10

info@lohmeyer-iq.com

 

Persoana de contact Romania:

TEHNOHOLZ GROUP SRL DANIBRUM

Mihai Vatavu

Str. Crinului 15

605200 Comanesti

Tel.: +40 75 63 15 91 9

Fix : +40 23 43 73 34 8

sales@danibrum.ro

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT