Home / Design  / Design de interior: 5 tendințe de urmărit în 2023

Design de interior: 5 tendințe de urmărit în 2023

În ianuarie, fiecare producător de vopsea își anunță „Culoarea anului”, iar comercianții de mobilier, feronerie și accesorii introduc noi forme, țesături și finisaje. Încep colaborările între artiști, designeri și producătorii de mobilier. De cele mai multe ori, rezultatul colaborării constă în reinventarea elementelor de design ale deceniilor trecute. Se iau în considerare noile modele, culori și tendințe, folosindu-le ca repere și teme pentru a fi aplicate proiectelor viitoare, ca estetică existentă, dar cât mai atemporală posibil. Iată cum pot fi implementate cinci dintre tendințele anului 2023 în designul de interior. Unele sunt ușor de schimbat pentru cei mai puțin îndrăzneți, altele sunt prea trendy pentru iubitorii de elemente de design clasic, iar altele nu sunt prea costisitoare pentru cei cu buget redus.

 

 

Culori profunde

Camerele minimaliste, albe și gri au fost mai puțin populare în ultimii ani. Vopseaua este, de departe, cea mai rentabilă modalitate de a transforma o cameră și de a încerca, în același timp, o culoare la modă. Teracota, ultramarinul, caramelul și culoarea prunei sunt acum în centrul atenției. Alege o nuanță cu un subton nisipos pentru a evita să te plictisești de ea. De exemplu, poți să vopsești pereții și tavanul din sufragerie cu albastrul adânc și umed Waterloo de la Sherwin Williams pentru a crea o atmosferă intimă la cinele de familie. Dacă nu îndrăznești să vopsești o întreagă cameră, încearcă doar pe un perete sau la o piesă de mobilier, pentru a introduce o nuanță mai puternică în decor.

 

 

Marmură neagră sau închisă la culoare

Designerii îndepărtează din bucătării blaturile de cuarț alb și backsplash-ul de gresie sau faianță albă și se orientează către plăci negre de marmură sau steatină pentru blaturile de lucru și backsplash-uri. Dacă nu sunteți gata de renovare sau nu doriți să fie atât de dramatică transformarea, încercați cu o măsuță de cafea de marmură neagră lângă scaunul preferat sau chiar cu un set de coastere (suporturi de pahare) de marmură. Doar o sugestie de contrast poate fi suficientă pentru a schimba puțin lucrurile.

 

 

 

Iluminat expresiv

De la masive lămpi sculpturale, la candelabre din ipsos lucrate cu artă, designul de iluminat este, în acest moment, eclectic, texturat și interesant. Schimbarea unei aplice de perete sau a unei veioze poate fi o modalitate accesibilă de a introduce o piesă mai modernă și mai expresivă în interior. Consultați West Elm și Anthrologie pentru corpuri de iluminat care arată ca niște opere de artă.

 

 

Arcade și curbe

Marginile moi și formele rotunjite apar ca o alternativă la „liniile curate” dominante din ultimii câțiva ani. În loc de șezlongul emblematic cu brațe din lemn de la mijlocul secolului, alege un fotoliu pivotant și voluptuos de catifea pentru a înlocui scaunul uzat. Adaugă o nișă de duș arcuită în remodelarea băii sau încorporează niște deschideri curbe în noua ta construcție pentru a-i da personalitate. O oglindă de perete simplă, dar în formă de arc este atât în tendințe cât și atemporală.

 

 

Design nostalgic și liniștit

Stilurile „granny-chic” și „cottage core” nu dispar, dar evoluează către un aspect mai puțin evident și mai sofisticat. Modele cu carouri, dungi și flori pe perne, draperii sau tapet adaugă o atmosferă relaxată unei camere cu mobilier cu linii simple. Adăugați un aspect de reculegere în timp prin achiziționarea de artă pentru pereți, din magazine vintage sau târguri de antichități, și așezați-le împreună ca pe o simeză de galerie. În locul unui set de scaune identice pentru dining, încercați să amestecați câteva stiluri de scaune din diferite perioade.

 

 

Sursa: kitsapsun.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT