Home / Industria Mobilei  / EBERL, specialistul pentru economisirea energiei

EBERL, specialistul pentru economisirea energiei

Ca pionier și inventator al sistemelor de uscare a  lemnului cu vid, eficient din punct de vedere energetic, Eberl Trocknungsanlagen GmbH s-a dezvoltat fiind principalul furnizor de uscătoare cu vid. Astăzi oferă o gamă completă de sisteme pentru uscare a lemnului, dar și pentru alte materiale de bază.

 

Principalul produs al producătorului de instalații este uscătorul cu economisire de energie System V-Premium, un uscător pentru lemn, cu vacuum, extrem de eficient, care nu necesită nici încălzire și nici conexiune la apă. Încălzirea este asigurată de o pompă de căldură, care recuperează căldura necesară în timpul dezumidificării.  Cu toate acestea, dacă operatorul are un sistem de încălzire adecvat, se poate renunța la pompa de căldură din uscător. În acest caz, un circuit economic de răcire preia funcția de dezumidificare, iar sursa de căldură externă încălzește uscătorul.

 

La fel ca uscătorul cu economie de energie, uscătorul V-Comfort System este de asemenea, foarte eficient din punct de vedere energetic.

 

 

 

Aceste tipuri de sisteme usucă foarte repede cheresteaua debitată, cu o calitate excelentă a uscării și un consum redus. Ventilația reversibilă realizată cu ajutorul ventilatoarelor radiale prin canalul  de presiune și aspirație asigură distribuția căldurii prin ventilație încrucișată.

 

Uscătoarele cu vacuum sunt oferite la comandă pentru orice  dimensiune și dotare cu echipamente, de la aprox. 10 mc până la peste 100 mc capacitate de stivuire. Se pot instala în mediul exterior.

 

Mai există uscătoare mici cu vacuum System V-Basic cu o capacitate de 1,5 – 20 mc, care sunt utilizate în principal în tâmplării pentru a usca rapid lemnul solid și a procesa umiditatea.

 

 

Gama de produse este completată de containerele de uscare în sistem de aer curat / aer evacuat, care sunt, de asemenea, concepute pentru economie și eficiență. Air-Classic este utilizat, în principal, pentru uscarea cherestelei debitate și pentru tratarea termică a lemnului pentru ambalaje. Într-o versiune specială sunt potrivite și pentru uscarea lemnului de foc. Dacă se solicită acest lucru, camerele de uscare sunt, de asemenea, echipate cu sistemul de pompe de căldură.

 

 

Toate variantele de uscătoare sunt coordonate de un sistem de control Siemens PLC cu panou cu activare tactilă (touch panel), dotat cu programele corespunzătoare și pot fi controlate comod de la birou.

 

Întreținerea și monitorizarea procesului de uscare de la distanță  se pot face  și cu ajutorul unui smartphone.

 

 

 

EBERL nu numai că produce utilaje de primă clasă, dar este disponibil și cu cel mai bun service post achizitionare.

 

 

Toate detaliile în broșura EBERL eDry vaccum și pe eberl-trocknungsanlagen.de    

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT