Home / Design  / Impresii de la Festivalul de Design de la Londra 2017 – I

Impresii de la Festivalul de Design de la Londra 2017 – I

 Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017 

 

În ciuda gustului amar și al atmosferei nu foarte creative lăsate de Brexit, marii jucători din industria de design din Marea Britanie, 100% Design, London Design Fair și Designjunction,  alături de alte zeci de locații din capitala britanică, au găzduit, din plin, expoziții, instalații și lansări, pe parcursul unei săptămani întregi, la Festivalul de Design de la Londra 2017 (London Design Festival).

 

Festivalul de Design de la Londra 2017

 

100% Design a avut parte de cea mai bună  participare la cel mai cuprinzător program de seminarii la temă, ținute de nume importante din industrie, precum Lee Broom, Naomi Cleaver și Ross Lovegrove.  London Design Fair a găzduit cea mai mare colecție de pavilioane de expozanți internaționali, designeri și branduri, prezentări și expoziții incluzând Tent London & Super Brands London într-o singură destinație în timpul Festivalului de Design de la Londra 2017. Să vedem câteva dintre piesele de mobilier cele mai interesante, în prima parte a articolului!

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 o

 

Masa de lucru “comunală” cu o capacitate de pană la 14 persoane, proiectată pentru a fi realizată sustenabil, pe plan local, oriunde în lume, a fost masa presei  la Old Truman Brewerym pe timpul festivalului. Fotografie oferită de Opendesk.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017

 

Datorită unei spațioase și ingenioase “tăvi” cu electricitate, bine disimulată în tăblie, laptop-urile rămân mereu încărcate fără a avea în față inesteticele prize, pe masa creată de Opendesk și Lucy Dinnen, arhitect la Hawkins Brown Architects. Fotografie oferită de Opendesk.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 a

 

Un disc de sticlă colorat în gradient este masa de cafea Color Dial realizată de Rive Roshan. Fotografie oferită de Rive Roshan.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 b

 

Detaliu: Masa de cafea Color Dial de Rive Roshan prezentată la Festivalul de Design de la Londra 2017. Fotografie oferită de Rive Roshan.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 c

 

Un cap de vacă sculptat manual în Alabastru Englez, o sticlă de lapte răsturnată și un dispozitiv mobil abstract 2-D din piele alcătuiesc un candelabru cinetic marca Autolykus. Fotografie oferită de Autolykus.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 d

 

Autolykus incorporează în toate piesele sale articole și obiecte cu insolite semnificații personalizate. Fotografie oferită de Autolykus.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 e

 

Agnieszka Czop întrepătrunde bucăti de paslă din lană multicoloră pentru a crea un interesant covor din triunghiuri. Fotografie oferită de Culture.pl.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 g

 

Covorul din Triunghiuri s-a aflat printre articolele prezente la „Textura. A Touch Polish” de la Festivalul de Design de la Londra 2017, o expoziție care explorează textură și tactilitatea în designul polonez, sponsorizată de Institutul Adam Mickiewicz și Culture.pl. Fotografie oferită de Culture.pl.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 f

 

Inclus în secțiunea “brand în curs de dezvoltare” și prezentat la 100% Design de la Festivalul de Design de la Londra 2017, Citrus Chair (Scaunul Citrus) a lui Holly Hughes – fondatorul Citradi – a fost prezentat, pentru impact maxim, în mai multe culori și forme. În ciuda denumirii italiene, Citradi se află în ruralul Oxfordshire din Anglia. Fotografie oferită de Citradi.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 h

 

Scaunul Citrus este disponibil în opt culori indrăznețe. Fotografie oferită de Citradi.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 j

 

Frânghia și firul de pescuit aruncate renasc într-o nouă viată și își găsesc o nouă frumusețe în scaunul sustenabil Debris, realizat din deșeuri de designerul de textile Carmen Machado. Fotografie de Carmen Machado, oferită de Mint.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 k

 

Acordând atenție conservării oceanului și pescuitului excesiv, Debris a făcut parte dintr-o expoziție condusă de Lina Kanafani la Mint. Fotografie de Carmen Machado, oferită de Mint.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 l

 

Florile proaspete sunt minunate… dar floarea se usucă. Designerul Timo Mikkonen a colaborat cu Antrei Hartikainen pentru a încorpora elemente florale în mai vechea colecție “Fiori table” pentru Poiat, florile lucrate manual fiind sculpturi detașabile. Fotografie oferită de Poiat.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 m

 

Colecția “Fiori table” (masa Fiori) de Timo Mikkonen în colaborare cu Antrei Hartikainen pentru Poiat. Fotografie oferită de Poiat.

 

Festivalul de Design de la Londra 2017 n

 

Sursa: Interior Design

 

Citește și: CLERKENWELL DESIGN WEEK 2017, de la închisori la cluburi de noapte

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT