Home / Design  / Colecția de mobilier și iluminat Alquimia este născuta din foc

Colecția de mobilier și iluminat Alquimia este născuta din foc

EWE Studio a folosit focul pentru a trata diferite materiale pentru această colecție ediție limitată de mobilier negru-cărbune și obiecte de iluminat de tip lavă.

 

Lansat în cadrul recentului târg de artă Zonă Maco din Mexico City, colecția intitulată Alquimia-Alchemy în limba engleză-este a doua a studioului EWE.

 

 

Cele trei obiecte includ o gamă variată de materiale, toate fiind modificate prin foc în diverse feluri.

 

„Focul a jucat un rol semnificativ în transformarea tuturor celor trei piese”, a declarat EWE Studio. „A modificat și a schimbat caracteristicile materialelor – lemn, oțel și sticlă suflată – implicate în procesul de fabricație, generând texturi fascinante și culori profunde.”

 

Cel mai mare obiect este o masă numită Humo, care are o lungime de 2,6 metri și este susținută pe o bază excentrică.

 

 

Oțelul uns cu ulei și, apoi, ars formează suportul, ancorat într-un bloc de 300 de kilograme de marmură neagră mexicană, Orizaba, care acționează ca contragreutate.

 

Esența de stejar alb ars este folosită pentru cadrul scaunului cu trei picioare, Ceniza, care are un spătar în formă de trident.

 

 

Scaunul este asamblat folosind o veche tehnică cunoscută sub numele de Espiga Vista, care conectează picioarele cu partea tapițată cu piele.

 

EWE Studio a lucrat cu firma producătoare de sticlă Nouvel Studio pentru a crea seria de iluminat Magma. Unsprezece matrițe au fost sculptate manual în stâncă vulcanică pentru a creă acele forme ciudate în care s-a turnat, apoi, sticlă topită.

 

 

„Piatră vulcanica a fost aleasă pentru matrițe deoarece nu este afectată de căldura sticlei datorită originii sale”, au spus designerii.

 

Lămpile pot fi așezate pe perete, podea sau tavan, fie singure, fie în grupuri sub formă de mozaic, în funcție de dimensiunile necesare.

 

 

EWE Studio a fost fondat de designerul mexican Hector Esrawe, designerul spaniol industrial Manuel Baño Granell și directorul de creație și curatorul Age Salajõe din Estonia. Colectivul își propune să folosească meșteșugurile și tradițiile mexicane pentru a produce obiecte în serie limitată, așa cum este gama Sacred Ritual Objects, lansată în decembrie 2017.m

 

Sursa: dezeen.com 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT