Home / Design  / Cum ar trebui sa fie camera ta de zi pentru a fi în tendințe

Cum ar trebui sa fie camera ta de zi pentru a fi în tendințe

Pastelurile sunt la modă

Mary Patton, designer de interior la Mary Patton Design, a declarat pentru Insider că ne putem aștepta să vedem, pe viitor, mai multe pasteluri în camera de zi. „Îndrăznesc să spun că perioada griului a trecut”, a spus Patton. „Pastelurile sunt o modalitate excelentă de a rămâne un pic mai tradițional în sufragerie fără a exagera.” În ceea ce privește nuanțele pastelate cele mai populare, Patton a spus că observă o creștere a popularității nuanțelor specifice fardului de obraz și a rozului pal, pentru camera de zi.

 

 

Maronul câștigă popularitate ca nuanță neutră

Lance Thomas, designer de interior principal la Thomas Guy Interiors, a declarat pentru Insider că publicul se poate aștepta ca nuanțele de gri să fie înlocuite de maro, ca noul neutru în tendințe. „Cred că oamenii își dau seama că griul nu este singurul neutru care poate fi folosit pentru a fundamenta un spațiu”, a spus Thomas. „Cred că maronul, ca neutru, poate oferi confort și încredere discretă unei camere. Încălzește camera fără a căuta atenție.” Thomas sugerează încorporarea maroului prin pete de culoare, de exemplu maronul specific nucilor ca pată de culoare pe mobilierul din camera de zi, tonuri de cupru pe draperii, maro ciocolatiu sau caramel pentru țesături.

 

 

Țesăturile durabile, mai rezistente la pete, sunt o necesitate

Erika Lee, proprietar și designer de interior la Decorating Den Interiors, a declarat pentru Insider că mobilierul tapițat, acoperit cu țesături potrivite pentru utilizarea de către toți membrii familiei – cele care pot rezista puțin mai mult la uzură – va lua cu asalt camerele de zi în 2022. „Vom vedea mai mult lux ajustat la aspectele practice ale spațiului de locuit, cu țesături potrivite pentru familie și mai multă atenție la detalii”, spune Lee. „Țesăturile cu performanțe ridicate rezistă la accidentele și petele din viața de zi cu zi.”

 

 

Taburetele vor mai zăbovi în tendințe

Potrivit lui Devin Shaffer, designer de interior principal la Decorilla Online Interior Design, taburetele sunt articole de bază, deoarece sunt minimaliste și pot mobila camere de zi de toate dimensiunile. „Pufurile sunt o opțiune excelentă pentru a crea o atmosferă mai elevată și minimalistă în camerele de zi”, declară Shaffer pentru Insider. „Taburetele stratificate au fost cel mai bun prieten al designerului, mulți ani, având sarcina de a maximiza numărul de locuri de ședere atât în ​​spații mari, cât și în spații mici.” Ne putem aștepta să vedem în 2022 taburetele evoluând în direcții noi, cu modele și materiale contrastante.

 

 

Aspectul asimetric este la modă

Nina Takesh, celebru designer de interior, a declarat pentru Insider că piesele asimetrice au acum momentul lor de glorie. „Canapele precum cele concepute de Vladimir Kagan, în forme organice, sunt foarte răspândite în acest moment”, a spus Takesh. „Piesele asimetrice sunt, de asemenea, puse în evidență în multe forme, fie că este vorba de oglinzi, măsuțe decorative sau chiar măsuțe de cafea, asimetria este foarte la modă în 2022”.

 

 

Tendința Japandi este în creștere

Modelele de inspirație scandinavă și japoneză sunt populare de ani de zile, dar, conform lui Katelynn Ostruszka, proprietara și designerul principal de la Katelynn Scott – Decorating Den Interiors, tendința combinată emergentă – Japandi – este acum tot mai răspândită. „Japandi este tendința de design interior cu cea mai rapidă creștere în 2022”, a spus Ostruszka. „Aceste două stiluri de design au mai multe în comun decât ați putea crede. Fiecare se concentrează pe simplitate, elemente naturale și confort.” Ostruszka sugerează alegerea de materiale naturale, cum ar fi lemnul nefinisat și bambusul, pentru a evoca combinația dintre funcționalitatea scandinavă și minimalismul japonez.

 

 

Camerele de zi vor include mai multă natură

Alice Chiu, designer principal la Miss Alice Designs, a declarat pentru Insider că ne putem aștepta să vedem în camerele de zi mai multe elemente naturale, cum ar fi lemnul și plantele, în diferite forme. „Vedem în camerele de zi o mulțime de elemente din lemn, de la vaze din lemn până la cadrul unui șezlong sau lucrări de artă”, spune Chiu. „Căldura și caracterul lemnului sunt frumoase și oamenii sunt atrași în mod natural de el. Lăsați lemnul să strălucească și să fie centrul focal.” Pe lângă utilizarea elementelor din lemn, Chiu a mai recomandat să se aducă în camera de zi și verdeață, ca piesă de referință, sub forma plantelor suculente, filodendronilor, plantelor agățătoare sau chiar a smochinilor.

 

 

Pe de altă parte, interioarele albe intră în dizgrație

Interioarele în întregime albe sunt cunoscute pentru senzația sofisticată și de curățenie pe care o lasă, însă devin din ce în ce mai puțin populare. „În schimb, vedem oameni atrași mult mai mult de palete de culori neutre, mai calde, și de piese mai confortabile”, explică Takesh pentru Insider. „Cred că asta se datorează modului în care lumea noastră s-a schimbat ca reacție la pandemie. Acea estetică rece, albă, hipermodernistă poate fi, într-un fel, clinică sau sterilă, în timp ce culorile neutre mai delicate sunt percepute ca fiind mult mai îmbietoare și tinerești pentru spațiile noastre interioare.”

 

Camerele de zi deschise sunt pe cale de a ieși din modă

Înainte de pandemie, planurile de locuință cu concept deschis erau populare, deoarece facilitau divertismentul și conectarea dar, acum, încep să scadă în popularitate. „Locuința amenajată după un concept care favorizează spațiile deschise este populară de ceva timp, dar pe măsură ce tot mai mulți oameni au început să lucreze de acasă, în ultimii doi ani, aceasta se dovedește a fi o utilizare neproductivă a spațiului și adesea lipsită de funcționalitate și echilibru”, a spus Ostruszka pentru Insider. Ostruszka a mai prezis că din ce în ce mai mulți oameni vor căuta pe parcursul anului 2022 modalități de a crea intimitate și spații de lucru desemnate ca atare în casele lor.

 

Tendința minimalismului se estompează

Deși minimalismul a fost popular în ultimii ani, designerul de interior Doniphan Moore a declarat pentru Insider că acest stil este pe cale să iasă din scenă. „Minimalismul, care a fost cândva o modă îmbrățișată frenetic în designul interior, se estompează”, a spus Moore. „Oamenii devin din ce în ce mai interesați de felul în care locuința proprie le reflectă stilul individual, lucru pe care minimalismul îl înfrânează adesea.” În schimb, oamenii încorporează elemente ale diferitelor tendințe de design și creează camere care se potrivesc cu preferințele și gusturile lor, care pot include stiluri amestecate.

 

Sursa: insider.com

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT