Home / Focus  / De la 1 noiembrie încep licitațiile la masa lemnoasă

De la 1 noiembrie încep licitațiile la masa lemnoasă

ROMSILVA și ASFOR au convenit asupra modelului de contract pentru vânzarea – cumpărarea masei lemnoase în anul 2017. Astfel că, începând cu 1 noiembrie, se organizează licitațiile de toamnă, cele mai importante dintr-un an, când se scoate la vânzare peste jumătate din masa lemnoasă propusă pentru exploatare în tot anul 2017.

licitatii-masa-lemnoasa

Prin HG nr. 617/2016 a fost stabilit Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier aflat în proprietate publică a statului. În baza prevederilor acestui normativ, au fost stabilite și prețurile de referință pentru licitațiile ce vor urma.

„Prețul mediu de referință pentru vânzarea masei lemnoase în 2017 este similar celui din anul în curs și a fost stabilit prin Decizia 383/28.09.2016, care este disponibilă detaliat pe pagina de internet a ROMSILVA”, se precizează în comunicatul ROMSILVA.

licitatii-masa-lemnoasa-2

„Ca noutate, HG nr. 617/2016 stabilește și posibilitatea de plată a masei lemnoase licitate într-un interval de maximum 30 de zile calendaristice. În urma negocierilor, ROMSILVA și ASFOR au convenit asupra posibilității de plată a masei lemnoase licitate și la 20 de zile”, precizează comunicatul.

,,Am reușit să cădem de acord, într-un termen foarte scurt, asupra formei finale a modelului de contract, semn că atât Romsilva, cât și partenerii noștri comerciali am fost deschiși dialogului, iar faptul că forma propusă de noi a fost agreată, cu mici modificări, demonstrează că regia simte pulsul pieței și că dă dovadă de transparență și flexibilitate”, a declarat Ciprian Pahonțu, director general al ROMSILVA.

Anul trecut, Regulamentul de valorificare a masei lemnoase provenite din fondul forestier aflat în proprietate publică a generat proteste cu forestieri și producători de mobilă în fața Guvernului, care au susținut că prețul de pornire la licitații era stabilit la niveluri exagerate. ROMSILVA a susținut atunci că așa prevede Regulamentul de valorificare a masei lemnoase. După numeroase întâlniri, Guvernul actual a modificat regulamentul stabilit de predecesori, iar prețurile au putut fi reașezate.

licitatii-masa-lemnoasa-3

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT