Home / Design  / Decor de Halloween pentru casa ta

Decor de Halloween pentru casa ta

Design de interior cu decor de Halloween

 

Putem spune că la 31 octombrie sezonul sărbătorilor de iarnă este oficial deschis. Ziua Recunoștinței nu a avut succes la români, dar Halloween-ul a fost importat cu entuziasm, mai ales de copii și adolescenți. Chiar dacă nu este o sărbătoare autohtonă, la sfârșit de octombrie atmosfera de Halloween poate fi întâlnită peste tot, iar simbolurile în culorile “de groaza” decorează magazinele, costumele și saloanele care vor găzdui petrecerile din timpul nopții. Copiii au serbări de Halloween la scoală și la grădiniță, tinerii se întâlnesc la carnavaluri tematice, multe firme și corporații oferă angajaților petreceri pentru care trebuie să se costumeze, iar cei care au la dispoziție timp și entuziasm pot alcătui un decor de Halloween pentru acasă.

 

Design interior de Halloween

 

Simboluri și cromatică de Halloween 

 

Hai să vedem cât de înfiorător ar trebui să fie designul de interior pentru a fi pe placul tuturor spiritelor care ies să ne bântuie în noaptea de Halloween. Mai întâi, să trecem în revistă cele mai specifice simboluri în cromatica preferată. În mod tradițional, cele două culori asociate cu Halloween sunt portocaliu și negru. Împreună, au o relație de tip yin/yang. Dar mai există și alte câteva culori care au devenit o parte importantă a atmosferei specifice unui de decor de Halloween: alb, roșu, violet și verde.

 

Decor de Halloween acasa

 

 Negru reprezintă întunericul și moartea 

 

Negrul este asociat morții, iar Halloween-ul este momentul în care vălul dintre lumea spiritelor și cea reală devine foarte subțire. Halloween-ul este sărbătorit noaptea, iar întunericul este… negru. Există multe creaturi negre care pot deveni atât costume cât și obiecte de decor de Halloween, precum  pisicile negre, păianjenii,  liliecii, vrăjitoarele sau vampirii.  Dacă aveți, deja, zugrăvită bucătăria în negru, treaba este pe jumătate făcută. 

 

Cum sa decorezi casa de Halloween Decor de Halloween b

 

Portocaliu este vibrația vieții 

 

Portocaliul este o culoare vie care sărbătorește viața și recolta de toamnă. Este o culoare caldă și pozitivă, culoarea focului în întunericul nopții. Multe frunze devin portocalii în perioada Halloween-ului, iar renumiții dovleci sunt și ei portocalii.

 

Decor de Halloween acasa Decor de Halloween pentru casa ta

 

 Roșu, culoarea sângelui

 

Roșu este o altă culoare asociată adesea cu Halloween-ul, mai ales de când popularitatea vampirilor a crescut. Sângele roșu este văzut picurând din buzele vampirului și gâtul victimei. Sângele este un ingredient cheie în poțiunile vrăjitoarei și magia voodoo, iar simbolul este deseori folosit ca decor de Halloween.

 

Decor de Halloween

 

Albul devine dezgustător 

 

Deși albul este în mod obișnuit asociat cu puritatea și luminozitatea, de Halloween acesta are un rol sinistru. Albul reprezintă oasele scheletelor ridicându-se din mormânt,  dar și fantomele care bântuie noaptea. Albă este lumina lunii în care strălucește dintele unui vârcolac, lumânarea aprinsă în noapte, dar și văluritele pânze de păianjen.

 

Decoratiuni de Halloween Revista Mobila

 

 Mov, culoarea vrăjitoarelor și a vrăjitoriilor 

 

Movul a devenit recent o culoare populară de Halloween. Ea colorează supranaturalul și toate elementele mistice. Culoarea mov este adesea asociată vrăjitoarelor. De-a lungul istoriei vrăjitoarele au fost descrise ca fiind îmbrăcate în negru, dar în timpurile moderne veți găsi adesea costume de vrăjitoare cu dungi violet și negru.

 

Decor de Halloween acasa a

 

Verde, monștri și mocirlă 

 

Deși nu este o culoare tradițională pentru un decor de Halloween, culoarea verde și-a câștigat cu siguranță locul printre toate lucrurile înfricoșătoare, la temă. Monștrii sunt adesea verzi. Verde este culoarea mocirlei și, uneori, ectoplasma fantomelor este verde. Verdele este culoarea ochilor demonilor și, în general, este culoarea obiectelor strălucitoare în întuneric folosite pentru decorațiunile de Halloween.

 

Decor de Halloween fereastra Decor de Halloween la serviciu

 

Știind toate acestea despre cum ar trebui să arate un reușit decor de Halloween, să vedem și câteva idei propuse de designeri specializați în interioarele cu decor de Halloween, pentru inspirație.

 

Idei de Decor de Halloween Decor de Halloween pentru living room Decor de Halloween Revista Mobila

 

Surse: isleofhalloween.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT