Home / Design  / Colecții și piese de design prezentate la Milano Design Week

Colecții și piese de design prezentate la Milano Design Week

Săptămâna Designului de la Milano este cel mai important eveniment de design din lume, cu spectacole și evenimente în sute de locații din cartierele de design ale orașului.

 

Zece branduri de mobilier de top au lansat o serie de produse, de la bucătării realizate din nuc italian la șezlonguri curbate. Iată o selecție a celor mai recente modele de mobilier, lansate la Milano, în timpul Săptămânii dedicate Designului.

 

Colecția de măsuțe Ghia de la Arper

 

Măsuțele italiene de mobilier Arper de la Ghia sunt personalizabile ca mărime, formă și finisaj. Sunt realizate atât din materiale naturale, cât și din materiale fabricate de om, însă inspirate din lumea naturală. Pot fi folosite ca măsuțe de cafea sau măsuțe cu un pronunțat caracter decorativ și au blatul din MDF vopsit în verde închis (nuanța mușchiului de pădure) sau cărămiziu ori acoperit cu furnir de stejar natur sau negru, dar pot avea și blat mozaicat (terrazzo) întunecat sau deschis la culoare.

 

 

Scaunul Collar al celor de la Bensen

 

Scaunul Collar (guler) creat de Bensen este un fotoliu tapițat, cu spătarul curbat și umplutură confortabilă din poliuretan. Scaunul este construit în jurul unui cadru metalic sprijinit pe o structură cu linii drepte, din lemn. Este conceput pentru a fi o piesă de mobilier versatilă, care poate fi utilizată în ocazii foarte diferite, inclusiv la citit sau conversație.

 

 

Modelul de bucătărie Atlante de la L’Ottocento

 

Modelul de bucătărie Atlante al brandului italian L’Ottocento este conceput pentru a permite extinderea bucătăriei către camera de zi. Este fabricat din nuc masiv italian, cu intenția evidentă de a crea un finisaj continuu din lemn pentru întreaga locuință. Bucătăria este creată în colaborare cu firma de consultanță în design makethatstudio și include o gamă largă de opțiuni de depozitare și lambrisare.

 

 

Small Living Kitchens – insulele de bucătărie de la Falper

 

Sistemul Small Living Kitchens (n.trad. bucătării pentru spații mici) de la Falper este conceput pentru a face ca spațiile compacte să pară elegante. Este alcătuit din unități de stocare și insule care pot fi configurate într-o varietate de moduri. Insulele sunt disponibile în trei dimensiuni și în modele diferite, unul din marmură și două dintr-o combinație de oțel inoxidabil și blaturi din lemn sau blaturi finisate colorat.

 

 

Colecția de textile Najd de Tristan Auer pentru Lelièvre Paris

 

Colecția de textile Najd creată de arhitectul și designerul Tristan Auer pentru Lelièvre Paris include o serie de modele geometrice și suprafețe vizibil texturate. Inspirată de designul tipic Arabiei Saudite, colecția cuprinde materiale precum inul, bumbacul, Jacquard-ul și țesături de înaltă performanță. Paleta de culori naturale și telurice a colecției de textile face trimitere la deșertul Najd.

 

 

Colecția Ad All a lui Mathias Hahn pentru Zeitraum

 

Designerul de produs Mathias Hahn a creat colecția de accesorii pentru casă Ad All pentru producătorul de mobilier Zeitraum. Colecția include cuiere de perete, paravane, oglinzi și scăunele-trepte. Fiecare produs celebrează materialitatea lemnului, iar finisajele propuse sunt stejar, stejar băițuit sau nuc american.

 

 

Lavoarul Ell de la Agape

 

Lavoarul Ell de la Agape este versiunea de sine stătătoare a chiuvetei Ell a aceluiasi brand și se distinge printr-un bazin plat, acoperit de o grilă care îi ascunde scurgerea. Bazinul și grila lui Ell suntpot fi executate din marmură albă de Carrara, granit / gresie gri de Carnic sau marmură neagră de Marquina, precum și din Corian, în oricare din versiunile alb sau negru ale materialului acrilic menționat.

 

 

Covorul Quilt creat de Ellinor Eliasson pentru Kasthall

 

Designerul Ellinor Eliasson a creat covorul Quilt pentru Kasthall, inspirat de textilele japoneze Boro, proces de fabricație ce presupune întărirea textilelor cu diferite alte țesături pentru a le prelungi durata de viață. Covorul este disponibil în două scheme de culoare – Verde bronz și Nisip de teracotă – și este realizat manual din lână și in.

 

 

Colecția Secret Gardens a lui Marcel Wanders pentru Devon&Devon

 

Pentru brandul italian Devon&Devon, designerul olandez Marcel Wanders a creat o colecție de mobilier, decoruri de perete și accesorii, care include mese de toaletă și oglinzi. Colecția este disponibilă și în imprimeuri, într-o largă gamă de nuanțe, pentru a se potrivi la o varietate de spații.

 

 

Colecția GOZ a arhitectului Kengo Kuma

 

Arhitectul japonez Kengo Kuma a creat o colecție de covoare pentru firma Gan; numită GOZ, colecția este realizată artizanal folosind ca materii prime lemnul și lâna. Covoarele sunt realizate folosind o tehnica inovatoare de țesut și sunt disponibile în trei stiluri, având ca sursă de inspirație materiale naturale.

 

 

Sursa: dezeen.com

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT