Cerc Pedagogic la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina
La data de 17 mai 2019 a avut loc activitatea județeană a Cercului Pedagogic din domeniul construcții, industrializarea lemnului și silvicultură, organizată de Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, școală cu tradiție care asigură instruire de specialitate în domeniile prelucrarea lemnului și silvicultură.
Au participat 40 de cadre didactice de specialitate din județul Prahova, ingineri și maiștri instructori, reprezentanți ai celor opt licee de profil componente ale cercului pedagogic. Din partea patronatului industriei mobilei au participat Aurica Sereny, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din România și Mircea Vlad, consilier APMR.
În baza parteneriatului educațional al liceului cu Direcția Silvică Prahova, activitatea s-a desfășurat la fazaneria Gherghița unde au fost prezentate aplicații practice în domeniul silviculturii (vizitarea fazaneriei, identificarea speciilor de fazani și a speciilor forestiere din zonă) și referatele cu temele:
- Implementarea Curriculumului în dezvoltare locală, în activitatea de instruire practică, susținut de prof. Alis Gîrbacea și Marian Petcu
- Prezentarea activităților de succes realizate cu elevii la modulele de specialitate prin parteneriate educaționale – prof. Ionica Enescu
- Dezbateri privind modul de aplicare a metodologiei pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului profesional, în anul școlar 2018-2019 – prof. Daniela Șovăială și Simona Andrei
Pe baza temelor prezentate au avut loc discuții referitoare la importanța CDL-ului, a colaborării permanente cu agenții economici, a parteneriatelor educaționale în activitatea instructiv-educativă. Există o continuă preocupare a școlii în formarea profesională a elevilor, a viitorilor absolvenți pentru a fi pregătiți să se integreze pe piața forței de muncă.
Liceul nostru școlarizează elevi prin învățământul profesional, calificarea Tâmplar universal și liceal, specializarea Tehnician designer mobilă și amenajări interioare. Este necesară adaptarea curriculumului în dezvoltare locală la cerințele pieței și implicarea companiilor producătoare de mobilă în procesul sistemului de învățământ profesional și tehnic. Astfel vom avea absolvenți bine pregătiți profesional.
Material realizat de prof. Alis Gîrbacea, Colegiul Tehnic Forestier Câmpina