Home / Design  / Designerii Studioului Muller van Severen, desemnați Designerii Anului 2023 la Maison&Objet

Designerii Studioului Muller van Severen, desemnați Designerii Anului 2023 la Maison&Objet

Designerii belgieni Fien Muller și Hannes van Severen, cu sediul în Evergem, au fost anunțați ca Designeri ai Anului 2023, la ediția de toamnă a Maison&Objet, faimoasa expoziție bienală de design interior care a avut loc la Paris în perioada 7-11 septembrie. Această recunoaștere a venit în urma unei expoziții realizate de studioul lor sub forma unui „peisaj al domesticității”, în care au expus piese ce pot fi considerate „mici entități arhitecturale autonome”. Prin combinarea elementelor specifice unei locuințe, ale unui spațiu de lucru și ale unei grădini, această expoziție a oferit vizitatorilor oportunitatea de a se familiariza cu o compoziție alcătuită din trei insule distincte, fiecare găzduind diverse colecții de mobilier create de talentatul cuplu de designeri.

 

 

Maison&Objet a apreciat contribuția lui Muller și Van Severen în domeniul designului interior, recunoscându-le „o decadă de inovație care a redefinit standardele acestui domeniu”. De-a lungul timpului, studioul lor a creat obiecte ce se află la intersecția artei și designului, iar cei doi fondatori-artiști au pus un accent deosebit pe evitarea unei calități pur sculpturale a fiecărei piese, orientându-se către o cercetare meticuloasă a materialelor și o precizie artizanală a execuției.

 

 

În cadrul Centrului de Expoziții Paris Nord Villepinte, unde a avut loc evenimentul, Muller Van Severen a creat un ambient imersiv care a combinat spațiul, obiectele și materialele. Printre lucrările prezentate s-au numărat colecții rezultate din colaborările studioului cu HAY, valerie_objects și Bitossi Ceramiche. „Expoziția a fost o reflexie a interiorului nostru, dar și al minții noastre”, au spus designerii.

 

 

Prezentarea a inclus atât lucrări noi, cât și lucrări anterioare create de Muller Van Severen. În colaborare cu brandul danez HAY, studioul a prezentat Arcs Trolley și Arcs Mirror, ambele reflectând silueta zimțată a colecției cu același nume. Aceste produse, prin simplitatea materialelor folosite și versatilitatea lor în utilizare, au continuat ideea articolelor anterioare din colecție, precum Arcs Vase și Arcs Candleholder. Arcs Trolley a fost disponibil în două dimensiuni și putea fi folosit pentru depozitare în bucătărie sau la birou, ca masă laterală între scaune sau în oricare alt spațiu din casă. Oglinzile au venit în variante rotunde și dreptunghiulare și puteau fi plasate deasupra unei chiuvete în baie, într-o cameră sau într-un hol. Culoarea vibrantă și elementele decorative de pe marginea zimțată au adăugat o estetică impresionantă acestor piese.

 

 

Pentru brandul de design valerie_objects din Antwerp, Muller Van Severen a dezvoltat două piese noi: Lampadarul Marble și Suporturile rotunde pentru oale, ambele fiind expuse la târg. Lampadarul Marble reprezintă o continuare a designului iconoc al brandului, care a luat naștere dintr-o întâmplare fericită acum câțiva ani. În timp ce lucrau la amenajarea unei case, designerii au descoperit că le lipsea o priză în tavan, deasupra unei mese, pentru a conecta o sursă de lumină. Lipsa prizei a fost transformată într-o oportunitate de design, iar din această provocare s-a născut o lampă care atârnă de perete. Inspirată de această creație, a apărut Lampa de podea Marble, dotată cu un braț metalic și un suport din marmură. Forma jucăușă și elegantă a lămpii amintește de desenele făcute în aer cu creionul și se pare că simplitatea formei este aspectul central al acestui proiect. Muller și Van Severen adaugă că, deși lampa emană o sobrietate stilizată, ea aduce o notă romantică în cameră, amintindu-ne de lumina ce strălucește sub felinarele de pe străzile orașului.

 

 

Studioul Muller Van Severen a dus mai departe principiul de a utiliza doar strictul necesar în cazul suporturilor create pentru valerie_objects. Aceste piese reprezintă nu doar elemente funcționale, ci și opere de artă. Prin conturul lor subțire de oțel (cu o grosime de 6 mm) și prin diversitatea formelor, aceste suporturi creează o lucrare abstractă alcătuită din linii colorate. Compoziția poate fi plasată fie pe o masă, pentru a susține obiecte fierbinți, fie pe perete pentru a crea o „operă de artă abstractă în stilul lui Escher”. Produsul include cinci suporturi rotunde din oțel lăcuit, în cinci dimensiuni diferite.

 

 

Expoziția spațială intitulată Oasis a oferit o perspectivă mai detaliată asupra călătoriei parcursă de studioul belgian până în prezent. O compoziție intimă, ilustrată printr-o narațiune domestică, a conferit expoziției un caracter mai personal și mai atrăgător. Amplasată la intrarea în sala 07 din cel mai mare centru de expoziții din Franța, vizitatorii au avut șansa de a se apropia mai mult de cuplul de designeri, care și-a schimbat direcția profesională de la sculptor-fotograf la designer, și de a descoperi ce pregătesc ei pentru viitor.

 

 

Sursa: stirworld.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT