Home / Design  / CONCURSUL NAȚIONAL DE DESIGN DE MOBILIER LA A XV-A EDIȚIE

CONCURSUL NAȚIONAL DE DESIGN DE MOBILIER LA A XV-A EDIȚIE

105 tineri designeri s-au înscris la cea de-a XV-a ediție a Concursului Național de Design de Mobilier, 59 dintre ei sunt studenți, iar ceilalți 46 sunt absolvenți. Este pentru prima dată când se înscriu atât de mulți tineri absolvenți, iar organizatorii salută decizia lor de a intra în competiție și de a-și expune ideile.

 

Derularea concursului are loc între 1 martie – 17 septembrie 2017 și se desfășoară în doua etape:

 

CREAȚIE

 

Premiul I   – 2.000 de lei

Premiul II  – 1.500 de lei

Premiul III – 1.000 de lei

Mențiuni:       500 de lei

 

Termen final de predare a proiectelor: 31 mai 2017

 

PROTOTIP

 

Premiul I   – 4.000 de lei

Premiul II  – 3.000 de lei

Premiul III – 2.000 de lei

Mențiuni:   1. 000 de lei

 

Termen final de predare a prototipurilor: 12 septembrie 2017, odată cu deschiderea Târgului internațional de mobilă BIFE-SIM la ROMEXPO, unde vor fi și expuse piesele de mobilier care intră în concurs.

 

Liliana Mihai, coordonator proiect: „În această etapă este important ca fiecare concurent să ia legătura cât mai repede cu un potențial producător al prototipului său, deoarece tehnologia acestui producător poate influența proiectul propus. De asemenea, le reamintim producătorilor necesitatea de a veni în întâmpinarea designerilor participanți la concurs. Rolul concursului este de a crea o legătură între producătorii de mobilă și școala românească de design.”

 

 

SPERĂM SĂ FIM UN EXEMPLU CARE SĂ MIȘTE INDUSTRIA

 

MIHNEA GHILDUȘ, fondator DIZAINĂR: Concursul Național de Design de Mobilier îi aduce aproape pe producători și designeri, dar este un pas crucial care încă nu s-a făcut. Din cauză că producătorii îi văd pe concurenți ca pe niște copii cu niște idei și atât. Și nu cred, nu ajung să creadă, în potențialul acelor idei de a se concretiza în produse vandabile. Li se pare un risc imens pe care ar trebui să și-l asume ei ca să realizeze marketingul pentru acele produse. Încă de la început obiectivul a fost să colaborăm cu producătorii de mobilă, de corpuri de iluminat, cu producătorii în general. Pentru că au nevoie de designeri, așa cum și noi avem nevoie de ei. Este o simbioză pe care oamenii din alte țări au înțeles-o mult mai devreme decât noi. La noi se înțelege foarte greu, de-aceea e și nevoie de aceste exemple. Ceea ce am făcut acum împreună cu BUCIN MOB este un exemplu pentru ceilalți producători de mobilă, care au văzut rezultatele, care au văzut miile de oameni care au roit în jurul standului BUCIN MOB și în felul acesta au înțeles ce înseamnă designul. Sperăm ca noi să fim exemplul care să miște industria. Deja au fost foarte mulți producători interesați de ceea ce facem, au înțeles, vin spre designeri. Mai sunt mulți pași de făcut. Sunt puțini producători care doresc să-și dezvolte o colecție proprie de produse. De fapt de aici începe temerea producătorului, din cauză că el crede că dacă investește în dezvoltarea unei noi colecții de produse nu are garanția pe care o are atunci când primește o comandă de la un client mare. Da, este un risc, dar este colecția ta.”

 

 

Cea de a XV-a ediție a Concursului Național de Design de Mobilier organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România, în parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ION MINCU București (UAUIM) – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea TRANSILVANIA Brașov – Facultatea de Ingineria Lemnului, Societatea Designerilor Profesioniști din România (SDPR) și societăți membre APMR s-a lansat la 1 martie 2017. Tema concursului este „Mic mobilier”.

 

Sponsori principali: EGGER ROMÂNIA și LEMET

Și-au mai anunțat intenția de a susține acest eveniment: ACCESORIA GROUP, ARDUDANA, DESIGN FOR LIFE, EUROMOBILA, EAST EUROPEAN TRADE, FAMOS, LEITZ ROMÂNIA, MOBILADALIN, MS MAȘINI pentru fabricarea mobilei, OVI PROD COM, SESSIO EU, SIGSTRAT.

 

stripes table 2013 (Catalina Bogdan)

stripes table 2013 (Catalina Bogdan)

 

scaun Flyway 2015 (Ramona Dumitrașcu)

scaun Flyway 2015 (Ramona Dumitrașcu)

 

scaun ET-NO 2014 (Horațiu Vasilescu)

scaun ET-NO 2014 (Horațiu Vasilescu)

 

scaun AXE 2013 (Manuel Saliche)

scaun AXE 2013 (Manuel Saliche)

 

masuta Illusio 2013 (George Dăscălescu&Tudor Bălănean)

masuta Illusio 2013 (George Dăscălescu&Tudor Bălănean)

 

masuta cafea 2014 (Diana Ianaciuc)

masuta cafea 2014 (Diana Ianaciuc)

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT