Home / Design  / Design de interior pentru apartamente hibrid

Design de interior pentru apartamente hibrid

Acest apartament din Viena, renovat de arhitecții sloveni de la Kombinat, dispune de un spațiu de locuit hibrid, cu loc atât pentru gătit cât și pentru lucru. Firma a demolat un perete despărțitor pentru a crea un spațiu dedicat în apartamentul de 96 de metri pătrați, o cameră de mari dimensiuni cu vedere spre o stradă din capitala austriacă. Pentru a servi ca loc de bucătărie, de birou și pentru întâlniri, Kombinat a instalat o masă lungă care funcționează atât ca spațiu pentru luat masa, cât și pentru lucru, atunci când este necesar. Consola lungă din lemn, cu spații de depozitare,  adiacentă ferestrelor, poate fi folosită atât pentru citit, cât și ca mobilă de bucătărie, pentru gătit.

 

apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_3

„Acesta este locul unde se gătește, se mănâncă, se citește și se scrie, dar, în primul rând, este un loc pentru reuniuni și întâlniri” a declarat reprezentantul Kombinat, studioul care a transformat anterior o cabană alpină într-o casă cu obloane din lemn ca un puzzle glisant. „Camera lărgită funcționează ca un spațiu public al apartamentului. La masa lungă poți lua prânzul, poți avea întâlniri legate de muncă sau ambele în același timp”, a adăugat el.

 

apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_0 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_1 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_2

Pentru a completa spațiul, Kombinat a adăugat scaune și lustre roz pal. Pereții bucătăriei și holului sunt zugrăviți în culori discrete, cu zone albastre și roz de faianță ce marchează cârlige speciale pentru agățat bicicletele.

 

apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_5 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_6 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_7

Apartamentul are și o zonă mai „intimă” în care se află biblioteca, un birou și o canapea, dar și un dormitor situat în partea din spate a clădirii, în apropierea curții mai liniștite.

Dormitorul este zugrăvit în tonuri „catifelate” de albastru și are o colecție de cuiere de lemn încastrate în perete pentru agățat pălării, eșarfe sau căști.

Un dressing separă camera de restul apartamentului. Baia are faianță albă cu un design similar celei utilizate inițial în gările din New York și o cadă de sine stătătoare.

 

apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_9 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_10 apartment-ab-kombinat-interiors-vienna-austria-apartments_dezeen_2364_col_12

Sursa: https://www.dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT