Home / Promo  / Designul de interior industrial, întâlnit în spațiile rezidențiale

Designul de interior industrial, întâlnit în spațiile rezidențiale

Designul de interior industrial nu trebuie să însemne o estetică neprimitoare. Descoperiți cum puteți îmbrățișa cel mai bine aspectul minimalist…

 

Există câteva tendințe de design flexibile și ușor de pus în aplicare. Una dintre acestea este designul de interior în stil industrial. Estetica designului industrial reușește să ofere un spațiu modern și elegant, incluzând un farmec industrial organic, cu aspect vintage. Când spui stil industrial, mulți se gândesc la oțel inoxidabil și muchii ascuțite. Poate fi însă mai mult decât atât.

 

 

Industrial se referă, într-adevăr, la faptul că acest stil se inspiră, în mare parte, de la depozite, structuri industriale și fabrici. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fie un mediu rece și neprimitor.

 

Puteți avea parte de design interior stil industrial, pur și simplu printr-un perete de cărămidă netencuit sau din materiale recuperate sau folosind materiale interesante, cum ar fi trunchiuri de copaci, zidărie expusă, țeavă industrială și multe altele pentru a putea extrage aspectul rafinat dorit. Există unele stiluri de design de interior cu care e greu de ținut pasul. De exemplu, dacă vă place minimalismul, dar aveți familie, minimalismul poate fi dificil de ţinut sub control, pentru că este dificil să păstraţi controlul asupra spațiului. Mai mulți oameni înseamnă, de obicei, mai multe obiecte. Trebuie să fii foarte inteligent la stocare și organizat. În schimb, designul interior care se bazează pe stilul industrial este foarte flexibil.

 

 

Mai mult decât atât, designul interior în stil industrial este ecologic, deoarece cele mai multe dintre lucrurile pe care le veți folosi vor fi reciclate, recuperate sau sunt materiale cu durată lungă de viaţă. Deoarece accentul este pus pe finisaje minime (de bază), materialele fiind de foarte bună calitate şi naturale, nu aveți nevoie de sfaturi și trucuri. Este vorba doar de a vă  bucura de o piesă de mobilier sau de un spațiu aproape exact așa cum este el în esență.

 

Un interior în stil industrial, în general, este foarte simplu, însă are încă un cuvânt greu de spus. Arată fantastic, suprapune vechiul şi noul şi preţuieşte materialele la justa valoare. Designul de interior industrial este cunoscut pentru flexibilitatea lui. Pentru că în cea mai mare parte se bazează pe utilizarea materialelor în chiar culorile lor naturale, aproape totul se reduce la texturi. Tot ce trebuie să înveți să faci este să te joci cu iluminatul și cu plasarea mobilierului.

 

 

Dacă vă gândiți să abordați stilul industrial pentru locuință, există câteva caracteristici simple care pot aduce un mare beneficiu spațiului

 

Culori

 

O paletă neutră vă va fi cel mai bun prieten și, cel mai probabil, va fi alcătuită dintr-o mulțime de nuanțe și tente de alb, negru și gri. La această cromatică nu foarte îmbietoare puteți aduce o notă personală prin introducerea de pete de culoare sub formă de artă, covoare și unele obiecte de decor în opoziție directă cu stilul industrial. Astfel, orice piesă de artă pe care o alegeți va ieși, cu adevărat, în evidență.

 

 

Materiale

 

Lăsați deoparte țesăturile de pluș și mobilele prea pufoase. Orientați-vă către materiale grele, rezistente, chiar și la mâna a doua. Magazinele de antichități și cele cu mărfuri la mâna a doua au, de obicei, o mulțime de piese de mobilier din diferite tipuri de metale și lemn. Puteți căuta şi utiliza, de asemenea, întrebând la depozitele specializate, piese sau materiale recuperate de la alte construcţii, cum ar fi piatră recuperată, uși din lemn recuperate și multe altele.

 

 

Forme

 

Firește, o mare parte din designul interior industrial se referă la forme și mobilier pătrate și cubice. În general, este bine sa rămânem la acest lucru și să încercăm să evităm orice curbe sau forme abstracte, deoarece acestea vor dezechilibra întreg ansamblul.

 

 

Accesorii

 

La fel ca minimalismul, un design interior bazat pe stilului industrial are o limită la numărul de accesorii care ar trebui să fie în cameră. Veţi dori să mențineți întotdeauna ordinea şi curăţenia în casă, aşa că optați pentru elemente de mobilier care au spațiu de stocare suplimentar. Designul interior industrial este adesea descris ca fiind foarte masculin, pentru că este întunecat și robust. Nu vă fie teamă să adăugați unele tușe unice, cum ar fi structuri și sculpturi metalice sau de piatră. Exact aceste mici abateri de la liniile drepte şi regulile mai mult sau mai puţin stricte sunt cele care fac dintr-un interior amenajat în stil industrial un interior cu adevărat reuşit.

 

 

Sursa: we-heart.com

 

Citeste mai multe articole despre TENDINȚELE ANULUI 2021

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT