Home / Design  / ETNOVEMBER 2016

ETNOVEMBER 2016

Arta învinge întunericul, iată motto-ul celei de-a 17-a ediții a Festivalului multicultural și medieval ETNOVEMBER care se va desfășura la Brașov, în perioada 19-21 noiembrie. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie, la ora 13,00, în Aula Universității TRANSILVANIA (str. Iuliu Maniu 41A), iar invitații și vizitatorii pot admira expozițiile pregătite special pentru acest eveniment.

etno-4

În cadrul evenimentului, pe lângă expozițiile de arhitectură, design, grafică, pictură și ceramică vor avea loc piese de teatru, un maraton de poezie, concerte, dar și un târg medieval.

etnovember-2016PROGRAMUL FESTIVALULUI ETNOVEMBER 2016

Brașov, 19-21 Noiembrie 2016

Sâmbătă 19 Nov.
ora 13.00 Aula Universității Transilvania din Brașov
Deschiderea festivă a expozițiilor de Arhitectură, Design, Arte plastice și Foto (15 expoziții)
ora 19.30 Sala Aula Magna
Concertul  It’s a long way to Transylvania

Cu: Norbert Detaeye Jubilee Jazz și Blues Band (Belgia)
Duminica 20 Nov.
ora 13.00, Bastionul Țesătorilor
Targul Medieval
ora 17.00 Bastionul Țesătorilor – Piața Sfatului
Cortegiul cu torțe
ora 17.30 Piața Sfatului
Show Fireball cu trupa Hypnosis
ora 19.00 Teatrul Arlechino
Das neue Stück (Piesa cea nouă), de C.E Puchianu și R.G. Elekes, teatru în limba germană cu trupa Duo Bastet

Luni 21 Noiembrie
ora 14.30 Facultatea de Litere
Maratonul de Poezie, ediția a 15-a
ora 17.00 Casa Baiulescu
Cum se zice, o piesă de Roberto Marzucco, cu Teatrul de Aici
ora 19.30 Centrul Multicultural al Universității
Vernisajul expoziției de grafică LINIA, a artistului Arpad Bartha
ora 20.30 Centrul Multicultural al Universității Concertul Yesterdays, Norbert Detaeye (Belgia, pian si voce

etno-1

ETNOVEMBER 2016 este un proiect finanțat din bugetul Primăriei Municipiului Brașov, organizat de Asociația Detaeye Media&Art și Universitatea TRANSILVANIA din Brașov, Centrul Muzical al Universității TRANSILVANIA, Centrul Multicultural al Universității TRANSILVANIA, Mediateca Norbert Detaeye, Facultatea de Ingineria Lemnului și Stichting Mediateca Braşov–Gent (Belgia).

organizatori-etnovember

Prof. dr. MARINA CIONCA, Universitatea TRANSILVANIA Brașov: „Printre scopurile majore ale acestui festival aș menționa integrarea Universității în comunitatea brașoveană, dar și sprijinul pe care evenimentul îl aduce la promovarea orașului pe plan național și internațional. Studenții noștri reprezintă un vector important în crearea și comunicarea unor evenimente culturale semnificative pentru comunitatea Brașovului. Consider că rolul cultural al Universității în configurarea identității locale este foarte important. Universitatea TRANSILVANIA este un promotor din ce în ce mai puternic al unor valori culturale în curs de afirmare și, în egală măsură, este implicată în promovarea și valorificarea moștenirii multiculturale a Brașovului.  Festivalul ETNOVEMBER se desfășoară cu precădere în spații interioare și exterioare cu mare valoare istorică și afectivă, precum și în spații academice semnificative, pentru a pune în valoare rolul cultural important al Universității. Primăria Municipiului Brașov acordă anual un sprijin consistent în organizarea evenimentelor ETNOVEMBER, care sunt înscrise în agenda culturală a orașului și figurează în programele diferitelor agenții de turism naționale și internaționale. Festivalul este sprijinit de asemenea de Fundația Stichting Mediateca Brasov-Gent (Belgia), condusă de către muzicianul Norbert Detaeye, precum și de Primăria orașului Ghent (Gand) din Belgia.”

etno-3 etno-2

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT