Home / Design  / De la coral ars la mese din piele. Tendințe în designul de interior pentru 2018

De la coral ars la mese din piele. Tendințe în designul de interior pentru 2018

Două târguri mari de design care se desfășoară la începutul fiecărui an – IMM-ul din Köln și Maison & Objet din Paris – reprezintă punctul culminant al calendarului fiecărui designer,  pentru că stabilesc tonul pentru anul care tocmai începe. De la culoare la finisaje, aceste două târguri prezintă prima selecție a tendințelor anului.

 

Verde

 

În acest an verdele a fost vedetă atât la IMM, cât și la Maison & Objet. A fost inclus în orice, de la tapițerie la mobilier și a variat de la nuanțe bogate de smarald la tonuri moi de salvie. Nuanțele mai întunecate au fost asociate cu bleumarin și safir (cine a spus că albastrul și verdele nu ar trebui să stea împreună?). Tonurile pale de salvie au fost asociate cu verdele mai închis și cu tonuri prăfuite de coral. Folosirea aceleiași culori a fost populară și pentru seturile întregi de cameră într-o singură culoare, creând sisteme cu adevărat atmosferice și dramatice.

 

 

Alb-negru

 

Alb-negru este din nou popular în acest an și a fost prezentat într-un mod foarte ușor și accesibil. Textura a jucat un rol important în înmuierea acestei palete monocrome. Piesele mari de mobilier negru au fost accesorizate cu ceramică neagră și cu covoare frumoase de mătase. Culorile accentuate nu au fost introduse deloc și rezultatul a fost o pereche de culori (tente cromatice) cu adevărat încrezătoare și sofisticată.

 

 

Coral ars

 

Millenial Pink sau Blush au fost înlocuite cu ceea ce s-ar putea numi „coral ars”. Aceasta este o versiune mult mai „silențioasă” a acestor tonuri încântătoare și calde de roz și a adus o senzație de autumnal la schemele în care a fost folosită. S-a împerecheat frumos cu Burgundy, cu cupru și cu tonurile pale nisipii. De asemenea, „a lucrat” minunat cu verdele.

 

 

Roz Calluna

 

În fiecare an, Dulux reunește un grup de experți globali pentru a prognoza paletele de culori care reflectă cel mai bine modul în care vrem să trăim și alege o culoare mult anticipată a anului. În acest an, această culoare este Heart Wood  (inima lemnului), o nuanță caldă și prăfuită de cocoa, cu un strop de roz Heather (Calluna Vulgaris). Era evidentă la show-urile din ianuarie și a apărut puternic în particular, în tapițerie. Straturile de nuanțe și tonuri similare au fost populare, iar textura a fost folosită pentru a crea contrast.

 

 

Tapet

 

Tapetul este foarte popular în acest an. Floralele și imprimeurile cu frunze au fost foarte prezente la cele două expoziții, iar multe dintre modele au fost supradimensionate. Modelele tipice au fost folosite în loc de vopsea în mai multe seturi de camere. A fost frumos să vedem că tapetul are o revenire, deoarece este o modalitate atât de ușoară de a adăuga personalitate în orice cameră din casă.

 

 

Galben

 

Galbenul prezentat în toate colecțiile, a fost mai mult un accent decât o nuanță de bază, iar nuanța cea mai frecventă a fost cea de gălbenuș de ou, aproape de tonul pal al chihlimbarului. A fost prezentă peste tot, de la mobilier la podele, și s-a potrivit foarte bine cu albastrul și Burgundy.

 

 

Nuanțe de albastru

 

Albastrul a fost din nou foarte popular în acest an și o varietate de nuanțe au fost prezentate, de la bleumarin întunecat până la nuanțe mai ușoare. Toate seturile de camere albastre au fost foarte populare. Piesele de mobilier din catifea de culoare albastru închis au fost accesorizate cu perne de culoare albastru deschis, din lână și bumbac, creând o schemă cu adevărat luxoasă și tactilă.

 

 

Piele

 

Pielea nu a fost foarte pregnantă în ultimii ani, dar în acest an este reprezentată cu vigoare. Au fost expuse mese din piele, pardoseli și piese ocazionale, precum și canapele și scaune tapițate din piele. Ceea ce a fost cu adevărat încântător a fost mulțimea de nuanțe frumoase pe care acest material minunat le are. De la nuanțe purpurii și pulberi trandafirii, la verde întunecat de pământ, la nuanțe naturale și culori strălucitoare.

 

 

Materiale naturale

 

Multe dintre piesele de mobilier au avut un aer aproape artizanal. Finisajele naturale, cum ar fi cherestelele și coșurile au fost foarte populare, tonurile palide, iar detaliile rafinate. Piesele păreau într-un fel fără vârstă și ar fi putut fi considerate ușor ca aparținând unei epoci anterioare, meșteșugite pentru a mobila o casă pentru multe generații viitoare.

 

 

Metal

 

Capsele metalice interioare au evoluat în acest an de la piese individuale la consolidarea sau înfrumusețarea altor elemente de mobilier. Au existat mese de marmură cu detalii frumoase de alamă și plăci laterale de lemn cu uși uimitoare de bronz. Oglinzile colorate din bronz, cupru și auriu s-au amestecat frumos cu paleta caldă de culori, cu nuanțe de toamnă.

 

 

Sursa: irishtimes.com de Denise O’Connor @optimisedesign

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT