Home / Promo  / Detectarea scânteilor, opțiune importantă în sistemele de extracție a prafului de lemn

Detectarea scânteilor, opțiune importantă în sistemele de extracție a prafului de lemn

Două încăperi de filtrare cu presiune negativă permit filtrarea unor cantități mari de aer într-un spațiu foarte mic.

 

Camerele de filtrare Nestro permit filtrarea unor cantități mari de aer într-un spațiu foarte mic (aici pe o suprafață de doar trei pe trei metri). Vitezele scăzute ale fluxului și marginea interioară a carcasei filtrului pentru îmbinarea internă cu șuruburi nu oferă spațiu pentru rugină și permit o funcționare pe termen lung fără deteriorare și fără uzură la presiune negativă cu până la 4500 Pascal.

 

 

Agitatorul integrat și inelele suplimentare de atașare permit depozitarea temporară a așchiilor de lemn și a prafului, cu un volum zilnic de până la 26 de metri cubi per carcasă de filtrare. În aceste compartimente de filtrare cu jet, sacii de filtrare sunt curățați eficient și ușor, folosind impulsuri de aer comprimat la intervale stabilite, în așa-numitul proces de curățare de sus în jos. Ventilatoarele de vid, foarte eficiente, sunt amplasate deasupra filtrului într-o cameră izolată fonic, integrată în carcasă. La Ortner, ambele camere de filtrare gestionează un volum total de aer de peste 81.000 de metri cubi pe oră pentru un total de douăsprezece mașini de procesare.

 

 

DETECTARE SCÂNTEI INCLUSĂ

 

În numele Nestro, compania T&B a instalat și a pus în funcțiune sistemul de stingere a scânteilor care a fost certificat VdS. Sistemul acoperă un total de cinci linii de extracție cu diametre de țeavă de 630, 500, 400 și 2 x 300 milimetri, precum și două conducte de aer retur cu dimensiunile 1500 x 800 milimetri. Acest lucru a necesitat instalarea a aproximativ 60 de metri liniari de conductă de apă de incendiu și 850 de metri liniari de cabluri, pe care tehnicienii de service ai companiei din Saxonia Inferioară le-au efectuat la fața locului în două săptămâni și jumătate.

 

 

Sistemul de detectare și stingere a scânteilor detectează cele mai mici potențiale de aprindere și le stinge cu o ceață fină de apă în timpul procesului în curs. Avantajul este că procesul de producție nu este întrerupt.

 

Trebuie remarcată aici coordonarea strânsă între Nestro și T&B care e esențială în oprirea integrată a mașinii, deoarece, cu un așa-numit prag de alarmă 2 (măsurând un număr definit de scântei la o frecvență de timp definită) este foarte importantă oprirea procesului de producție. Numai printr-o perfectă coordonare a sistemului integrat și funcțional – adică o oprire completă a sistemului de filtrare, inclusiv curățarea automată și, mai ales, toate mașinile de procesare – poate fi asigurat la cel mai înalt nivel posibil de protecție pentru Operațiuni.

 

 

NESTRO® Lufttechnik GmbH este o fabrică germană fondată în 1977, unul dintre marii producători consacrați de tehnologie de extracție și filtrare, sisteme de vopsire de înaltă calitate și tehnologie de sortare+reciclare din Europa și Asia.

 

Peste 150 de angajați dezvoltă și produc soluții de sisteme specifice clienților pentru industria prelucrării lemnului, industria hârtiei și cartonului ondulat, industria materialelor de construcții, pentru companiile de prelucrare a materialelor plastice și a metalelor. Nestro are trei unități în Europa. Fabrica principală este în Germania, iar celelalte sunt în Polonia și Ungaria. Toate produsele NESTRO® se disting prin fiabilitate, siguranță, eficiență energetică și a costurilor, capacitate de integrare, modularitate și capacitatea pentru integrarea sistemelor, precum și protejarea resurselor.

 

 

Detalii pe nestro.com/ro

 

Articole despre NESTRO® LUFTTECHNIK GMBH, AICI

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT