Home / Industria Mobilei  / Cum să dezvolți sănătos 4 companii în 10 ani

Cum să dezvolți sănătos 4 companii în 10 ani

BESTFOAM a fost înființată în anul 2010 la Timișoara, cu scopul de a comercializa lame de cuțit cu bandă, fire de tăiere, aditivi chimici, mașini și servicii prezente în industria poliuretanului (spumă flexibilă, tapițerie, saltele), dar și pentru a oferi soluții pentru procesarea și prelucrarea spumei poliuretanice.

 

 

MARIUS POPA, owner BESTFOAM: „30 septembrie 2010. Parcă ieri am început activitatea BESTFOAM. Debitarea spumei poliuretanice flexibile era activitatea noastră principală.  Pe lângă aceasta vindeam utilaje pentru debitare burete, tot ceea ce înseamnă gama de debitare burete și, la cerere, producție de burete.  Din 2011 producem și cuțite industriale pentru debitare burete. Produsele noastre se vând acum în 49 de țări, avem 18 angajați și 1,7 milioane de euro cifra afaceri în 2019.”

 

 

MARIUS POPA, owner BESTFOAM: „Împreuna cu echipa am proiectat și construit o parte dintre mașinile și echipamentele cu care lucrăm. De la ștanță și matriță până la utilajul final. Am muncit mult și am investit fiecare bănuț în dezvoltare. Am participat la toate târgurile internaționale de profil din Mexic până în Emiratele Arabe, din China, până în Germania, din Olanda, până în Serbia. Am cutreierat prin toată lumea, pe toate continentele, cu produsele noastre, cu cuțitele – în mod special și așa am ajuns să exportăm în 49 de tari. Sună bine 49 de țări, dar trebuie să ținem cont că produsele noastre au un preț destul de mic și, pentru a face un milion de euro, trebuie să vinzi foarte mult. Una dintre cele mai mari realizări, în acești 10 ani este achiziționarea unei hale de 2.470 mp, cu o extindere de 300 mp, pe care o realizăm chiar acum.”

 

 

La numai un an de BESTFOAM a apărut KA & MA TRADING,  al cărei obiect de activitate era producerea si comercializarea saltelelor, pernelor si pilotelor.

 

 

MARIUS POPA, managing partner KA & MA TRADING: „În anul 2011 înființam KA & MA TRADING  din dragoste pentru confort și din dorința de a deservi piața locală cu perne de calitate pentru indoor și outdoor, destinate până atunci doar țărilor privilegiate din Europa. Numele vine de la Karla și Marius. Am pornit pe acest drum anevoios, doua caractere, doi oameni din medii diferite: unul inginer, celălalt economist, dar amândoi cu mult entuziasm. Deși piața ne-a primit cu brațele deschise, parcă am simțit că ne lipsește ceva și astfel ne-am gândit să creăm un produs care să nu fie sezonier, iar vânzările lui să nu fie influențate de vremea de afară. Astfel a apărut brandul de saltele, toppere, perne și pilote BEST SLEEP – marca înregistrată a companiei. BEST SLEEP înseamnă pentru noi un vis împlinit, dragostea pentru confort și grija pentru detaliu. Am fost printre pionierii producătorilor de saltele care foloseau pocket spring – un sistem de arcuri create individual și împachetate în buzunare proprii. Astăzi acest sistem se folosește la majoritatea saltelelor.”

 

WE TAKE CARE OF YOUR SLEEP este deviza care caracterizează activitatea de zi cu zi a companiei KA & MA TRADING.

 

Karla Popa – Balint, administrator KA & MA TRADING: „Suntem siguri că fiecare client își găsește produsul care i se potrivește în gama noastră BEST SLEEP, pentru a-i asigura un somn magic! Gama este una foarte variată: avem saltele pe arcuri, saltele cu memorie și profilate pentru ventilare, saltele de cocos cu strat de latex, saltele cu bandă și fermoar. Suntem aproape de client și de nevoile lui, suntem deschiși la propuneri, flexibili, ne-am remarcat ca un partener pe care te poți baza. Acordăm o atenție deosebită materialelor și suntem preocupați ca tehnologia folosită să fie de cea mai bună calitate.”

 

 

În anul 2017, proprietarii au deschis primul magazin BEST SLEEP, dedicat produselor fabricate de KA & MA TRADING, iar în 2019 le-au promovat pentru prima dată pe piața internațională, prin participarea la cel mai important eveniment european dedicat industriei mobilei, Imm Cologne, din Germania.

 

Detalii despre produse pe bestsleep.ro

 

 

În 2017, a apărut o nouă companie – PUR CHEMICHALS SOLUTIONS, care a preluat o parte din vânzările de materii prime și materiale pentru industria poliuretanilor. Iar cea mai nouă societate a fost lansată la 15 iunie, anul acesta, sub denumirea de ESSIA MOBELKOLLECTION. Aceasta a preluat partea de tapițerie de la KA&MA TRADING.

 

Marius Popa, managing partner KA & MA TRADING: „Dorim să ne extindem pe mobilierul tapițat: paturi, canapele click-clack. Anul acesta, la Imm Cologne, am fost surprinși de succesul avut de BoxSpring Bad. Este în trend de câțiva ani și vedem că e pe creștere în Germania și în Țările Scandinave, iar pentru Olanda și Belgia a devenit o tendință. Patul are o structură din lemn masiv cu lanteți de lemn, iar arcurile sunt împachetate individual, fiecare apăsându-se fără a le afecta pe celelalte. Peste acestea se folosește o pâslă flexibilă tocmai pentru a permite efectul arcului, lăsându-l să se comporte ca atare. Noi dăm posibilitatea clientului ca, pe această bază, să pună orice tip de saltea de la noi.”

 

 

Grupul de firme s-a adaptat automat condițiilor impuse de criza sanitară, dar a și investit în producția de echipamente de protecție.

 

Marius Popa, managing partner KA & MA TRADING: „Am achiziționat echipamente pentru producția de măști faciale de uz medical de unică întrebuințare, nesterile. Am făcut o investiție de 140.000 USD, aceasta incluzând și materie primă pentru fabricarea măștilor de protecție. Am obținut toate avizele necesare comercializării produsului și le-am înregistrat sub numele de Dr. Best Protect.”

 

 

Grupul de firme are 57 de angajați, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 3,5 milioane de euro.

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT