Home / Design  / Impresii de la Festivalul de Design de la Londra 2017-II

Impresii de la Festivalul de Design de la Londra 2017-II

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017  

 

Pentru a 15-a oară, între 16 și 24 septembrie, Londra a fost capitala mondială a designului. Ca de fiecare dată,  la Festivalul de Design de la Londra 2017 (London Design Festival) și-au dat întâlnire talentul, inovația, creativitatea și exuberanța. În prima parte a articolului am văzut câteva dintre piesele de mobilier cele mai interesante. În cea de-a două parte vă prezentăm alte câteva exemple insolite și creative de design de mobilă, de la festival.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017 intrare

 

Firma suedeză Kinnarps a colaborat cu arhitecți, designeri de interior și designeri de produs pentru a lansa noi țesături, la 100% Design. Printre acestea, țesătura în spic Fox este inspirată de art deco și Franța anilor 1920.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017

 

Cu un spătar adâncit în formă de U, scaunul pentru masa de sufragerie Laakso creat de Saku Sysiö pentru Made by Choice oferă  un suport elegant pentru oaspeții la cină. Fotografie oferită de Made by Choice.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017 a

 

Inclus în „Forma Finlandeză”, Laakso, care înseamnă „vale” în finlandeză, are un cadru solid din frasin. Fotografie oferită de Made by Choice.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017 b

 

Un studiu al lui John Ruskin, critic de artă al epocii victoriene, și Revoluția Industrială au condus la realizarea fotoliului denumit Modular Mechanics făcut din lemn și blană de oaie de către James Shaw, de asemenea prezentat la Monetărie, la Festivalul de Design de la Londra 2017. Fotografie oferită de James Shaw / Mint.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017 scaun

 

Articulațiile din lemn sculptat ale fotoliului Modular Mechanics permit configurații alternative. Fotografie oferită de  James Shaw / Mint.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017 scaun 2

 

Familia de scaune moi Mozaik de Mark Gabbertas create pentru Allermuir este un omagiu adus geometriei rotunjite și oferă posibilitatea alegerii atunci când vine vorba de stiluri de ședere. Fotografie oferită de Allermuir.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017

 

Taburetul mic și pătrat Mozaik este asociat cu o bancă dreptunghiulară și un alt taburet pătrat. Sunt oferite două înălțimi. Fotografie oferită de Allermuir.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017 taburete

 

Înscriindu-se în tendința de a recrea design de mobilă iconic, firma de design daneză House of Finn Juhl și designerul britanic de modă Paul Smith au colaborat pentru relansarea pieselor de mobilier  proiectate acum 57 de ani de către arhitectul și designerul danez Finn Juhl și tapițate cu țesăturile lui Paul Smith Maharam. Astfel, a fost re-creată 57 Sofa, canapeaua lui Juhl, în asociere cu țesătura lui Paul Smith. Fotografie oferită de House of Finn Juhl.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017 canapea

 

Scaunul 109 al lui Finn Juhl este tapițat în Segmented Stripe a lui Paul Smith, un amestec de nylon, lană și poliester reciclat. Fotografie oferită de House of Finn Juhl.

 

Design de mobilă la Festivalul de Design de la Londra 2017

 

Sursa: Interior Design

Partea I: Impresii de la Festivalul de Design de la Londra 2017 – I

Citește și: CLERKENWELL DESIGN WEEK 2017, de la închisori la cluburi de noapte

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT