Home / Focus  / DE CE SĂ VINDEM ONLINE

DE CE SĂ VINDEM ONLINE

Pentru un producător de mobilă care se pregătește pentru transferul unei părți a business-ului său din vânzările direct din show-room în online, răspunsul la o astfel de întrebare – „de ce să vindem online?” – îl dă Furniture Today într-un articol din 13 aprilie 2016, ”Economic Roundup”.

 

mobila-online-4 Principalul motiv pentru care un producător de mobilier ar transfera vânzările în online este că internetul este deja o parte importantă, de necontestat a vieții oricărui consumator. Datele statistice arată că influența internetului în existența noastră de zi cu zi este în permanentă creștere, odată cu integrarea funcționalităților oferite de telefoanele inteligente.

 

În ultimii 5 ani vânzările de mobilier online au crescut cu 47%, la nivel mondial

 

În 2010 doar 5% dintre consumatori la nivel mondial foloseau un smartphone pentru a cumpăra mobilier online. În numai cinci ani, procentul a crescut de 10 ori. În 2015, 52% dintre cumpărători sunt în online și trendul este crescător.

 

Cercetările pe obiceiurile de consum arată că oamenii cumpără preponderent mobilier cu tapițerie (76% dintre ei), piese din lemn (69%) și textile pentru casă (71%). Pentru că evident suma totală depășește cu mult 100%, explicația este că un cumpărător achită pentru mai multe produse odată ce intră într-un magazin virtual. Tendințele de cumpărare se modifică încet, dar sigur, chiar și pentru produsele pe care clienții spuneau cândva că nu le vor cumpăra niciodată online, din diferite motive – dimensiuni mari, transport anevoios, costuri mari de livrare, imposibilitatea de a testa gradul de confort oferit de produsul respectiv, etc.

 

Firește, argumentele de mai sus nu spun că magazinele clasice, de tip show-room, vor dispărea și că nu mai sunt utile, ci pur și simplu că magazinele virtuale vin în completarea unei strategii de marketing și vânzări pe care orice comerciant trebuie să o ia în considerare pentru a-și maximiza profitul.

 

De ce aleg totuși cumpărătorii să achiziționeze produse online?

mobila-online-2

Cumpărăturile online au redefinit comportamentul nostru de achiziție în întregime. Dincolo de faptul că tranzacțiile online ne permit să nu ne deplasăm de acasă și să facem cumpărături extrem de confortabil, oamenii au diverse alte beneficii. De exemplu, atunci când cumpărăm mobilier online, avem la dispoziție mult mai multe variante decât cele oferite de un magazin fizic. Întotdeauna într-un magazin ”cu uși și ferestre” ai la dispoziție un stoc limitat de produse pe care le poți vedea, în comparație cu ușurința cu care poți baleia printr-o uriașă listă de opțiuni într-un magazin virtual.

 

Iată câteva dintre avantajele achiziționării de mobilier online:

 

Varietate de produse

 

Unul dintre principalele avantaje atunci când cauți să cumperi mobilier online este că ai la dispoziție o amplă paletă de produse. Poți alege nu doar piese de mobilier standard, ci poți alege și stiluri, modele și culori diferite pentru aceeași piesă.

 

Vezi ce este la modă în materie de mobilier

mobila-online-3

 

 

Când un cumpărător decide să se documenteze online pentru a achiziționa mobilier are la dispoziție un spațiu foarte bogat pentru a se inspira. Chiar și un singur magazin online poate să ofere variante pentru amenajare, combinații de culori, cum anume să se utilizeze o anumită piesă, cum să fie combinată cu altele. La fel de importantă este și opțiunea discount pe care o oferă anumite platforme online dacă se achiziționează produse diferite – este o modalitate comună de a încuraja cumpărătorii să ia mai multe piese la o singură tranzacție.

 

O planificare corectă a spațiului de care dispuneți acasă

 

Dacă alegeți ceva dintr-un magazin de tip show-room trebuie să faceți câteva măsurători și să calculați spațiul de care dispuneți. Apoi, la revenirea acasă trebuie să refaceți măsurătorile. Un alt avantaj al cumpărăturilor online este că aveți toate informațiile despre produsul dorit în fața ochilor și astfel calculele sunt simplificate. Puteți decide pe loc dacă încape sau nu acolo unde doriți să-l amplasați.

 

Cumpărătorul nu este presat să cumpere

 

În plus, pe lângă toate avantajele de mai sus, unul foarte important este că online clientul nu este presat să cumpere nimic, poate să studieze oferta fără să fie deranjat. Poate vizita toate paginile site-ului și poate reveni la produsele care îi plac fără să se deplaseze de pe canapeaua de acasă. Dacă un client intră într-un show-room este îndată abordat de o persoană care se ocupă de vânzări și care, chiar și discret, încearcă să influențeze decizia de cumpărare, ceea ce uneori este destul de neplăcut.

mobila-online-1

Sunt clienții dispuși să cumpere piese de mobilier pe care nu le-au văzut niciodată?

 

În marea majoritate a cazurilor răspunsul este ”da”, mai ales în cazul pieselor de dimensiuni mari (paturi sau canapele). În primul rând pentru că pot configura așa cum își doresc produsele, nu trebuie să se gândească la costuri suplimentare dat fiind că producătorii oferă servicii de transport incluse, iar în cazul în care acest serviciu nu este disponibil gratuit, clienții știu exact cât costă livrarea în fața ușii sau chiar instalarea piesei de mobilier în casă. Pentru că vorbim de piese mari care se achiziționează online, orice client își dorește ca mobila să ajungă în perfectă stare și acest lucru nu poate fi garantat decât de producătorul care o livrează și oferă această garanție. Practic, clientul este protejat de riscul deteriorării mobilei – dacă se întâmplă un accident de transport, producătorul înlocuiește sau repară piesa respectivă. Trebuie doar citite condițiile și garanția oferită de magazinul online pentru a vă asigura că aceste servicii sunt incluse în prețul de achiziție.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT