Home / Focus  / Curentul vintage, “oldie but goldie”

Curentul vintage, “oldie but goldie”

4c5d24a9dcb7346ef25c8c9ae39a18a4De cele mai multe ori, întrebați fiind care este perioada de timp în care am dori să trăim, alegem o epocă trecută. De prezent suntem mereu nemulțumiți iar viitorul nu se știe ce ne poate oferi. Ne dorim stabilitate emoțională și valoare, rafinament și unicitate, baze solide, trainice, pe care să clădim viitorul. De aceea, facem mereu apel la istoria personală și universală, alegând elemente de calitate și amintiri pozitive care ne inspiră să mergem mai departe.

Inițial, termenul “vintage” era folosit la aprecierea vechimii vinului sau uleiului, preluat fiind în comercializarea automobilelor
anno1700bb_diele1 de epocă.

 

Acum, elementul vintage conferă calitatea dată de vechime, indiferent dacă vorbim despre mobilier, vestimentație sau obiecte de decor.

home-office-cottage-style-with-floral-wallpaper-and-mirror-and-vintage-furniture-and-tavertine-floor-and-rug-and-floor-lamp-with-red-shadeMobila vintage ne ajută să retrăim trecutul, să reînviem tradițiile și, de ce nu?! să fim trendy. Sunt, deja, ani buni de când a intrat în modă, în designul interior, accentul vintage. Ne cumpărăm mobilă nouă și confortabilă, de cele mai multe ori cu un design modern sau chiar futurist, dar simțim nevoia să avem, într-un colț, un fotoliu recondiționat de pe vremea bunicii, un scrin vechi sau un cuier pom.

IMG_3201 IMG_3231

Assorted antique chairs, indoors

Assorted antique chairs, indoors

 

Și anul 2016 este un an “vintage”. În concluzie, dacă aveți în plan să înlocuiți vechiul mobilier și să faceți schimbări esențiale în interiorul casei sau al apartamentului, păstrați, recondiționați sau cumpărați un obiect de mobilier vintage.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT