Home / Industria Mobilei  / Dezvoltarea digitală și robotizarea proceselor reprezintă un real factor inovator și o sursă de creștere în toate mediile de proiectare și fabricație ale produselor

Dezvoltarea digitală și robotizarea proceselor reprezintă un real factor inovator și o sursă de creștere în toate mediile de proiectare și fabricație ale produselor

Dinu Chirica, general manager Accesoria Group: „A devenit un adevăr incontestabil faptul că dezvoltarea digitală și robotizarea proceselor reprezintă un real factor inovator și o sursă de creștere în toate mediile de proiectare și fabricație ale produselor. Nu știu în ce măsură mai putem vorbi de mit. Cresc standardele profesionale în toate piețele și industriile, inclusiv în producția de mobilă. Într-o piață din ce în ce mai competitivă, cu probleme în administrarea resursei umane, cu dificultăți și eforturi semnificative în menținerea calității, este nevoie de un nou tip de integrare. Unul care să aducă mai multă flexibilitate și automatizare în zonele mari consumatoare de timp și resurse.

Într-adevăr, este obligatorie analiza atentă a proceselor și a modului de lucru dintr-o firmă, înainte de a sări în soluții și implementări pripite. Nu orice robot ajută, nu orice software îți simplifică existența. Aplicată corect, chiar și cea mai simplă soluție digitală care automatizează câteva circuite poate crește eficiența operațională și veniturile. Mai mult, poate reduce dependența de factorul uman, într-o zonă cu un mare grad de impredictibilitate. Scade riscul de eroare umană și scad costurile totale.

Este un proces care trebuie făcut cu pași mici, astfel încât să poată fi ajustat și completat din mers, până la dezvoltarea soluției optime pentru implementator.”

 

 

Conferință organizată de Asociația Producătorilor de Mobilă din România la BIFE-SIM

13 septembrie  2018

ROMEXPO

 

 

Citește și:

România, pe ultimul loc în ceea ce privește digitalizarea

Asumarea unei inițiative de creștere a nivelului de cunoaștere trebuie să depășească discursul general de vânzări „soluția mea e mai bună” 

O soluție de interconectare inteligentă poate să ofere un sprijin crucial

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT