Home / Design  / Designerul Dmitry Kozinenko între “Sunny” și “Spacetime”

Designerul Dmitry Kozinenko între “Sunny” și “Spacetime”

Odiseea Spațială 2001 ne-a purtat într-o călătorie cinematografică până la Jupiter, imaginată în anul 2001. Deși orizontul de timp a fost depășit, cu nava cosmică SpaceX ni se pregătește o vacanță în spațiul cosmic, la modul propriu. Dacă biletele pentru călătoriile spațiale costă milioane de dolari, o călătorie în spațiul de creație al designerului ucrainean Dmitry Kozinenko nu costă nimic și îți oferă chiar satisfacții și inspirație, dacă apreciezi designul de calitate.

 

După Colecția Sunny, ale cărei piese de mobilier au elemente care imită „umbrele ascuțite într-o zi insorită”, Kozinenko ne prezintă Colecția Spacetime. Mobilierul minimalist alb/negru folosește linii curate, concentrate în jurul unui taburet înalt, ceea ce ne duce cu gândul la imaginile uimitoare ale găurii negre Gargantua înfățișate în Interstelar-ul lui Christopher Nolan. Povestea este cam așa: Eugénie von Tunzelmann, un supervizor de grafică computerizată la Double Negative, a generat un inel plat, multicolor – un înlocuitor pentru discul de acumulare – și l-a poziționat în jurul găurii negre care se învârte. Ceva foarte, foarte ciudat s-a întâmplat. „Am descoperit că spațiul deformat din jurul găurii negre deformează și discul de acumulare, așa că, mai degrabă decât să semene cu inelele lui Saturn în jurul unei sfere negre, lumina creează acest halou extraordinar.” Haloul distorsionat ne duce cu gândul la liniile prezentate în designul acestei colecții. Mobilierul în sine se mândrește cu mese mici, care funcționează ca măsuță de cafea și ca bancă, dată fiind lățimea schimbătoare a designului. Taburetul înalt, cu atitudine, este ușor detașabil și are un finisaj mat. Dacă ar exista o forță magnetică care ar trage efectiv acest taburet spre masă, analogia cu o gaură neagră ar fi completă!

 

Disponibilă în alb și negru, această colecție de mobilier este aproape hipnotică prin design, aducând un omagiu unuia dintre cele mai mari producții SF, prin care a avut loc un progres autentic – pe baza calculelor și simulărilor realizate pentru film – în modul cum înțelegem funcționarea lentilelor gravitaționale.

Întorcându-ne la colecția de mobilier metalic „Sunny”, alcătuită din mese și etajere care își „transportă propria umbră”, o umbră care este construită din același material și culoare ca obiectul în sine, nu putem să nu admirăm inteligența și rafinamentul conceptului. Atât rafturile, cât și mesele sunt realizate în diferite dimensiuni și culori, pentru a fi aranjate în diferite maniere și pentru a face compoziții infinite.

 

 

Sursa: yankodesign.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT