Home / Design  / Designul rezidențial este în trend ascendent

Designul rezidențial este în trend ascendent

Doru Crișan, managing partner EVOSIGN: „Interesul pentru amenajarea locuințelor este tot mai mare și se datorează nevoii de spațiu pentru toate activitățile de zi cu zi (sport/recreere, muncă, zonă de citit/meditație, spațiu de joacă), toate delimitate într-un mod cât mai armonios. Odată cu distanțarea socială, oamenii au devenit tot mai conștienți de faptul că spațiul în care locuiesc, lucrează sau își petrec timpul liber le influențează starea de spirit, productivitatea, relațiile interpersonale și chiar starea de sănătate.”

 

 

EVOSIGN și-a adaptat modul de lucru pentru a fructifica oportunitățile apărute în pandemie

 

„Perioada aceasta ne-a ajutat să evoluam în multe privințe: am dezvoltat unele servicii, ne-am modificat modul de comunicare cu furnizorii și clienții, am reușit să ne planificam timpul mult mai eficient utilizând mai mult tehnologia. Simțim că și clienții apreciază conveniența întâlnirilor de design în mediul virtual, întrucât din confortul propriei case ei pot vedea o prezentare a proiectului, fără a fi nevoie de deplasări programate anterior, ceea ce duce atât la costuri reduse și timp salvat, cât și la posibilitatea ca întreaga familie să participe la prezentări/ discuții cu designerul”, susține Doru Crișan.

 

 

Imaginația nu are limite

 

Nevoia evidentă a spațiului de lucru de acasă i-a determinat pe designeri să imagineze și să amenajeze zone cu funcțiuni noi, ținând seama de spațiile existente și de bugetele alocate. „Ideal ar fi să existe o delimitare clară între spațiul de lucru și restul casei. Dacă nu există, se poate amenaja eficient și un spațiu mic disponibil într-o cameră cu o altă funcție. Am avut ocazia să amenajăm spații de lucru în aproape orice zonă din casă. Spre exemplu, dacă apartamentul sau casa permit, se poate instala spațiul de lucru într-un dormitor nefolosit sau în colțul rămas liber în living. Alte soluții optime pentru amenajarea unui birou pot fi balconul (cu condiția să fie bine izolat din punct de vedere termic și fonic), dar și podul”, ne explică managerul EVOSIGN.

 

 

Designerii de la EVOSIGN optează pentru mobilierul la comandă

 

„Din punctul nostru de vedere, piesele custom-made vor avea prioritate în alegerile clienților, dar și ale designerilor. Cu siguranță, pandemia a impulsionat producătorii de mobilier să aducă pe piață inovație din punct de vedere al tehnicii folosite, dar și al designului de obiect. Se observă un interes tot mai mare spre mobilierul modular, fiind sustenabil și oferind multiple posibilități de asamblare. Un alt aspect pe care l-am observat este legat de culoare, mai precis delimitarea zonelor funcționale prin culori puternice. Spre exemplu, dacă amenajăm biroul în zona de zi, optăm pentru culori diferite față de restul camerei.”

 

 

Mai multe informații pe: evosign.ro

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT