Home / Industria Mobilei  / EXPOWOOD ATELIERE 2019

EXPOWOOD ATELIERE 2019

Brașovul va fi centrul afacerilor pentru profesioniștii din industria lemnului, dar și al consumatorilor îndrăgostiți de ambientul natural al lemnului. Tradiționalul târg comercial de echipamente, utilaje, unelte și accesorii pentru sectoarele de producție mobilă, prelucrarea lemnului și exploatare forestieră, va avea loc la Centrul de Evenimente Lux Divina, în perioada 11-13 aprilie 2019. Locația asigură atât suprafață de expunere interioară de 2000 mp, cât și exterioară tot de 2000 mp și dispune de 7 săli de evenimente și conferințe.

 

 

DIVERSITATE, DIGITALIZARE ȘI DESIGN

 

Cea de-a XVIII-a ediții EXPOWOOD va urmări realizarea unei legături strânse dintre furnizorii de tehnologie, proiectanți, producători, profesioniști, ingineri și antreprenori care activează în domeniul prelucrării lemnului și al producției de mobilă. Târgul Internațional de Echipamente și Tehnologii Profesionale EXPOWOOD își propune să creeze cadrul perfect pentru interacțiune prin ATELIERE TEMATICE care se vor desfășura pe perioada târgului, focusate pe 5 teme de discuții: finisare, design, ferestre, ecologie și antreprenoriat.

 

Atelier de finisare

 

În cadrul atelierului de finisare se va discuta despre noile trenduri ale suprafețelor 3D cu aspect natural și vor fi prezentate tehnologiile de periere, texturare și colorare a suprafețelor.

 

Atelier de design

 

Idei, forme și noi materiale utilizate în arhitectura spațiului public, a restaurantelor și hotelurilor vor fi temele abordate în cadrul seminarului de design. Se va discuta despre proiectare cu ajutorul softwarelor specializate și producția integrată în rețea.

 

Atelier ferestre

 

Pentru prima oară, punem focus pe ferestre și prelucrarea de înaltă performanță a acestora: rame mai înguste, prelucrare mai simplă pe CNC, lipirea ușoară a sticlei și fixarea de calitate cu șuruburi. Tendințele actuale: mai multă lumină, izolație fonică și termică performantă și cadre din aluminiu versus lemn.

 

Atelier ECO

 

Se va vorbi despre inovații și bune practici pentru reducerea poluării cu rumeguș și alte deșeuri lemnoase, tehnologii pentru valorificarea energetică a deșeurilor provenite din prelucrarea lemnului sau a biomasei forestiere și implementarea de noi tehnologii și oportunități de colaborare dintre silvicultori și autoritățile locale/regionale.

 

Atelier antreprenorial

 

Vor fi prezentate studii de caz ale câștigătorilor de proiecte înscrise în Start up nation obținând astfel și mentorat din partea întreprinzătorilor cu experiență, dar și oportunități de afaceri.

 

Fotografii de la EXPOWOOD 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Review overview
2 COMMENTS

POST A COMMENT