Home / Design  / Cristina Celestino, un designer ocupat și un design sofisticat

Cristina Celestino, un designer ocupat și un design sofisticat

designer-cristina-celestino  Pentru designerul milanez CRISTINA CELESTINO, creatoarea colecției de mobilier “The Happy Room” comandată de FENDI pentru salonul VIP, prezentat la Design Miami 2016, frumusețea și umorul stau în detalii.

„Conține întotdeauna un dram de ironie” spune CRISTINA CELESTINO despre munca ei, în care un element inedit sau o formă neașteptată aduce acel „je ne sais quoi” unui stil inteligent, rafinat și plin de sensibilitate.

Absolventă a Facultății de Arhitectură la Universitatea din Veneția (IUAV), CRISTINA CELESTINO a colaborat, după absolvire, cu firme de arhitectură din Roma, Florența și Milano, după care s-a hotărât să se concentreze pe arhitectura de interior și pe design. La Milano și-a lansat propriul studio de design, ATTICO, în 2009. A început cu producția în serie mică de lămpi și mobilier, în colaborare cu meșteri și experți italieni de renume.

În proiectele lui CELESTINO vei întâlni întotdeauna elemente din capodoperele designului italian, inspirație din vechi și nou, din tradițional și contemporan, precum și o abordare prietenoasă între modă, artă și design.

Creația ei variază de la proiecte în ediție limitată, pentru galerii și muzee, până la prezentări speciale pentru branduri precum ATIPICO, BOTTEGANOVE, DURAME, FLEXFORM, MOGG, SELETTI și TONELLI DESIGN. În plus față de activitatea la ATTICO, CRISTINA CELESTINO lucrează ca director de creație pentru alte mărci și se angajează mereu în proiecte de design de interior și de expoziție.

 

 

Opalina_Cristina_Celestino_1 Opalina_Cristina_Celestino_5 Opalina_Cristina_Celestino_4 Opalina_Cristina_Celestino_2 Opalina_Cristina_Celestino_7 Opalina_Cristina_Celestino_6 Opalina_Cristina_Celestino_3

 

OPALINA este sofisticata colecție de mobilier din sticlă „opalescentă” pe care CRISTINA CELESTINO a proiectat-o pentru TONELLI DESIGN – un punct de reper în designul italian – care produce mobilier din sticlă de peste douăzeci și cinci de ani. Această colecție include o masă de toaletă, un birou, o oglindă, un cuier și un scaun. Îmbinarea elementelor rotunjite în culori discrete dă un aspect translucid și catifelat mobilei realizate din panouri groase de sticlă gravată și pictată.

 

Pentru feerica THE HAPPY ROOM, CELESTINO a amestecat elemente din propriile cercetări cu materiale și teme specifice tradiției și creației FENDI. În fiecare dintre piesele de mobilier se simt priceperea arhitectului și talentul designerului. Inteligența detaliilor aproape ascunse, intercalate peste tot, cromatica „de șerbet”, volumele inedite și clasice în același timp, atmosfera plină de rafinament – toate acestea transmit un sentiment de dublă percepție prin delicatețe și „savoir faire” italian în abordarea personală.

Fendi_Cristina_Celestino_1 Fendi_Cristina_Celestino_2 Fendi_Cristina_Celestino_3 Fendi_Cristina_Celestino_4

 

Proiectele ATTICO au fost incluse într-un număr mare de expoziții din întreaga lume, iar CRISTINA CELESTINO a fost onorată cu multe premii, printre care Premiul Special al Juriului la Salonul de Mobilă Milano (2016) și două Young&Design Awards în timpul Săptămânii de Design Milano 2015.

Surse și foto: www.pamono.com, www.designboom.com, www.themoodboarders.com

Înscrie-te la cea de-a de a XV-a ediție a Concursului Național de Design de Mobilier organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România, în parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ION MINCU București (UAUIM) – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea TRANSILVANIA Brașov – Facultatea de Ingineria Lemnului, Societatea Designerilor Profesioniști din România (SDPR) și societăți membre APMR s-a lansat la 1 martie 2017. Tema concursului este „Mic mobilier”, iar evenimentul își propune facilitarea legăturii între producătorii de mobilă și arhitecți sau designeri de mobilier. De asemenea, se încearcă apropierea dintre școală și industrie, astfel că sunt așteptați să se înscrie la concurs elevi și studenți care urmează cursuri de specialitate în design și în domeniul industriei mobilei.

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT