Home / Design  / Concepte în designul de interior spulberate de tendințele anului 2020

Concepte în designul de interior spulberate de tendințele anului 2020

Pe măsură ce vremurile se schimbă devine inevitabil ca anumite concepte ale designului de interior, care au fost împământenite de decenii sau chiar cu secole în urmă, să nu se mai aplice. Anul 2020 ne determină să reconsiderăm câteva idei de decor, pornind de la „masculinul”  studio de burlac la faptul că doar anumite culori „merg împreună”. Pentru a ne simți confortabil în locuința noastră ar trebui să nu ne limităm la reguli inutile și să începem să creăm spații care să ne facă cu adevărat fericiți. Iată trei mituri în designul de interior reevaluate după cele mai noi tendințe.

 

 

Decor masculin versus decor feminin

 

Pentru cineva care petrece mult timp citind despre interioare, nu este ceva neobișnuit ca un dormitor întunecat să fie descris drept „masculin”, iar o cameră cu pereți florali să fie denumită „feminină”, dar 2020 este anul care elimină aceste diferențieri. Pe măsură ce societatea noastră reevaluează normele de gen și șterge edictele de modă veche, precum „roz este pentru fete, albastru este pentru băieți”, vine vremea ca lumea designului să urmeze exemplul. Aceste etichete pot fi modalități simple de a descrie un spațiu, dar nu fac altceva decât să consolideze anumite stereotipuri. Ce ziceți de delicat, rustic, fastuos, elegant, eclectic, glam, neliniștit, practic, imaginativ, confortabil, romantic, minimalist, proaspăt?

 

 

Anumite culori nu merg împreună

 

Se cunosc anumite reguli cu privire la culorile care „nu arată bine împreună”,  cum ar fi combinația de bleumarin și negru, dar aceste reguli nu sunt altceva decât exagerări ale teoriei culorilor, întrucât culorile de orice fel pot arăta bine împreună atât timp cât alegi nuanțele corecte și le combini în contextul potrivit.

 

În 2020, uitați ce ați învățat despre culorile care nu merg împreună și decorați-vă locuința în cele cu care doriți să trăiți. Dacă nu sunteți siguri încă, începeți cu o investiție mică, cum ar fi două perne decorative aruncate pe canapea în combinația de culori pe care vreți să o încercați.  Stați cu ele timp de câteva săptămâni, astfel încât să fiți convinși că vă place combinația înainte de a începe să zugrăviți sau să schimbați faianța.

 

 

Trebuie să alegeți un stil

 

Care este stilul de decor care va place? Modern, minimalist, industrial, retro, boho? Deși aceste etichete pot fi modalități utile de a identifica ce mobilă, culori și materiale v-ar trebui, nu trebuie să vă definească spațiul. În ultimii ani se observă ascensiunea decorului eclectic sau casele care îmbrățișează o combinație de stiluri. De exemplu, stilul tradițional combinat cu mobilier modern sau mobilier clasic în culori contemporane.

 

 

Sursa: realsimple.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT