Home / Industria Mobilei  / Cunoștințe de bază despre adezivii cu topire la cald

Cunoștințe de bază despre adezivii cu topire la cald

Osterman informează: Lipiți corect canturile de mobilier!

 

Specialistul în canturi Ostermann livrează o gamă largă de adezivi cu topire la cald pentru prelucrarea mecanizată a canturilor. Cum găsesc totuși tâmplarii produsul corect? Experții de la Ostermann informează în privința principiilor de bază importante și dau sfaturi practice.

 

La un mobilier care nu este expus la nicio temperatură ridicată sau la vreo umiditate, se utilizează de regulă un adeziv clasic cu topire la cald EVA.

 

Adezivul EVA umplut este „clasic” pentru confecționarea mobilierului și designul interior. Se caracterizează mai ales prin utilizarea sa economică și rezistența inițială extrem de ridicată. Cu adeziv cu topire la cald EVA neumplut, îmbinările sunt mai subțiri și aveți nevoie de mai puțin adeziv. În acest caz sunt necesare viteze de înaintare mai mari. Pentru selectarea adezivului cu topire la cald corect, cel mai bine este să se utilizeze funcția practică de filtrare din magazinul online Ostermann. Aici se pot filtra rapid și simplu tipul adezivului, culoare, material de umplere, producător, viteză de avans a mașinii sau tipul ambalajului și se ajunge astfel la cel mai bun produs pentru consumul propriu.

 

Impermeabil? Atunci, PUR!

 

Adezivii PUR sunt adecvați în special pentru lipiri deosebit de solicitante – cum ar fi mobilierul de bucătărie și baie. Datorită legăturilor chimice ia naștere o rezistență deosebit de ridicată față de căldură și apă. În plus, puterea de lipire a adezivului și rezistența rostului la substanțe chimice este mai mare decât la adezivii EVA. Totodată, consumul este mai mic. În plus, se realizează un aspect de rost deosebit de subțire și prin aceasta optic perfect. Cu setări optime ale mașinii, cu adezivii cu topire la cald PUR este posibilă chiar și obținerea mult râvnitului „aspect optic fără îmbinări”.

 

În cazul în care este necesară o rezistență față de temperatură ridicată sau față de apă, produsul care trebuie să fie ales este adezivul cu topire la cald PUR.

 

Nicio teamă față de PUR!

 

Mulți procesatori se gândesc deja de mai demult să treacă la utilizarea PUR, dar sunt încă reticenți, deoarece mașina de căntuire trebuie să fie curățată după utilizarea de adezivi PUR. Pentru acest lucru există în mod special un tutorial video pe site-ul web Ostermann www.ostermann.eu. Acolo se vede în detaliu ce etape sunt necesare pentru trecerea de la adeziv cu topire la cald EVA la adeziv cu topire la cald PUR. Deosebit de atractivi sunt adezivii cu topire la cald PUR de la Ostermann, sub marca proprie: REDOCOL. Aici există numeroase produse diferite de înaltă calitate la un preț rentabil. De asemenea, la Ostermann există și produsele adecvate pentru curățarea mașinii de căntuire. Acestea, pentru o mai bună recunoaștere, sunt colorate în albastru sau roșu și sunt disponibile de la diferiți producători în multe mărimi diferite de recipiente.

 

EVA sau PUR? În cazul adezivilor cu topire la cald pentru mașina de căntuire gama de produse este largă. Ostermann nu înseamnă numai diversitate, ci și cea mai bună consiliere.

 

Pe site-ul web Ostermann se pot găsi în prezentare sinoptică din nou cele mai frecvente întrebări cu răspunsurile corespunzătoare ale specialiștilor. În caz că aveți și alte întrebări, experții de la Ostermann vă stau cu plăcere la dispoziție și la telefon.

 

Avantajele Ostermann:

 • Canturi cu orice lungimi începând cu 1 metru
 • Canturi cu orice lățimi până la 100 mm
 • Canturi cu orice grosimi
 • Canturi din ABS, melamină, acril, aluminiu sau lemn veritabil
 • Canturi Airtec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi pentru aplicare cu laser gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi Infratec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Airtec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Laser gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • Canturi TPU-Infratec gata de livrare în doar 2-4 zile lucrătoare
 • La cerere, canturi acoperite cu adeziv cu topire la cald
 • Cea mai mare rețea de plăci din Europa, cu peste 150.000 de corespondențe
 • Cel mai mare sortiment de canturi din Europa
 • Toate articolele din depozit comandate până la orele 16:00 sunt expediate în aceeași zi.

 

Despre Ostermann

 

Rudolf Ostermann GmbH este un furnizor en gros de produse de tâmplărie, în extindere, orientat spre client, cu numeroși ani de experiență. Cu peste 450 de angajați și expediere a până la 6.000 de articole pe zi, Ostermann este lider european în vânzarea canturilor. Pe lângă noua filială deschisă în Romania și a sediului central din Bocholt, Ostermann deține sucursale și în Olanda, Belgia, Franța, Anglia, Italia, Elvetia si Cehia. Clienții din Austria, Danemarca, Suedia, Polonia și Slovacia sunt deserviți de reprezentanții de vânzări locali.

 

Filiala Ostermann SRL a fost inființată in Ianuarie 2020. Din Timișoara, tâmplarii din toată România pot achiziționa, cu încredere, canturi de mobilier și accesorii alese. Directorul sucursalei Daniel Bolog și echipa sa oferă consultanță de specialitate și serviciul dovedit Ostermann, în tot ceea ce privește canturile.

 

Mai multe articole despre OSTERMANN, AICI

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT