Home / Design  / Cinci propuneri NeoCon pentru spațiile office

Cinci propuneri NeoCon pentru spațiile office

În ultimele cinci decenii, profesioniștii din domeniul designului s-au adunat la Merchandise Mart din Chicago, pentru a se pune la curent cu noutățile din industria mobilierului comercial și convențional, de la Chic Național Exposition of Contract Furnishings, sau, așa cum o cunoaște industria, NeoCon. În acest an, între 11 și 13 iunie, mai mult de 50 000 de participanți au explorat un milion de metri pătrați de spațiu de expunere, au participat la lucrările de la Art Gensler, FAIA și Carol Ross Barney și au aglomerat străzile orașului, deja pline.

 

La show-ul de anul acesta, producătorii au continuat să se orienteze către designul confortabil, ergonomic, care are în centrul atenției omul, multe dintre firme făcând, astfel, eforturi în a găsi facilități specifice pentru mobilierul de birou.

 

Să vedem câteva dintre cele mai interesante idei pentru spațiile office.

 

BuzziMood, BuzziSpace

 

Compania belgiană BuzziSpace și-a extins linia de soluții acustice pentru a include o alternativă organică, care utilizează mușchi de pământ conservat în locul materialelor convenționale de absorbție a sunetului. Creat în colaborare cu designerul Cory Grosser de la Pasadena, BuzziMood este moale la atingere, dar se va întări și se va usca într-un spațiu care nu are umiditate adecvată, ajutând utilizatorii să urmărească  și să observe calitatea mediului interior. Este disponibilă în șapte forme geometrice, două nuanțe de mușchi și cu un cadru negru sau galben.

 

 

Hoodoo, 3Form

 

O soluție propusă pentru a contracara problemele de intimitate și distragere a atenției în birourile deschise, acest spațiu octogonal, semi-închis este realizat din pereți ușori și translucizi care permit trecerea luminii naturale, în timp ce limitează zgomotul exterior datorită panourilor acustice de la bază. Panourile translucide Hoodoo pot fi în mai multe culori și modele. Hoodoo va fi disponibile în toamnă.

 

 

Farel, Luceplan

 

Ca prim producător de corpuri de iluminat din Italia la NeoCon, Luceplan a debutat cu Farel, un corp de iluminat acustic în formă de dom suspendat, care asigură atât atenuarea difuză a luminii cât și atenuarea sunetului, datorită materialului acustic combinat și a țesăturii Trevira CS. Proiectat de Diego Sferrazza, Farel are un diametru de 31,5 inci și este echipat cu un LED 2700K, de 35W, cu un CRI minim de 90. Acest dispozitiv poate fi în culori alternante interioare și exterioare, de gri deschis până la gri închis; de la gri închis, la alb crud; de la ruginiu, la gri închis și de la acvamarin, la albul brut. Inelele și radiatorul pot fi din aluminiu sau alamă mată.

 

 

Summa, Humanscale

 

Conceput în colaborare cu Gensler, Summa este prima opțiune pentru scaunele din sala de ședințe a lui Humanscale. Specialiștii pot face selecția din trei materiale de susținere, inclusiv un polimer care imită vopseaua alb-negru și culorile care imită aspectul lemnului. Opțiunile pentru tapițerie includ piele în mai multe culori.

 

 

HotDesk, Innovant

 

Innovant conectează mobilierul său de birou la internet pentru noua să aplicație, disponibilă acum pentru întreaga sa linie de stații de lucru. Proiectat împreună cu designerul producătorul ui olandez de wireless Zens, HotDesk permite utilizatorilor de wireless să-și încarce dispozitive mobile, cum ar fi telefoanele, plasându-le într-o zonă de încărcare de pe suprafața mesei. În același timp, aplicația smartphone HotDesk odată conectată marchează spațiul de lucru ocupat sau rezervat de un utilizator, permițând angajaților temporari să-si găsească posturi de lucru disponibile sau colegii.

 

 

Sursa: architectmagazine.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT