Home / Focus  / Confort și durabilitate pentru o viață – soluții inovatoare pentru mobilă de la REHAU

Confort și durabilitate pentru o viață – soluții inovatoare pentru mobilă de la REHAU

Confort. Durabilitate. Sustenabilitate. Bucătăria este unul dintre spațiile esențiale dintr-o casă, care merită toată atenția noastră, pentru că orice investiție făcută în bucătărie este o investiție în confortul nostru de zi cu zi. Cu peste 70 de ani de experiență în crearea și perfecționarea soluțiilor pentru mobilă, REHAU oferă componente de ultimă generație, adaptate celor mai noi tendințe în materie de mobilier, menite să sporească confortul, fără a lăsa deoparte durata de viață a produselor finale.

 

 

REHAU a început să furnizeze soluții pentru mobilă încă de la înființarea companiei, în anul 1948, și până în prezent a căutat continuu inovația, astfel încât produsul final să fie mobilă pentru o viață. Cu o istorie de peste 25 de ani în România, REHAU a adus produsele sale inovatoare și pe piața locală, punându-le la dispoziția producătorilor de mobilă și clienților finali.

 

REHAU are soluția

 

Provocările nu stau însă departe nici de industria mobilierului, iar pandemia a accentuat și mai mult dificultățile generate de criza mondială a materiilor prime. Oamenii și-au modificat comportamentul, iar banii care nu mai pot fi cheltuiți pe călătorii sau în sectorul HoReCa merg acum către reamenajarea locuințelor. Acest lucru a generat o creștere de cerere pentru materia primă, cerere care depășește disponibilitatea Europeană și Asiatică.

 

Experiența îndelungată într-o industrie care se confruntă adesea cu numeroase provocări a permis REHAU sa dezvolte capacitatea de asigurare a continuității lanțului logistic și de producție. Astfel, REHAU face față cu brio crizei cu care industria se confruntă la nivel mondial și are resursele pentru a o depăși fără să fie afectate capacitățile de producție planificate.

 

REHAU continuă să răspundă cu prioritate nevoilor clienților cu care colaborează în mod curent, iar prin alianța strategică cu MERAXIS – responsabil cu achiziția și logistica materiilor prime – are capacitatea de a acoperi nevoile pieței pentru următoarea perioadă.

 

 

Durabilitate și confort

 

Confortul și durabilitatea stau la baza inovației în lumea REHAU. Soluțiile pentru mobilă propuse de REHAU sunt adaptate nevoilor actuale în materie de mobilier și sunt construite să confere o durată de viață cât mai îndelungată pieselor de mobilier.

 

Experiența REHAU Furniture Solutions începe în urmă cu 50 de ani, cu RAUKANTEX, care oferă canturi potrivite pentru fiecare comandă a clientului, întotdeauna adaptată la design-urile și decorurile tuturor producătorilor de plăci. Cu atâția ani în spate, familia de produse RAUKANTEX are acum soluții adaptate tuturor tehnologiilor, de la prelucrarea clasică cu adezivi RAUKANTEX Pure, până la cea mai bună calitate fără rosturi – 100% fără adeziv – cu ajutorul RAUKANTEX Pro.

 

RAUKANTEX Pro se bucură de tehnologia brevetată REHAU pentru cantul cu strat funcțional fără adeziv prin intermediul tehnologiei laser, care oferă o aderență perfectă între cant și placa de pal sau MDF , cu zero rosturi vizibile. În timpul procesării, radiația laser activează stratul funcțional prin topire care astfel  îi permite o aderență foarte puternică la placa suport.

 

 

Dincolo de particularitățile tehnice care conferă o durată de viață îndelungată mobilierului, REHAU pune la dispoziția clienților canturi cu un design variat. Pe lângă colecția premium, REHAU a dezvoltat colecția Creative Design, care conține canturi din amestecuri de materiale de metal și sticlă, lemn realist, efecte tridimensionale și iluminare, potrivite pentru orice cerință în materie de design al mobilierului. Tool-urile digitale vin în ajutorul clienților pentru alegerea cantului potrivit prin motorul de cautare Corespondenta Colectii: designguide.rehau.com/RO_ro/ și noua aplicație Rehau myEdge, care ajută la identificarea facilă a decorului de cant.

 

În sprijinul noilor clienți am implementat Suportul Live pe pagina de căutare, astfel încât oricine poate primi răspunsuri în timp real de la specialiștii REHAU prin funcția de Chat.

REHAU oferă gama cea mai mare de canturi pentru toți producătorii de pal, cu livrare  în 24 de ore pentru gama  standard.

 

 

Suprafețe inovative cu beneficii multiple

 

REHAU vine în întâmpinarea celor care sunt în căutarea mobilierului ce îmbină perfect funcționalitatea, confortul, durabilitatea și designul deosebit cu gama de suprafețe RAUVISIO. Cu posibilități infinite de proiectare, indiferent că ne referim la fronturi de mobilier pentru bucătărie, baie, living sau aplicații interioare în birouri, restaurante și magazine, suprafețele REHAU pot răspunde oricărei dorințe legate de amenajarea spațiului.

 

 

Inovația REHAU nu lipsește nici din gama RAUVISIO. RAUVISIO Noir creează echilibrul perfect între design și funcționalitate, fiind ideal atât pentru utilizarea pe orizontală, care este supusă multor solicitări mecanice – de exemplu ca blat de lucru în bucătărie sau consolă în magazin, cât și ca front pentru mobilier. RAUVISIO Noir vine cu o serie de avantaje pentru utilizator:

 

  • Ușor de curățat și antibacterian
  • Reflexie redusă a luminii chiar și la un unghi plat
  • Anti-amprentă & Soft Touch
  • Rezistență ridicată la zgârieturi & micro-zgârieturi
  • Rezistență ridicată la căldură și umiditate
  • Rezistență la impact

 

RAUVISIO Noir se poate combina foarte ușor cu RAUVISIO Brilliant cu stratul acrilic rezistent la radiații UV – dovedit pentru utilizare în interior timp de cel puțin 20 de ani. RAUVISIO Brilliant este disponibil și în varianta SR, cu un strat deosebit de dur și rezistent în variantă strălucitoare sau mată. Lacul face suprafața extrem de rezistentă la zgârieturi și substanțe chimice.

 

Pentru cei care cauta o alternativă la lemn, REHAU a creat sticla inteligentă RAUVISIO Crystal. Aceasta arată la fel de frumos ca sticla reală, dar are numeroase avantaje: este mai rezistentă la rupere și semnificativ mai ușoară decât sticla reală, și este de asemenea rezistentă la zgârieturi și extrem de flexibilă în ceea ce privește prelucrarea.

 

Soluții pentru spații mici

 

Pentru că nu toate spațiile permit utilizarea unor dulapuri cu uși clasice, REHAU a creat gama RAUVOLET – uși rulou pentru dulap. Gama RAUVOLET este disponibilă într-o varietate de modele, fiind potrivită pentru a economisi spațiul atât de important într-o locuință. REHAU RAUVOLET oferă șapte variante de design standard, însă beneficiază și de posibilitatea de imprimare individuală a ușilor rulou, pentru o libertate desăvârșită când vine vorba de design.

 

 

Confort pentru client, grijă pentru mediul înconjurător

 

REHAU inovează constant pentru a spori confortul oamenilor în propriile locuințe, în birouri și chiar în camerele de hotel, însă, în același timp, acordă o atenție deosebită mediului înconjurător. Sustenabilitatea a fost dintotdeauna una dintre valorile care au definit activitatea REHAU. Fiind o afacere de familie, reprezentanții REHAU s-au gândit mereu la generațiile viitoare, diminuând la maximum efectele activităților companiei asupra mediului.

 

REHAU a reușit să reducă emisiile de carbon cu 29% în 2018 față de nivelul din 2009 și are o rată de 90% de reciclare a materialelor returnate în producție. În plus, 65% din ambalajele utilizate sunt realizate din materiale sustenabile, iar consumul de energie electrică a scăzut cu 17% în 2018 față de 2009 la nivelul activității de producție. 20% dintre fabricile REHAU sunt alimentate din surse regenerabile.

 

Economia circulară este în continuare în focusul REHAU, cu o țintă de creștere a ponderii de reciclare de la 11% până la 15% până în 2025. De asemenea, compania și-a propus să reducă emisiile de CO2 cu 30%, comparativ cu 2018.

 

Folosind produsele și soluțiile sustenabile de la REHAU, și clienții au grijă de natură.  În producția de canturi, REHAU folosește material reciclat, material post-producție și recuperează deșeurile de producție de la clienți. De asemenea, REHAU a implementat două noi linii de producție sustenabile pentru familia de produse RAUKANTEX – EVO si ECO, având ca ținte pentru viitor utilizarea materiilor prime alternative și creșterea ponderii materialelor reciclate.

 

Gama de suprafețe REHAU RAUVISIO nu face nici ea rabat de la componenta sustenabilă. De exemplu, atunci când alege suprafața RAUVISIO Crystal, consumatorul contribuie la diminuarea deșeurilor de producție. Ponderea acestora scade cu 20% în comparație cu deșeurile rezultate în urma procesării sticlei reale.

 

Grupul REHAU este specialist în soluții bazate pe polimeri. Companie independentă, cu capital privat, are aproximativ 20.000 de angajați în peste 170 de locații din întreaga lume. Compania are 12.000 de angajați în toată Europa și 8.000 în Germania. De mai bine de 70 de ani, REHAU lucrează pentru a face produsele din polimeri mai ușoare, mai confortabile, mai sigure și mai eficiente. Compania produce soluții pentru construcții, automobile, mobilă și industrie și furnizează produsele sale inovatoare în întreaga lume.

 

REHAU are o istorie de 25 de ani în România și are în acest moment 86 de angajați la nivel național.

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT