Home / Industria Mobilei  / CONCORDIA: Guvernul își angajează răspunderea în fața Parlamentului. Trebuie să și-o asume și în fața contribuabililor.

CONCORDIA: Guvernul își angajează răspunderea în fața Parlamentului. Trebuie să și-o asume și în fața contribuabililor.

Este greu să fim de acord cu o creștere a procentului veniturilor în PIB câtă vreme banii nu sunt cheltuiți responsabil, ANAF nu combate evaziunea, aplicarea legii este opțională și bugetele sunt construite plecând de la nevoi și nu de la posibilități. Această lipsă de încredere poate să fie corectată doar dacă politicienii decid, în sfârșit, să spună stop-joc: fără risipa banilor publici, fără impunitate în fața legii, fără evaziune fiscală, ci cu digitalizarea ANAF, evaluări ale cheltuielilor conform normelor OCDE, reformă administrativă din temelii și un nou Cod Fiscal simplu, predictibil, fără portițe, pentru o Românie cu ambiții regionale.

 

Situația în care ne aflăm este rezultatul unor decizii politice, nu doar ale acestui Guvern, ci ale tuturor guvernelor României, fiind imperativ ca politicienii să își asume responsabilitatea și să comunice pașii pe care îi vorlua pentru eficientizarea aparatului de stat și eliminarea risipei. Este anormal ca la jumătatea anului să aflăm că nu ne ajung banii. O companie într-o situație similară ar falimenta, dar nu ajunge aici pentru că se adaptează din timp.

 

„Mesajul nostru este simplu. Trebuie reformată și simplificată administrația, oprită risipa, digitalizat ANAF-ul. Guvernul, la fel ca orice firmă privată, trebuie să-și construiască bugetul după posibilități, și nu după nevoi. Știm cu toții că posibilitățile sunt întotdeauna limitate, pe când nevoile au fost și vor fi infinite. Nu acest Guvern și nu această coaliție au inventat modul arbitrar de a lua decizii. Modul acesta de lucru este împământenit de un sfert de secol, dar acestui Guvern și acestei coaliții îi cerem să-l oprească”, declară Dan Șucu, președintele CONCORDIA.

 

Citește comunicatul de presă CONCORDIA!

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT