Home / Industria Mobilei  / De 3 decenii, LARIX MOBILA își scrie povestea de succes

De 3 decenii, LARIX MOBILA își scrie povestea de succes

Povestea LARIX MOBILA a început în urmă cu 30 de ani, în Reghin, județul Mureș. Este unul dintre principalii producători de mobilă din furnir din țară, prin cele 4 fabrici ale sale continuând tradiția de prelucrare a lemnului din Transilvania.

 

Zsolt Bereczki, administrator și acționar LARIX MOBILĂ: „Am început ca o mică afacere de familie, pornind de la un atelier de producție. Cu multă muncă, depășind numeroase obstacole, dar încurajați de oportunitățile din jur, ne-am dezvoltat și ne numărăm astăzi printre companiile mari, consolidate.”

 

LARIX MOBILA deține 4 fabrici în Gheorgheni, Aluniș și Reghin

 

Compania este specializată pe 3 categorii de produse, fabricate în secții distincte. Astfel, în cea mai mare fabrică, cea din Gheorgheni, produce mobilier de interior furniruit, respectiv dormitoare, sufragerii, camere de zi. Fabrica din Aluniș este dedicată diviziei de scaune, iar în cele două fabrici din Reghin, LARIX MOBILA dezvoltă și produce mobilier tapițat: fotolii, colțare, canapele. Mobila corp reprezintă aproximativ 40% din cifra de afaceri a companiei, aproximativ 30% este asigurată de mobilierul tapițat și același procent vine din producția de scaune.

 

 

O mare parte din resurse este utilizată pentru dezvoltarea și producerea de piese noi

 

„Produsele sunt dezvoltate de echipa noastră de proiectare și cercetare-dezvoltare, în colaborare strânsă cu clienții principali, organizând în acest sens târguri de casă, pentru a testa cele mai de succes combinații”, spune Zsolt Bereczki.

 

Pentru a veni în întâmpinarea cererilor, profesioniștii LARIX MOBILA au creat colecția COLTAR EXTENSIBIL CU LADA DAX, care se poate configura după specificațiile clienților, colecția CORTINA, unde se remarcă BIBLIOTECA LIVING CORTINA și colecția DORMITOR VERONA.

 

 

„Ne adresăm și pieței din Romania, atât prin clienți fideli, având o rețea de parteneri, cât și prin propria rețea de retail. Am început în 2010, cu 7 magazine de mobilier și decorațiuni, cu timpul am ajuns la 12 magazine și avem planificate noi inaugurări în perioada următoare”, explică proprietarul companiei. „Pentru dezvoltarea unor produse de succes, un mare rol îl joacă magazinele proprii de mobilier și de decorațiuni. Prin contact direct cu clienții finali, ne-am putut adapta rapid tendințelor.”

 

Piesele de mobilier produse de LARIX MOBILA pot fi achiziționate și online. 30% din producția companiei LARIX MOBILA ajunge pe piața internă, iar restul de 70% este comercializată la export.

 

 

LARIX MOBILA deține 12 magazine în România

 

„Suntem prezenți, în continuare, pe piața europeană, având o strânsă colaborare cu clienții-parteneri din Olanda, Germania, Belgia, Franța, Luxemburg, Austria și Anglia. Îi considerăm pe clienți mai mult parteneri, pentru că relațiile cu ei au depășit demult ceea ce se numește raport client-vânzător, colaborăm strâns la dezvoltarea de noi produse, la alegerea furnizorilor de materii prime și chiar la detaliile de producție. Trebuie să răspundem exigențelor de calitate din Vest, pe care le-am implementat stilului nostru de lucru”, mărturisește proprietarul companiei.

 

În 2021, LARIX MOBILA și-a onorat toate comenzile, în ciuda dificultăților apărute

 

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 54 de milioane de lei. „Pentru atingerea acestei cifre, am legat parteneriate cu mici întreprinzători locali, cărora le subcontractăm diverse faze de producție, de aceea încurajăm înființarea de mici afaceri locale, în acest domeniu. Ca și ceilalți producători de mobilă, în ultimii ani am avut mai multe provocări: creșterea prețurilor la materialul lemnos, efectele pandemiei de coronavirus, precum și presiunea de a menține aceleași prețuri de vânzare. Acum ne confruntăm cu creșterea prețurilor la energia electrică”, susține Zsolt Bereczki.

 

LARIX MOBILA își continuă planul de dezvoltare  

 

„Pe termen scurt, urmărim să extindem capacitatea fabricilor, să înlocuim utilajele vechi cu altele performante, să reorganizam departamentul de control calitate, să creștem expunerea pe piața din România și să dezvoltăm produse noi. De asemenea, vom continua parteneriatele cu școlile locale, acolo unde avem fabrici, respectiv programul de susținere a educației în aceste localități, deschizând porțile elevilor pentru practică, oferind burse de studiu – inclusiv pentru finalizarea studiilor superioare – și locuri de muncă sigure după absolvire. Suntem în plină expansiune, de aceea suntem încrezători că anul acesta vom putea atinge o producție de 70 de milioane de lei”, explică proprietarul LARIX MOBILA.

 

Participarea la marile târguri internaționale face parte din strategia de promovare a companiei

 

Zsolt Bereczki, administrator și acționar LARIX MOBILĂ: „În trecut, produsele companiei noastre au fost expuse la târgurile internaționale Imm Colone, M.O.W. Bad Salzuflen, Maison & Objet Paris și BIFE – SIM București, iar în ultimii 2 ani am resimțit din plin lipsa acestora. Pentru noi, cea mai importantă participare este la Imm Cologne, dar pentru că și anul acesta s-a amânat, ne-am înscris la M.O.W. Bad Salzuflen, eveniment care va avea loc în septembrie 2022, în Germania.”

 

 

Despre companie ➡️ larixmobila.ro

 

 

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT