Home / Design  / Cum ar trebui sa arate sala de baie in tendințele anului 2022

Cum ar trebui sa arate sala de baie in tendințele anului 2022

Băile anului 2022 vor fi colorate, incluzând palete inspirate din anii 1970, diverse combinații de materiale, căzi elegante, dar spațioase, chiuvete funky și robinete de inspirație modernistă.

În fiecare an, publicația de specialitate Wallpaper* alege cele mai interesante modele de săli de baie, de la cei mai buni producători specializați din lume. Acum, a selectat cele mai bune tendințe pentru baia anului 2022, de la căzi independente minimaliste la robinete moderniste, chiuvete elegante, dar neobișnuite și suprafețe excepționale.

Plăci colorate supradimensionate

Adăugați un strop de culoare băii și definiți spațiul cu plăci îndrăznețe în nuanțe strălucitoare. Colecția „Pro Architectura 3.0” de la Villeroy & Boch combină forma, funcția și culoarea și este proiectată arhitectural. Disponibile într-o varietate de culori care acoperă în întregime curcubeul, aceste plăci sunt o adevărată invitație la joacă.

 

Căzi independente minimaliste

Ca sinteză a formelor organice și minimaliste, aceste căzi independente adaugă un plus de eleganță unei băi moderne. Echilibrând elementele mai colorate și decorative cu formele lor esențializate, aceste piese remarcabile sunt definite de volume generoase și elemente practice. Baia BetteEve Oval Silhouette este inspirată de natură, are o capacitate de două locuri și asigură un confort sporit datorită interiorului cu formă fluidă, ovală.

Colaborând frecvent cu Piet Boon și John Pawson, marca olandeză de baie Cocoon creează game deopotrivă contemporane și atemporale. Gama de băi și chiuvete Purist include această cadă de sine stătătoare, cu scurgere încastrată, disponibilă într-o varietate de nouă pietre naturale și marmură. Perfectă pentru cei care înțeleg și apreciază minimalismul industrial, dar care iubesc totodată și luxul, are o formă geometrică pură, care te încântă vizual, în timp ce netezimea pietrei face ca timpul dedicat băii să fie un răsfăț reconfortant.

 

Chiuvete de baie eclectice

Siluetele îndrăznețe ale acestor chiuvete vor lumina orice spațiu al băii. Proiectat de Mark Jankowski pentru englezii de la Formed Concrete Basins, lavoarul Arlo are o zonă de spălare curbată adânc, din beton. Cu un design sculptural, atrăgător, este disponibil în întreaga gamă de culori strălucitoare a companiei, de la verde smarald până la albastru foarte închis, indigo, portocaliul caisei și violet.

O direcție mai organică este oferită de designul arhitectului brazilian Ruy Othake pentru Roca. Arhitectul a fost inspirat de valuri, orizont și cea mai pură formă din natură, oul, pentru a crea această colecție de chiuvete de baie cu contururi sinuoase.

 

Suprafețe de piatră fluide

Pietrele naturale sunt deja clasice în baie și, în interpretările lor mai îndrăznețe, pot scoate în evidență o suprafață simplă. Materialul este o soluție ideală pentru toate suprafețele, ca în cazul acestei pardoseli din plăci de cuarțit Explosion Blue de la Antolini sau a senzualului grafit negru de la Margraf, pe perete.

 

Marmura poate fi și ea o opțiune ca în cazul celei mai recente colecții de plăci Bisazza: Marmo celebrează bogăția pietrei naturale prin compoziții geometrice îndrăznețe.

 

Robinete moderniste

Făcând parte din noua colecție Grohe Spa, lansată în septembrie, gama de robinete Allure armonizează corpurile cilindrice cu plăcuțe bazale de prindere și mascare pătrate sau dreptunghiulare și vine într-o paletă cuprinzătoare de culori și finisaje diferite: crom, auriu mat, cupru mat și grafit dur. Linia include robinete montate direct pe pardoseala băii și guri de cascadă pentru baie, precum și baterii cu piesele componente ale armăturii aparent independente, care combină tehnologia de ultimă generație cu măiestria germană într-un pachet fin aplatizat și elegant.

Piesa de marcă din noua și cuprinzătoarea colecție de baie Langbourn de la Perrin & Rowe este o frumoasă baterie de baie care se autosusține în poziție vericală, prin fixarea de pardoseală, cu duș de mână mobil, care reflectă principiile de proporție, echilibru și detalii ale mărcii britanice. Lucrat manual la turnătoria Perrin & Rowe’s din Black Country, este disponibil în șapte finisaje, inclusiv crom, alamă lustruită și auriu.

Dusurile de mână și cele fixe Pulsify ale lui Hansgrohe, disponibile în crom, negru mat și alb mat, sunt toate echipate cu reglajele inovatoare de pulverizare PowderRain, Massage și IntenseRain ale mărcii, precum și cu un disc de pulverizare cu o înclinare reglabilă de 10-30 de grade pentru o experiență de duș și mai confortabilă. Această gamă elegantă și suplă este, de asemenea, concepută pentru a utiliza mai puțină apă, datorită tehnologiei sale EcoSmart și are o funcție QuickClean, care permite îndepărtarea ușoară a depunerilor de piatră și calcar.

Combinând armonios suprafețe plane cu unghiuri ascuțite, frumoasa colecție de robinete, de la marca americană de baie Kohler, denotă sofisticare și rafinament. Gama poate fi montată pe perete sau pe latura corespunzătoare a chiuvetei și vine cu opțiuni multiple în ceea ce privește înălțimea și lungimea pe orizontală a țevii de curgere a apei, ceea ce îi permite să fie asociată cu diverse stiluri de baie și configurații pentru a crea un aspect unic. Disponibilă în variantele crom lustruit, nichel periat și negru mat, gama prezintă un finisaj de durată care rezistă la coroziune și șlefuire.

Sursă info: wallpaper.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT