Home / Design  / Designerii filipinezi au prezentat materiale naturale și eco-durabile la INDEX Dubai 2019

Designerii filipinezi au prezentat materiale naturale și eco-durabile la INDEX Dubai 2019

Produsele de lifestyle concepute din materiale naturale și eco-durabile au reprezentat tema centrală a participării filipinezilor la INDEX Dubai, cel mai mare eveniment de design din regiunea Orientului Mijlociu și Africii de Nord, care s-a încheiat astăzi la Dubai World Trade Center, Emiratele Arabe Unite.  Au participat șapte companii din diferite sectoare de lifestyle și anume: mobilier și echipamente, decorațiuni interioare și accesorii pentru casă.

 

 

Cele șapte companii și-au prezintă cele mai recente creații ce promovează meșteșuguri de talie mondială realizate cu materiale de proveniență locală, eco-durabile sau reconvertite, precum țesături vechi, bucăți de „driftwood” (lemn plutitor aluvionar), cochilii naturale și alte obiecte reutilizabile care sunt de obicei considerate „deșeuri”, pentru a sublinia faptul că producția responsabilă este un aspect integrant al industriei de design din Filipine.

 

 

Reconvertire, Reutilizare, Reciclare

 

Printre companiile care au expus sub participarea filipineză s-au numărat James Doran-Webb și Doctor Doctor. Ambele folosesc „driftwood” brut și reconvertit pentru a crea piese de mobilier originale și funcționale. Un alt expozant de mobilă, Coast Pacific, echilibrează perfect utilizarea materialelor naturale și sintetice în dezvoltarea de noi modele de țesături și în îmbunătățirea tehnicilor tradiționale pentru linia lor de produse. Alături de aceste companii de mobilier s-au aflat două mărci de design de accesorii: Kit Silver, bijutier tradițional, și Mele+Marie, producătorul de minaudière (genți decorative fără mânere sau curea).

 

 

În completarea listei au fost două firme de decorațiuni interioare și accesorii: Arden Classic, cu amestecul lor de cochilii naturale și metal, care înfățișează măreția naturii și Bon-Ace cu accesoriile pentru casă fabricate din materiale naturale cu influențe filipineze și italiene.

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT