Home / Arhitectura  / Craft your future!

Craft your future!

„Craft your future!” este mesajul cu care s-a dat startul înscrierilor la Concursul Național de Design de Mobilier – CNDM. Lansarea celei de-a XXI-a ediții s-a desfășurat online. Tematica CNDM este mic mobilier, iar termenul final de înscriere în concurs este 29 martie 2024. Concursul Național de Design de Mobilier – CNDM se va desfășura în două etape, CREAȚIE și PROTOTIP, în perioada 5 martie – 22 septembrie 2024. Sunt invitați să se înscrie atât arhitecții și designerii profesioniști de mobilă cât și cei în devenire, de la elevi ai liceelor de profil din țară, până la studenții din centrele universitare de specialitate din Brașov, București, Cluj Napoca, Iași, Oradea, Timișoara, Arad.

 

 

CREAȚIE

 

Concurenții trebuie să realizeze și să trimită proiectele pieselor de mobilier pe care le propun până la data de 15 mai 2024. Comisia de Jurizare a concursului le va studia și le va evalua, urmând să anunțe câștigătorii.

 

Premiile etapei CREAȚIE

Premiul I           2.500 lei
Premiul II          1.500 lei
Premiul III         1.000 lei
Mențiuni x 3        500 lei
Premiul special acordat de Ordinul Arhitecților din România (București)  1.500 lei

 

PROTOTIP

Proiectele depuse și jurizate în prima etapă vor putea fi produse și prezentate Comisiei de Jurizare a CNDM, dar și publicului, în cea de-a doua etapă a concursului, cea denumită PROTOTIP, pentru care termenul final de trimitere este 18 septembrie 2024. Creațiile vor fi expuse într-un stand special amenajat la BIFE-SIM, unicul eveniment care aduce la un loc întreaga industrie de mobilă, care se va desfășura la ROMEXPO, în perioada 19– 22 septembrie 2024.

 

Premiile etapei Prototip

Premiul I        5.000 lei
Premiul II       3.000 lei
Premiul III      2.000 lei
Mențiuni x 3  1.000 lei

 

Tema este ofertantă, la fel și premiile, sper să vă înscrieți în număr cât mai mare. Noi suntem aici să vă susținem. E important ca produsul pe care îl propuneți să fie și realizabil, să vă gândiți la materiale și la mecanisme de prindere care să ajute pentru funcțiunea pe care vreți să o dați. De asemenea, contează ergonomia și, desigur, aspectul estetic al produsului”, a spus președintele Comisiei de Jurizare a CNDM, conf. dr. arh. Oana Diaconescu, decan Facultatea de Arhitectură de Interior – UAUIM București, la lansarea online a concursului.

 

Asociația Producătorilor de Mobilă din România este singura asociație care organizează un concurs național, care, iată, împlinește 21 de ani de existență. Acest concurs este un eveniment foarte important în cariera fiecărui om care are legătură cu designul și cu fabricarea mobilei. Pentru că oferă șansa de intrare într-un mediu profesional, de a fi în contact, de promovare a ideilor și creațiilor proprii. Prin aceste participări vă construiți un CV”, a explicat conf. univ. dr. ing. Alin Olărescu, decan al Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului – Universitatea TRANSILVANIA Brașov.

 

„Este nemaipomenit să veniți la un astfel de concurs pentru că este o provocare pentru voi. Demonstrați că aveți curaj să vă arătați creativitatea, să vă puneți în fața celorlalți cu produsul pe care l-ați creat. Eu vă sfătuiesc să fiți inovativi și să dați frâu liber imaginației, dar să nu uitați de latura tehnică. Corelarea dintre frumos, estetic și funcționalitate este foarte importantă”, a fost mesajul ing. Rodica Sfâca, director general RONEX PRODUCTIE, membru în Consiliul Director APMR și în Comisia de Jurizare a CNDM.

 

Concursul Național de Design de Mobilier este organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România. Poartenerii APMR sunt ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului, Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București și societățile membre ale asociației care sprijină concursul financiar sau prin execuția prototipurilor.

 

Mulțumim, susținătorilor acestui eveniment. Îi invităm și pe alți membri ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România să se alăture eforturilor noastre de promovare și implicare a tinerilor arhitecți, designeri și ingineri în crearea de produse noi, care să ne diferențieze pe piețele din țară și din străinătate.

 

❗️Toate documentele care trebuie citite sau completate, pentru a putea participa în concurs, respectiv CAIETUL DE SARCINI, TALONUL DE PARTICIPARE PENTRU ELEVI/STUDENȚI sau TALONUL DE PARTICIPARE PENTRU ABSOLVENȚI sunt încărcate pe site-ul industriamobilei.ro, la secțiunea CONCURSURI https://s9.ro/1zam.

 

Sponsori principali

EGGER ROMÂNIA

LEMET

Partener media

Revista MOBILA

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT