Cele mai interesante instalații de la Salone del Mobile.Milano 2019
Cei mai talentați designeri și cele mai importante companii din lume au venit la Milano pentru Salone Del Mobile 2019. De-a lungul unei întregi săptămâni, cele mai strălucite minți și-au expus viziunea pentru mai mult de 200.000 de vizitatori, prezentându-și cele mai recente creații și inovații într-o varietate de discipline, incluzând arhitectură interioară, producția de manufacturi și designul de modă.
Să vedem cele mai interesante instalații de la Salone Del Mobile 2019.
COS x Mamou-Mani
Una dintre cele mai bune instalații a venit de la COS în colaborare cu arhitectul francez Arthur Mamou-Mani. Expusă în curtea și grădinile Palazzo Isimbardi, instalația de 30 de metri a fost creată din 700 de bio-cărămizi modulare intercalate, imprimate 3D, dintr-un amestec de lemn și acid polilactic (PLA). Fiecare bio-cărămidă era tipărită cu laturi interconectate, optimizând utilizarea materialelor și permițând lumina să pătrundă în structură. Arthur Mamou-Mani a spus că dorește să evoce „un sentiment de usurintă, porozitate… ceva care, de asemenea, se simte oarecum natural, aducând natura în curte”, potrivit W Magazine.
Instalația din bio-cărămizi a fost prezentă în trei culori, incluzând elementele translucide din PLA în forma sa cea mai pură, alături de secțiunile albe și nuanțele brune.
Dimore Studio pentru Dior
Casa Dior a dezvăluit 14 piese create exclusiv de Dimore Studio. Această colecție extrem de exclusivistă combină aliajul virtuos al diferitelor metale (aur, argint și bronz) cu interacțiunea dintre plexiglas și rattan natural țesut. Descoperită la frumoasa Casa degli Atellani, colecția a inclus vase, tăvi, un candelabru, o brichetă și o scrumieră, rame și un suport pentru umbrele.
În fiecare zonă a expoziției, decorul este un joc al iluziei, un teatru grafic dominat de negru, în care contururi de tablouri și plante sunt gravate în cretă albă.
Insula de piatră
Stone Island a pus la bătaie cele mai înalte tehnologii de tăiere și fabricare experimentală a articolelor de imbrăcăminte, “Prototype Research Series”, în realizarea instalației realizate de Ken-Tonio Yamamoto și Nina Heydorn. Importanța expoziției a constat în a pune în lumină chiar cercetările care, dată fiind complexitatea lor de experimentare, nu sunt incă „industrializabile”.
Au fost create 100 de exponate, fiecare pulverizate cu o substantă adezivă înainte de a fi expuse la ghemotoacele de bumbac. Un câmp electromagnetic a îndreptat, apoi, fibrele. Imbrăcămintea a fost, după aceea, colorată cu retetă dublă, pentru nailon și bumbac, creând modele unice și distincte pe imbrăcăminte.
Alex Chinneck
Alex Chinneck a “tras fermoarul” unei clădiri din cartierul Tortona din Milano. Artistul britanic a creat o instalație care atrage atenția asupra unei clădiri vechi din Milano, transformată de un fermoar uriaș. Ca într-un desen animat, clădirii îi este este dezvaluită o fațadă de 17 metri care se exfoliază pentru a lăsa la vedere o nuanță strălucitoare albastră, evocând noaptea eterică.
Inăuntru au fost create incă două instalații. Pe unul dintre pereți fermoarul deschis în partea de jos dezvăluie o lumină albă strălucitoare, în timp ce pe celălalt apare forma unei găuri semi-circulare în podea dând iluzia că podeaua de ciment este indepărtata, lăsând să pătrundă de jos o lumină la fel de alba și strălucitoare.
Casa Ojalá
Casa transportabilă numită “Casa Ojalá” oferă o lume a infinitelor opțiuni și are un design durabil. Această casă mică, de 27 metri pătrați, este dezvoltată printr-un sistem mecanic manual compus din frânghii, scripeți și manivele, pentru a putea fi personalizată pentru orice mediu.
Chiar dacă este mică, această casă are destul loc pentru diverse activități. Dispune de două dormitoare, unul cu un pat dublu și unul cu un pat de o persoană, o baie, o terasă, o chicinetă și o cameră de zi, care pot fi transformate în mod continuu sau pot deveni o platformă în aer liber, o casă fără acoperiș și chiar mai mult.
Casa Ojalá este, de asemenea, durabilă. Include un sistem de colectare a apelor pluviale, poate fi echipată cu panouri fotovoltaice și are o mică fosă septică. Este realizată dintr-o selecție de materiale ecologice și durabile și esențe locale din lemn.
Pantonova
Verner Panton readuce în actualitate celebrul scaun modular din sârmă Pantonova din anii ’70.
Canapeaua Pantonova prezentată la Milano este alcătuită din trei module distincte: Linear, Concav și Convex. Modulele pot fi utilizate singure, ca piese sculpturale, sau sub formă canapea, datorită formei lor unice. Piesele pot fi combinate liber și aranjate în diferite forme organice, cum ar fi un cerc, o jumătate de cerc, o undă sau în formă de S.
Scaunele sunt disponibile în două finisaje: crom natural sau lăcuite. Pernele sunt disponibile în piele, catifea sau țesătură Kvadrat, în opt culori.
Sursa: highsnobiety.com