Home / Design  / Cum să folosești paprika, culoarea anului 2023, în designul de interior

Cum să folosești paprika, culoarea anului 2023, în designul de interior

Paprika, cea mai importantă culoare a anului viitor, este deja la modă și există modalități de a o folosi care vă ajută să creați scheme de decor odihnitoare

În ceea ce privește tendințele cromatice, nu este căldura o stare de spirit pe care ne-o dorim cu toții în casele noastre? Un sentiment solar, călduros, de vacanță și confort? Acestea par a fi cuvintele cheie în decor, cele pe care designerii le au în prim-plan pentru creațiile lor.

 

Așadar, nu este de mirare ca una dintre cele mai mari tendințe de culoare pe care le vedem la orizont pentru 2023 are toate aceste calități. Faceți un pas înainte cu paprika, verișoara mai puternică a teracotei care, cu un strop de condiment, dă bun gust schemelor de decor.

 

„Sunt obsedat de portocaliul ars”, spune designerul Yinka Ilori, cunoscut pentru utilizarea distinctivă și îndrăzneață a culorii. „Îl folosesc foarte mult și la lucru și acasă. Este important să trăiești cu nuanțe care îți vorbesc.”

 

„Este o tendință cheie pe măsură ce continuăm să ne vedem casa ca pe un sanctuar confortabil”, spune designerul Kelly Wearstler. „Nuanța nu este doar versatilă, ci încălzește în mod inerent și completează fără efort obiectele artizanale realizate din materiale naturale, cum ar fi ratanul, iarba de mare și inul. Îmi place să o folosesc în casă. Este o culoare ușoară, caracterizată prin moliciune, ca lumina soarelui de dimineață.”

 

În iunie, la Salone del Mobile din Milano, târgul de mobilă unde sunt lansate toate marile tendințe și noile idei, paprika a fost peste tot. Folosită la mesele out-door de la Flexform, la șifonierele de la Galotti&Radice și la canapelele de la Calligaris; este noua culoare neutră care merge cu orice, condimentându-ți literalmente viața (de acasă).

 

FOLOSIȚI-O LA O PIESĂ DE MOBILIER DE EXCEPȚIE

 

O modalitate ușoară de a o adăuga ca accent este prin utilizarea ei la o piesă de mobilier de excepție. Masa de toaletă Hanami a lui Galotti & Radice, care a debutat la Milano în iunie, chiar asta este – o toaletă modernă și colțuroasă cu margini ascuțite și un stil decorativ și mai ascuțit.

 

 

Utilizați-o ca liniuță care taie monotonia într-un dormitor neutru sau în contrast cu tonuri de vacanță, cum ar fi albastrul deschis al cerului sau un galben moale, însorit.

 

ASORTAȚI PAPRIKA CU GRIURI

 

Pentru acest proiect pe care stilista Hannah Franklin l-a creat pentru Livingetc, a folosit paprika la pereți – de fapt este Tuscan Red de Little Greene (teracota roșu intens) combinată cu nuanțe mai subtile.

 

„Tapițeria liniștită și neutră scoate în relief culoarea și textura bogată”, spune ea despre alegerea de a include canapeaua gri.

 

 

Una dintre însușirile geniale ale culorii paprika este chiar capacitatea sa de a se potrivi cu aproape orice. În acest caz, este culoare preferată în combinație cu gri.

 

INTENSIFICAȚI TONURILE MAI CALDE LA ALTE PIESE DE MOBILIER

 

Datorită apropierii nuanțelor de paprika și teracotă, asocierea instantanee pe care o creează este cea a lutului ars pe o terasă de la Marea Mediterană. Și oferă acea căldură oricărui obiect așezat lângă, devenind un stimulent instantaneu de bună dispoziție în toată casa.

 

 

Aceste scaune Juno de la Arper au împrumutat căldură pardoselii terrazzo pe care au fost așezate și zidului de cărămidă care le înconjoară, îmbunătățind tonurile mai roșii și creând un spațiu care, dintr-o data, nu mai este chiar atât de neutru. Deci, combinația paprika cu modele subtile sau alte materiale care conțin un pigment roșu va fi perfectă.

 

CREAȚI O OAZĂ ÎN AER LIBER

 

Flexform a scos paprika afară prin masa Camargue, parte a unei familii de piese de mobilier outdoor din aluminiu ușor. În ceea ce privește tendințele de design interior, nimic nu ar putea prețui mai mult în 2023 decât această culoare care aduce soare chiar și atunci când nu există, creând un spațiu tocmai bun pentru relaxare.

 

 

„Este cunoscută ca o culoare care ajută la conversație”, spune stilistul Hannah Franklin. „Poate fi completată cu un covor moale sub picioare pentru un spațiu jovial.” O teorie care funcționează atât în interior, cât și în exterior.

 

ÎNSUFLEȚIȚI CELE MAI FUNCȚIONALE SPAȚII

 

Paprika este o nuanță neașteptată într-un spațiu funcțional, cum ar fi o bucătărie sau o baie, dar tocmai de aceea funcționează atât de bine. O culoare extrem de versatilă, face un contrast strălucitor cu tonurile de alb și crem mai des întâlnite în aceste spații.

 

„Introduceți nuanța, subtil, în pardoseala de gresie sau combinată cu marmură și gresie în aceeași nuanță„, spune Kelly Wearstler. „Când vine vorba de această nuanță, integrarea pietrelor locale poate crea o legătură emoțională între casă și împrejurimile sale – desenele care joacă pe frumusețea naturală a unui anumit mediu sunt cele mai frumoase.”

 

 

Scavolini a debutat cu acest ton, cu efect uluitor, la Milano, unitatea sa de baie Libra bagno ridicându-se la nivel de spa, o adevărată lovitură care dovedește, încă o dată, puterea culorii paprika.

 

Sursa: livingetc.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT