Home / Focus  / Fabrica de panel de la Comănești – un partener solid pentru producătorii de mobilă

Fabrica de panel de la Comănești – un partener solid pentru producătorii de mobilă

La Comănești, în județul Bacău, pe 17 hectare, se întinde cea mai mare fabrică de panel din întreaga lume. Priceperea și pasiunea pentru lemn a celor peste 700 de angajați oferă industriei mobilei și  pasionaților de design un material solid și de încredere. Deși este un material ale cărui origini datează încă de pe vremea piramidelor egiptene, panelul este mai puțin cunoscut și utilizat în România – față de alte țări cu o tradiție similară în prelucrarea lemnului precum Germania, Italia sau Austria.

 

 

Panelul este un material mai ușor decât lemnul masiv, care preia de la acesta avantajele, dar nu și dezavantajele. La fabrica din Comănești, această placă din lemn este realizată dintr-un miez, două sau trei din șipci de rășinoase (brad, molid sau pin), plop sau albasia, din care sunt eliminate defectele și peste care se aplică – la o temperatură și presiune înalte – diverse materiale de acoperire. Panelul este, așadar, un material sustenabil, întrucât în realizarea acestuia se valorifică superior cheresteaua care pentru alte fabrici ar fi considerată un rebut.

 

 

Tehnologia de ultimă generație și, în egală măsură, experiența și expertiza angajaților din fabrica din Comănești, asigură clienților exigenți din întreaga lume o gamă dimensională variată, iar miezul este înnobilat de o gamă largă de materiale de acoperire: furnire  tehnice, HDF, PAL sau furnire decorative precum fag, stejar, paltin, plop, cireș, frasin, arin, mesteacăn și tei.

 

 

Panelul are rezistență mare la încovoiere și la deșurubare și de aceea este ideal pentru corpuri de mobilier care au în compoziție plăci foarte lungi, ori care trebuie să suporte greutăți mari, fără a se deforma. Ideal pentru rafturi, biblioteci, dressinguri și mobilă, atât pentru casă cât și pentru birou, se pliază perfect și pentru alte aplicații – precum uși și tocuri de uși – ori aplicații inovative pentru designul de interior. Spre exemplu, cei care își doresc un mobilier de bucătărie care să nu se deformeze și să nu se umfle în condiții de umiditate și temperaturi care variază des, pot opta pentru panelul înnobilat cu PAL melaminat.

 

 

Aflați mai multe despre panel la: www.hs.at/ro/produse.html
Fabrica Comănești

HS Baco Panels S.R.L.
Strada Crinului, Nr. 15, Comănești, jud. Bacău
Tel: +40 234 374 052
Fax: +40 234 374 622
baco@hs.ro

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT