Home / Industria Mobilei  / Cifra de afaceri a Nord Arin a crescut cu peste 50% în 2020

Cifra de afaceri a Nord Arin a crescut cu peste 50% în 2020

Producătorul de mobilier din lemn de stejar Nord Arin, cu fabrică proprie în comuna Pângărați, jud. Neamț, a avut în 2020 o cifră de afaceri de cca 4 mil. euro (cumulat pentru grupul de firme Nord Arin), înregistrând o creștere de 53% față de 2019.

 

Anul trecut, cele mai vândute categorii de piese de mobilier din portofoliul companiei au fost vitrinele (38% din total vânzări) și mesele (27% – cumulat pentru mese de dining, de cafea și mese consolă), acestea fiind urmate ca pondere din totalul vânzărilor de comode media (18%) și bufete (15%). Peste 90% din mobilierul produs de Nord Arin merge către export, pe piețe precum SUA, Australia, Germania, Austria, Elveția, Polonia, Croația sau Nigeria.

 

„Pentru Nord Arin, 2020 a fost un an de creștere accentuată, care ne-a lăsat atât cu lecțiile, cât și cu instrumentele necesare pentru a continua această pantă ascendentă în anii următori”, spune Viorel Crețu, CEO și fondator Nord Arin. „Anul trecut, produsele noastre au ajuns pe piețe noi din Europa, iar echipa noastra s-a extins cu 53 de noi colegi, atât în sectoarele de producție, cât și în echipa de management. Creșterea cifrei de afaceri cu 53% a fost susținută, în primul rând, de un interes sporit al oamenilor pentru mobilier de design la nivel global, iar la nivel intern, de o creștere a productivității de 35%”.

 

În prezent, Nord Arin prelucrează exclusiv lemn de stejar, pe poarta fabricii ieșind în medie 1.500 de corpuri de mobilier în fiecare lună. În 2021, compania continuă să își extindă echipa și are programate numeroase noi investiții în utilaje de ultimă generație și în extinderea capacității de producție. Aceste schimbări îi vor permite să crească și mai mult productivitatea și să dezvolte piese de mobilier din ce în ce mai complexe ca design și execuție.

 

 

În 2020, cu ajutorul departamentelor proprii de design, cercetare&dezvoltare, proiectare și producție, compania a lansat peste 70 de modele noi, proiectate și produse integral la fabrica proprie, aflată la 11 km de Piatra-Neamț. Pe lângă modelele destinate zonelor de living și dining din spațiile de locuit, Nord Arin produce și mobilier la comandă pentru proiecte de amenajare din industria HoReCa, pentru restaurante și hoteluri de lux de pe piața locală. Mobilierul Nord Arin este fabricat din lemn de stejar provenit de pe teritoriul României. Produsele companiei au fost apreciate, de-a lungul timpului, la unele dintre cele mai prestigioase târguri de profil din țară și din străinătate, printre cele mai cunoscute fiind Salone del Mobile Milano, Maison et Objet Digital Fair Paris, BIFE SIM și Romanian Design Week.

 

 

Despre Nord Arin

 

Nord Arin este o companie producătoare de mobilier din lemn de stejar cu capital 100% românesc, înființată în 1993, lângă Piatra-Neamț. Cu o tradiție de 101 ani în prelucrarea lemnului, Nord Arin produce piese de mobilier cu design contemporan, care îmbină frumusețea naturală a lemnului cu tehnologiile moderne. În prezent, la sediul companiei lucrează 160 de angajați. Cea mai mare parte a producției este destinată piețelor externe din Europa și SUA, iar în anii următori compania are planuri mari de creștere pe piața locală.

 

Produsele companiei pot fi vizionate pe nordarin.com

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT