Home / Design  / Cum să încorporezi materiale durabile în locuință și să fii în tendințele anului 2021

Cum să încorporezi materiale durabile în locuință și să fii în tendințele anului 2021

Tendințele pentru amenajarea interioarelor vin și pleacă, dar o tendință care există deja și va rămâne este încorporarea de materiale și mobilier ecologice în locuință, pentru a crea un mediu de viață mai durabil. Indiferent că acest lucru se face prin adăugarea de mobilier durabil sau folosind fundații ecologice, există cu siguranță multe moduri de a crea o casă ecologică, dar elegantă. Să vedem câteva dintre cele mai bune moduri prin care sustenabilitatea ne aduce locuința în tendințe.

 

Mobilier din lemn

Lemnul este unul dintre cele mai durabile și versatile materiale pentru mobilierul pentru locuinţă, fiind adesea folosit pentru scaune, mese și rame de pat. Fiind unul dintre cele mai regenerabile și biodegradabile materiale disponibile, lemnul are un impact mult mai mic asupra mediului decât alte variante. În plus, acest material poate absorbi dioxidul de carbon din aer, ducând atât la o atmosferă mai curată. Acestea fiind spuse, este important să vă furnizați lemnul în mod durabil, pentru a nu se ajunge la un efect mai grav asupra mediului decât folosind alte materiale.

 

 

Metale robuste pentru caracteristicile funcționale

Utilizarea metalelor, cum ar fi oțelul și aluminiul, sunt investiții care merită a fi realizate, deoarece acestea nu sunt doar robuste, ci durează chiar o viață întreagă, acest lucru făcând din ele materialele durabile perfecte pentru a fi incluse în locuință. Atât aluminiul, cât și oțelul sunt, de asemenea, reciclabile pe scară largă, ceea ce înseamnă fără deșeuri periculoase pentru mediu. Aceste metale pot fi utilizate în corpuri de iluminat, mese, scaune, radiatoare și uși.

 

 

Izolația din lână

Lâna devine rapid favorită în interioarele durabile datorită eficacității sale în reținerea căldurii. În plus, este și extrem de durabilă datorită disponibilității, precum și pentru capacitatea sa de a se descompune în mod natural. Lâna este materialul izolator perfect în țările mai reci, deoarece are un factor de izolare cu 10% mai mare decât alte materiale izolante, fiind, în același timp, netoxică.

 

 

Accesorii din plută pentru casă

Unul dintre cele mai bune materiale durabile pentru interioare este pluta, datorită originii sale 100% naturale și caracteristicilor sale regenerabile. În ceea ce privește funcționalitatea, pluta este rezistentă atât la foc, cât și la umiditate, făcând-o materialul ideal pentru accesorii, cum ar fi suporturi de lumânări, ghivece de plante sau inele de șervețele, toate fiind foarte potrivite pentru a da casei tale o notă rustică. Caracteristica sa de a fi ușoară înseamnă şi că este ușor de mutat și poate fi plasată pe toate suprafețele, poate deveni inclusiv podea sau mobilier.

 

 

Piatra naturală

Pietrele precum calcarul, marmura și granitul sunt toate extrem de sustenabile datorită durabilității naturale și a rezistenței la căldură și umiditate, fiind, de asemenea, unele dintre cele mai elegante materiale disponibile. Alte calități durabile ale pietrei naturale includ capacitatea de a fi reciclată cu ușurință, precum și exploatarea și fabricarea durabile datorită tehnologiei moderne. Piatra naturală poate fi utilizată pentru blaturi, scări, băi și dușuri, precum și pentru șeminee. Din piatră pot fi create piese de mobilier deosebite, rezistente și cu mare impact vizual.

 

 

Materialele durabile sunt o investiție de neprețuit pentru decorul de interior. Aprovizionarea cu materiale naturale și sustenabile care să fie incluse în locuinţe a devenit mult mai ușoară, permițându-ne să devenim mai inventivi cu interioarele ecologice.

 

 

Sursa: aboutmanchester.co.uk

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT