Home / Design  / Concursul Național de Design de Mobilier, ediție aniversară

Concursul Național de Design de Mobilier, ediție aniversară

La cea de-a XX-a ediție, Concursul Național de Design de Mobilier a înregistrat deja 89 de înscrieri: 68 participă individual, alte câteva zeci de tineri s-au reunit în 21 de echipe, în total sunt 81 de studenți, 4 elevi și 26 absolvenți/profesioniști. Pe echipe sau individual, concurenții vor să creeze proiecte unice de mic mobilier, cu care să cucerească Juriul în etapa CREAȚIE și, sperăm noi, să și realizeze piesele de mobilier pentru a concura în etapa PROTOTIP a Concursului. S-au înscris tineri de la centrele universitare și liceele din Brașov, respectiv 14 persoane, din București și-au anunțat participarea 49 de persoane, 23 de tineri de la Iași, 16 de la Timișoara, o persoană din Cluj și 8 din alte orașe ale țării. 

 

 

Concurenții trebuie să realizeze și să trimită proiectele pieselor de mobilier pe care le propun până la data de 19 mai 2023. Comisia de Jurizare a concursului le va studia și le va evalua, urmând să anunțe câștigătorii.

 

Premiile etapei CREAȚIE

  • Premiul I – 2000 lei
  • Premiul II – 1500 lei
  • Premiul III – 1000 lei
  • Premiul special acordat de OAR București – 1500 lei
  • Mențiuni x 3 – 500 lei

 

PROTOTIP

 

Proiectele depuse și jurizate în prima etapă vor putea fi produse și prezentate Comisiei de Jurizare a CNDM, dar și publicului, în cea de-a doua etapă a concursului, cea denumită PROTOTIP, pentru care termenul final de trimitere este 20 septembrie 2023. Creațiile vor fi expuse într-un stand special amenajat la Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE-SIM, care se va desfășura la ROMEXPO, în perioada 21– 24 septembrie 2023.

 

Premiile etapei PROTOTIP

  • Premiul I – 4000 lei
  • Premiul II – 3000 lei
  • Premiul III – 2000 lei
  • Mențiuni x 3 – 1000 lei

 

Juriul Concursului Național de Design de Mobilier este unul de elită, ceea ce demonstrează seriozitatea cu care organizatorii tratează această competiție și viitorul industriei mobilei în România. Președintele Comisiei de Jurizare a CNDM este conf. dr. arh. Oana Diaconescu, decan Facultatea de Arhitectură de Interior, UAUIM București, iar din Juriu fac parte conf. univ. dr. ing. Alin Olărescu, decan al Facultății de Design de Mobilier și Inginerie a Lemnului, Universitatea TRANSILVANIA Brașov, designer Adela Pârvu Hăineală, arhitect Yvonne Toader, membru în Conducerea OAR București, Voicu-Ștefan Crețu, designer Nord Arin, ing. Andrei Trăistaru, director coordonator Producție LEMET Câmpina. Asociația Producătorilor de Mobilă din România este reprezentată de ing. Rodica Sfâca, director general și proprietar RONEX PRODUCTIE, membru în Consiliul Director APMR.

Organizatorul Concursului Național de Design de Mobilier este Asociația Producătorilor de Mobilă din România, în parteneriat cu ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Design de Mobilier și Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București.

 

Sponsori principali:  EGGER ROMÂNIA și  LEMET

 

Sponsori financiari: ARDUDANA, LEITZ ROMANIA, NORD ARIN, ORDINUL ARHITECTILOR  din ROMÂNIA – filiala București.

 

Partener media: Revista MOBILA

 

Mulțumim, susținătorilor acestui eveniment. Îi invităm și pe alți membri ai Asociației Producătorilor de Mobilă din România să se alăture eforturilor noastre de promovare și implicare a tinerilor arhitecți, designeri și ingineri în crearea de produse noi, care să ne diferențieze pe piețele din țară și din străinătate.

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT